Ekonomija

 

Ravnanje atarskih puteva u BNS

 

PANČEVO, 9. mart 2017. (TV Pančevo) –Više od 60 poljoprivrednika iz Banatskog Novog Sela u subotu sa mehanizacijom izlazi u atar da bi poravnali više desetina kilometara atarskih puteva. Predsednik Udruženja poljoprivrednika, Sorin Ardeljan, kaže da je ovaj posao značajan radi bržeg i bezbednijeg obavljanja ratarskih radova koji ih očekuju u novoj sezoni

 

Privatizacija Petrohemije i Azotare počinje do kraja marta

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – Ministar privrede Srbije Goran Knežević najavio je da će do kraja marta biti pokrenut postupak privatizacije tri preduzeća petrohemijskog kompleksa - Azotare i Petrohemije iz Pančeva i Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde.

   

Podrška mladim paorima

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) – Kako bi pomogli mladim poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede i pokrajinskom Sekretarijatu za agrar uveli su ove godine niz mera za podsticaj proizvodnje. Pomoć mladim paorima je neophodna, mada su potrebni i osnovni uslovi za rad. Ove godine pomoći će se i onima koji imaju ideje i žele da ih sprovedu.

   

Počela prva prihrana pšenice

PANČEVO, 4. mart 2017. (TV Pančevo) – U Pančevačkom ataru paori su počeli sa prvom prolećnom prihranom pšenice. Stručnjaci Instituta "Tamiš" savetuju da se sačeka razvoj vegetacije, ali da se usevi sa jače razvijenim korenom već mogu prihranjivati. Oni preporučuju upotrebu azotnih đubriva sa amonijum nitratom, koji je za razliku od uree, efikasniji i biljke ga brže apsorbuju.
   

Ovce u dobrom stanju

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) – Južnobanatski ovčari na sastanku u Dolovu zaključili da su im ovce u dobrom stanju, a da jedva čekaju da isteraju ovce na pašnjake. Ovčari su spremni za narednu sezonu, a broj ovaca u velikim centrima poput Dolova, Sakula, Ilandže i Uzdina ne opada.

   

Konkurs za 100 najboljih poslovnih ideja

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Svi koji žele samostalno da započnu posao, ili unaprede postojeći, moći će do kraja meseca da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 250.000 dinara u oviru programa “Pokreni se za posao”, koji je predstavljen u Pančevu. Novac se daje bespovratno, a namenjen je za nabavku opreme. Program već 8 godina realizuje Nevladina organizacija Eneka uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”.