Ekonomija

 

Rod kukuruza podbacio

PANČEVO, 18. septembar 2017. (TV Pančevo) – Kao i u opovačkom, tako je i u ostalim južnobanatskim atarima rod kukuruza slab. U svim atarima počela je i tek se zahuktava berba kukuruza, ali paori će malo toga obrati ove jeseni.

 

Nevreme nanelo veliku štetu voćnjacima u Banatskom Karlovcu

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Da priroda može sve potvrđeno je prošle subote u Banatskom Karlovcu. Naime, u delu sela nevreme i grad koji je padao naneli su ogromnu štetu voćnjaku porodice Radovanović.

   

Kukuruza upola manje

PANČEVO, 7. septembar 2017. (TV Pančevo) - Poljoprivredna godina koja je u toku biće zapamćena po niskim prinosima, velikoj suši i gubicima poljoprivrednika. Ova sezona ne donosi ništa dobro ratarima, koji su zabrinuti zbog problema s kojima se sreću.

   

Paori: Zarade nema, samo minus

PANČEVO, 5. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ovu poslovnu godinu poljoprivrednici će teško pozitivno završiti. Zbog velike suše, smanjenja prinosa i niskih cena ratarskih kultura, zemljoradnici će biti zadovoljni ako na kraju godine, kada podvuku crtu, budu poslovali bez dobitka, ali i bez gubitka.

   

Opstaju samo veliki stočari

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – Veliki problem stočara je to što su neorganizovani i neudruženi. Jedno od rešenja za koje se mnogi zalažu jeste udruživanje u zadruge uz omogućavanje boljih uslova za stočare. Samo tako može se oživeti selo, povećati broj grla, realizovati izvoz, smanjiti uvoz i poboljšati stanje u stočarstvu.

   

Loš suncokret, ali i kukuruz

PANČEVO, 28. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zomljoradnici vide ovu godinu kao problematičnu, opšti je zaključak. Razlozi za to leže u velikoj suši koja je zadesila južni Banat, pa su prinosi suncokreta smanjeni, a još više biće smanjeni prinosi kukuruza, pa će i prihod paora biti takav da će se teško pozitivno poslovati.