Ekonomija

 

Od baštenske garniture do mesnih prerađevina

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Nedeljno jutro mnogi Pančevci proveli su na starom buvljaku, gde je bila velika gužva, budući da je i ponuda bila raznolika. Pored uobičajene robe, kao što su odeća, alati, kućni aparati, različite kućne potrepštine i sitnice, danas su se našle i veoma neobične stvari, i to po nimalo simboličnim cenama.

 

Nema mušterija, rasad vraćaju kući

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Ove godine mnogo je rasada povrća na pijacama. Međutim, malo je zainteresovanih za kupovinu. Povrtari čak razmišljaju da prekinu s ovim poslom, jer je težak, a kada se ne proda rasad, onda je i zarada slaba.

   

"Kolski odbojnik, šta to beše" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba pod nazivom „Kolski odbojnik, šta to beše“, autora Nikole Vlajića. Na izložbi su bile prikazane fotografije metalnih i kamenih odbojnika, koje su nekada krasile kuće poznatih Pančevaca.

   

Veliki izbor torti i kolača na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, veliki je izbor i sitnih kolača i torti. Svake subote nekoliko vrednih domaćica, nudi našim sugrađanima sitne kolače i preko 10 vrsta torti. Kako kažu cene nisu menjane nekoliko godina, a tajna dobrog kolača leži u kvalitetnom materijalu koji se koristi da bi se napavio kolač ili torta.

   

Zaštititi biljke

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Kiša koja je pala dobra je došla ratarskim kulturama – pšenici, kukuruzu, soji i šećernoj repi. Isto tako kiša je dobro došla i povrtarskim kulturama, a ratari treba da uđu u njive i zaštite biljke, što pre.

   

Kiša umanjila bagremovu pašu

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – Pčelarima svaka godina zavisi od prve, bagremove paše. Ove godine bagrem je odlično cvetao, ali je kiša uticala na to da nije medio kako se očekivalo. Ukoliko narednih dana bude lepo vreme, biće bagremovog meda, ali u granicama do proseka. Pčelari se nadaju boljim pčelinjim pašama.