Ekonomija

 

Pavlov: 7 miliona od suncokreta sa uzurpiranog zemljišta

 

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Od letine skinute sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta, Grad je prihodovao oko 7 miliona dinara. Suncokret je za sada skinut sa oko 150 hektara, i to na mestima gde je bio spreman za berbu. Na ostalim uzurpiranim parcelama još uvek je velika vlažnost zrna i očekuje se da će i sa njih biti skinut za oko 2 nedelje. Kombajni PKB-a, koji za račun lokalne samouprave žanje letinu, trenutno sa njiva skidaju soju.

 

Paprika poskupela, ali prodavci zadovoljni prodajom

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) - Dan na Zelenoj pijaci protekao je u kupovini namirnica za spremanje zimnice. Ponuda kao i potražnja bila je velika, a sugrađani su u velikom broju došli da kupuju šta im je potrebno. Ove subote Pančevci su najviše kupovali papriku, iako joj je cena danas bila viša u odnosu na predhodnu nedelju.

   

Sve manje zemljoradničkih zadruga

PANČEVO, 21. septembar 2016. (TV Pančevo) – Zemljoradničke zadruge već nekoliko decenija prolaze kroz teško vreme. On su u svom razvoju imale teške probleme jer njihovo vlasništvo nije bilo regulisano. Nakon osvajanja zakona o zadrugama, načinjen je korak napred, ali tu ima još dosta toga da se popravi.

   

Poljoprivrednici oru državno zemljište

PANČEVO, 20. septembar 2016. (TV Pančevo) – U pančevačkom ataru neki poljoprivrednici oru državno zemljište, pa na taj način čine veliku štetu. Poljoprivrednici iz okoline Pančeva i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, jedinstveni su u oceni, da one koji oru državnu zemlju i uništavaju je, valja kažnjavati.

   

Nova prevara tajkuna-uzurpatora u Južnom Banatu

PANČEVO, 19. septembar 2016. (TV Pančevo) – Uzurpatori državnih oranica u južnom Banatu potvrdili su da sve rade sračunato i da nemaju ni trunke savesti, morala ili želje da se pokaju zbog nesagledive štete koju nanose državi i poštenim poljoprivrednicima.

   

Banatski Brestovac- povrtarsko selo

PANČEVO, 17. septembar 2016. (TV Pančevo) – Povrtari Banatskog Brestovca već godinama rade kvalitetno. Razvijaju povrtarsku proizvodnju, a rezultat višegodišnjeg rada je to da je ovo malo selo poznato u južnom Banatu i Srbiji, kao povrtarsko selo. Bostan i paprike iz Banatskog Brestovca su najpoznatiji proizvodi.