Ekonomija

 

Kupus rodio u Glogonju

PANČEVO, 17. oktobar 2016. (TV Pančevo) – U Glogonju povrtari najviše gaje krompir i kupus. Ove godine kupus je rodio u ovom selu, a bez obzira što je rod malo slabiji od prošlogodišnjeg ima ga dovoljno. Najviše se traži futoški kupus, koga ima malo u Glogonju.

 

Jeftinije voće i povrće na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 15. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Danas izuzetno dobra ponuda voća i povrća na Zelenoj pijaci i evidentno niže cene u odnosu na prethodne vikende. Velika gužva bila je u hali sa mlečnim proizvodima.

   

Mali stočari se bore za opstanak

PANČEVO, 13. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Šanse malih stočara za opstanak su minimalne. Međutim, stručnjaci veruju da ima nade za oporavak ove grane agrara, po kojoj je Srbija nekada bila poznata kao izvoznik. Da bi se to ostvarilo potreban je korektan odnos otkupljivača od proizvođača, što danas nedostaje stočarstvu.

   

Odbornik SPS i bivši direktor Grejanja Zoran Ašanin potrošio na račun firme preko 3 miliona dinara za rekreaciju

PANČEVO, 13. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Bivši direktor Grejanja od 2008 do 2010. godine i odbornik SPS Zoran Ašanin potrošio je preko 3 miliona dinara za rekreaciju, koju je kako nezvanično saznajemo, uglavnom koristio on. Pored rekreacije, sportskih igara, novac Grejanja, odnosno građana Pančeva koristio se i za stoni tenis, kuglanje, fudbal, košarku i teretanu.

   

Skandal: Pretnje zbog zemlje u Kovinu

PANČEVO, 7. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Usevi koji su trebali da budu skinuti sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta u Kovinu, nisu skinuti zbog pretnje. Prema rečima Dejana Popova iz Deliblata, pretnje su mu bile upućene preko telefona, i rečeno mu je da ne skine useve sa zemljišta jer će zbog toga zažaliti. Ovaj slučaj je prijavljen policiji.

   

Za i protiv organske proizvodnje

PANČEVO, 4. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Za proizvođače organske hrane ova godina je bila izuzetno uspešna. Zoran Atanacković je i ove godine imao uspešnu proizvodnju, kao i prodaju, ali ipak razmišlja da prekine ovaj posao. Između ostalog i zbog toga što za 12 godina bavljenja ovim poslom nije imao ni dana odmora.