Ekonomija

 

Rod ispod proseka?

PANČEVO, 3. avgust 2017. (TV Pančevo) – U južnobanatskim atarima ratari su zabrinuti zbog stanja useva. Kukuruz, soja i šećerna repa su u kritičnom stanju, jer nema kiše nedeljama, pa će rod biti manji od višegodišnjeg proseka.

 

Nezvani gosti na njivama

PANČEVO, 29. jul 2017. (TV Pančevo) – Osim sa velikim vrućinama, povrtari se suočavaju i sa sve većom pojavom da im nezvani gosti skidaju useve sa njiva. Po mišljenju povrtara u pitanju su organizovane grupe kojima teško može da se stane na kraj.

   

Suša umanjila rod kukuruza

PANČEVO, 28. jul 2017. (TV Pančevo) - Prošlogodišnji rod kukuruza bio je rekordan. Međutim, ove godine rod će podbaciti. Na rod će uticati višenedeljna suša. Stručnjaci i poljoprivrednici su jedinstveni u oceni da će ove godine proizvođači zabeležiti podbačaj u proizvodnji, a koliko će rod biti manji zavisi od više faktora i avgusta meseca.

   

Dobit NIS-a veća u prvom polugodištu ove godine

PANČEVO, 27. jul 2017. (TV Pančevo) – NIS grupa objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja za prvo polugodište 2017. godine, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

   

Šarenilo dobre ponude

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Pune su tezge i ove subote svežeg voća i povrća na Zelenoj pijaci. Pored dobre ponude, veliki broj sugrađana ima dugogodišnju naviku da pazari na pijaci. Pijaca je i mesto gde često sretnete poznanike i pored dobre kupovine porazgovarate sa dragim osobama.

   

Težak period za svinjarstvo

PANČEVO, 6. jul 2017. (TV Pančevo) – Bez obzira što srpsko i južnobanatsko svinjarstvo prolaze kroz težak period, potencijali za proizvodnju svinja i svinjskog mesa postoje. Jedan od problema je uvoz svinjskog otpada, dok su plasman, cena i vakcinacija na svinjsku kugu takođe problem svinjarstva.