Ekonomija

 

Pripreme za Uskrs

PANČEVO, 8. april 2017. (TV Pančevo) – Pančevci su već počeli pripreme za predstojeći hrišćanski praznik Uskrs. Na tezgama pored voća i povrća, na pančevačkoj Zelenoj pijaci mogu se već kupiti farbe za jaja i ukrasi. Cene farbi za jaja su raznolike, što zavisi od proizvođača, ali i pakovanja. Tako se farbe mogu kupiti već od 2 dinara za kesicu domaćih proizvođača, pa do 100 dinara, koliko koštaju farbe koje su uvezene iz Rusije.

 

U Starčevu rastu šljivici

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – U Starčevu kao i u ostalim pančevačkim selima, sve je više voćnjaka. Jovan Vuković iz Starčeva se godinama bavi voćarskom proizvodnjom. Poseduje šljivik koji neguje i obnavlja. Mladima poručuje, ukoliko su zainteresovani za ovu vrstu proizvodnje da odmah počnu.

   

Počela setva kukuruza

PANČEVO, 2. april 2017. (TV Pančevo) – Setva kukuruza je počela u pančevačkom ataru. Zemljoradnici su krenuli u njive, gde obavljaju jedan od najvažnijih ratarskih poslova ove godine. Sava i Vladimir Lazarov iz Omoljice obrađuju 600 lanaca zemlje i setvu privode kraju.

   

Budžet za agrar za Vojvodinu najveći do sada

PANČEVO, 29. mart 2017. (TV Pančevo) – Budžet za agrar nikad nije bio veći za Vojvodinu od ovogodišnjeg, poručio je pokrajinski sekretar Vuk Radojević, na tribini u Pančevu. Ovogodišnji budžet Vojvodine je za 70 odsto veći od lanjskog, a jedan od prioriteta u radu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je podrška malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

   

Udruživanjem poljoprivrednika do boljih finansijskih rezultata

PANČEVO, 27. mart 2017. (TV Pančevo) – Sve češće i sve glasnije se čuje da je potrebno udruživati se u agraru. Udruženi poljoprivrednici mogu se lakše boriti na surovom tržištu, gde veliki "gutaju" male. Međutim, i pored brojnih apela nema mnogo rezultata na ovom polju. Ukoliko efekti udruživanja budu vidljivi za paore, udruživanja će biti više.

   

Nenad Ivanović dve decenije gaji voće

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – Nenad Ivanović već dve decenije gaji kajsije, šljive i jabuke. Posao obavlja s puno ljubavi, koja je neophodna za održavanje voćnjaka.