Dinkić - biće bolje u 2010.

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Mlađan Dinkić najavio je da će na sednici Vlade Srbije u utorak biti usvojen prvi paket preporuka za ukidanje nepotrebnih propisa, koji otežavaju poslovanje u Srbiji. Dinkić takođe najavljuje i ekonomski oporavak Srbije u sledećoj godini.
Dinkić je prilikom primanja nagrade Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) rekao i da Srbija sledeće godine očekuje privredni rast, što će omogućiti da se pregovora sa sindikatima o odmrzavanju plata i penzija.
- Za građane će biti teško dok su zamrznute plate i penzije, rekao je Dinkić i dodao da on veruje da Srbija može da ostvari i veći rast u 2010. godini od projektovanih 1,5 odsto.
Pored Dinkića, nagrade NALED dobili su i novinar Miša Brkić, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.
Po rečima predsednik Upravnog odbora NALED-a, Vladimira Čupića. najveća prepreka razvoju uspešnog poslovanja u Srbiji su otpor državnih institucija prema regulatornoj reformi i transparentnosti rada javnog sektora.