Ekonomija

 

Poslednje pripreme za doček

PANČEVO, 30. decembar 2016. (TV Pančevo) – Tradicionalno su već počele gužve i poslednje pripreme za doček nove 2017 godine. Naši sugrađani su nam rekli da će i ove godine pored dočeka na trgovima i restoranima najviše novca izdvojiti za kupovinu pića i hrane, jer je bogata trpeza neizostavna u novogodišnjoj noći.

 

Redukcija prevoza od 1. januara

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) – Javno komunalno preduzeće „ATP“ će od prvog januara sledeće godine, za oko 40% smanjiti broj polazaka ka i iz Opova, Kovačice i Mramorka. Prema najavama, dodatno će biti smanjen broj polazaka između dva špica. Analize su pokazale da je u to vreme mali broj putnika i da preduzeće samo pravi gubitke, kaže Nebojša Gajić, direktor ATP-a.

   

Za ovce je potrebna ljubav

PANČEVO, 17. decembar 2016. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova brinu o ovcama. Neki izvode ovce na pašu, dok su ih drugi smestili u torove kod kuća. Šanse da se poveća broj ovaca postoje, a da se poveća broj ovčara sui minimalne. Inače, u selu samo zaljubljenici čuvaju ovce.

   

Hiljadu sadnica jabuke voćarima iz Jabuke

PANČEVO, 12. decembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje vinogradara i voćara "Grozd" iz Jabuke već dve godine radi uspešno. Okupljeni oko zajedničkog cilja - da što više površina u okolini Jabuke bude pod vinovom lozom i voćem, oni rade. Uz pomoć Gradske uprave za članove obezbeđuju čokote vinove loze i voćne sadnice. Tako su ovog decembra podelili hiljadu čokota i sadnica voća.

   

Dolovački poljoprivrednici i dalje na njivama

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Kao i u drugim selima, tako se i u Dolovu još uvek radi. Bez obzira što je agrarna sezona na kraju, posla ima. Poljoprivrednici su i dalje na njivama.

   

Brestovački paori oru

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu, kao i u ostalim pančevačkim selima, u toku je oranje. Poljoprivrednici su u njivama i vredno rade. Đurica Stanimirov je ratar i povrtar, koji očekuje bolje rezultate u povrtarskoj proizvodnji, dok za ratarsku ovogodišnju proizvodnju, veli da je odlična.