Ekonomija

 

Veći agrarni budžet za 2017. godinu

PANČEVO, 16. novembar 2016. (TV Pančevo) - Dogovor kuću gradi i dogovorom se mogu prevazići sve nesuglasice na relaciji Ministarstvo poljoprivrede, poruka je paora iz Dolova. Želja članova Udruženja "Pančevački paori" je da se poveća agrarni budžet na pet posto, kako bi sve u poljoprivredi bolje funkcionisalo, ističu članovi ovog udruženja.

 

Uz pomoć države do izvoza svinja

PANČEVO, 15. novembar 2016. (TV Pančevo) - Potrebno je ukinuti vakcinaciju protiv svinjske kuge i poboljšati higijenske i biosigurnosne mere na farmama svinja ukoliko se želi poboljšati stanje u srpskom svinjarstvu, istaknuto je na stručnom skupu organizovanom u Regionalnoj privrednoj komori u Pančevu.

   

Budućnost svinjarstva u uslužnom tovu

PANČEVO, 14. novembar 2016. (TV Pančevo) – Svinjarstvo je već godinama na kolenima. Svinjarska proizvodnja u Srbiji iz godine u godinu je opadala, pa je sadašnje opredeljenje da se vrati na nekadašnje staze, sasvim na mestu. Međutim, realizacija tog opredeljenja neće biti nimalo laka. Naprotiv.

   

U vinogradu Jovana Danilova

PANČEVO, 13. novembar 2016. (TV Pančevo) – U porodici Danilov u Dolovu godinama se bave vinogradarstvom i vinarstvom. Da je akcija podele sadnica vinove loze Udruženja vinogradara i vinara „Sveti Trifun“ prava, pokazuje primer iz vinograda Jovana Danilova, gde se svih 1.500 sadnica primilo. Sadnice je Danilov dobio od udruženja, a obezbeđene su uz pomoć Gradske uprave.

   

Slaba poseta zbog kiše

PANČEVO, 12. novembar 2016. (TV Pančevo) - Ponuda na Zelenoj pijaci bila je bogata ali zbog kiše koja je neprestano padala, ljudi su manje posetili glavnu pijacu u gradu. Prodavci se ipak nadaju da će preko nedelje biti više kupaca, jer i metereolozi najavlju nešto lepšte vreme.

   

60 godina Instituta "Tamiš"

PANČEVO, 11. novembar 2016. (TV Pančevo) –Institut “Tamiš” je poznata kuća u poljoprivrednim stručnim, ali i proizvodnim krugovima. Formiran pre šest decenija, kao Poljoprivredna stanica do danas se razvijao i uvek je bio u službi agrara i poljoprivrednika.