Ekonomija

 

Vadi se "uzurpirana" šećerna repa

PANČEVO, 28. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu je danas počelo vađenje roda šećerne repe sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta.

 

Slaba prodaja stvari od prirodnog krzna

PANČEVO, 22. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Ove subote na Zelenoj pijaci posetili smo starog zanatliju ćurćiju Živu Šimraka koji prodaje prsluke,šubare i jakne . Iako je veliki izbor stvari od prirodnog krzna, interesovanja kupaca ima, ali u poslednje vreme se ipak nešto manje kupuje.

   

Lažni med duplo jeftiniji

PANČEVO, 22. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Na tržištu je sve više falcifikovanog meda. Med koji se prodaje po ceni od 200 do 300 dinara za kilogram u marketima ili kod prodavaca i nije med. Reč je o mešavinama sa raznim sirupima. Zbog sve većeg prisustva falcifikovanog meda, pčelari poručuju da kupci med kupuju od poznatih pčelara.

   

U Petrohemiji počela proizvodnja

PANČEVO, 21. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Startom fabrike Etilen uspešno je pokrenuta proizvodnja u HIP-Petrohemiji. Nakon pokretanja Etilena, u fabrikama PEVG-a i PENG-a, počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema planu proizvodnje.

   

Voćarstvo isplativije od ratarstva

PANČEVO, 20. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Voćarstvo ima šansu za dalji razvoj u pančevačkom ataru. Iz godine u godinu sve je više voćnjaka u ovom delu Banata. Ljudi se opredeljuju za voćarsku proizvodnju, jer daje značajno veće prihode od ratarstva. Za uspehe u voćarstvu potrebno je proizvoditi kvalitetne proizvode, znaju voćari, a poručuju stručnjaci.

   

Startuje Petrohemija

PANČEVO, 19. oktobar 2016. (TV Pančevo) - HIP Petrohemija nakon dvonedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Pokrenute su startne aktivnosti u fabrici „Etilen“, a nakon starta i dobijanja proizvoda očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).