Ekonomija

 

Paradajz poskupeo, karfiol jeftiniji

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Dan na Zelenoj pijaci prošao je uobičajeno. Ponuda voća i povrća bila je bogata, a prema rečima prodavaca, cene iste kao prošle subote.

 

Povrtari zadovoljni dočekuju zimu

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući svakodnevnom zalivanju, ovog leta povrće je u Glogonju odlično rodilo. Rodom povrtarskih kultura povrtari su zadovoljni, kao i cenom. Retko je da su povrtarski proizvodi na ceni, pa je to razlog što povrtari zadovoljni dočekuju zimu.

   

Tegla po tegla ili puna ostava

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Domaćice se sve manje opredeljuju za pravljenje zimnice, a razlozi su visoke cene povrća, nedostatak vremena, kao i povoljna ponuda u prodavnicama. Mnogi zaborave na kvalitet kada moraju odmah iz novčanika da izdvoje novac. Neki ipak praktikuju da kupuju teglu po teglu tokom zime.

   

Med poskupeo u odnosu na prošlu godinu

PANČEVO, 7. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Cena meda u odnosu na prošlu godinu malo je viša, ali nema daljeg rasta. Za kilogram meda u zavisnosti koji je upitanju treba odvojiti od 700 do 900 dinara. Ovakve cene posledica su vremenskih uslova koji su pratili cvetanje biljaka tokom cele godine. Što se kvaliteta tiče, pčelari tvrde da je ostao na zavidnom nivou.

   

Povrtari: Dobar rod, dobre cene

PANČEVO, 5. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Povrtari Glogonja ovih dana imaju pune ruke posla. Kupus, karfiol, ostale kupusnjače i povrće se skidaju i prodaju. Ovogodišnji rod je dobar, zahvaljujući svakodnevnom zalivanju tokom leta. Povrtari su posle duže pauze zadovoljni cenama svojih proizvoda.

   

Rafinerija nafte Pančevo dobila integrisanu dozvolu

PANČEVO, 3.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Rafinerija nafte Pančevo dobila je 22. septembra inegrisanu dozvolu, koja znači da se aktivnosti u NIS-u obavljaju u skladu sa zakonom u pogledu zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i upravljanje otpadom. Projekat za dobijanje integrisane dozvole je trajao tri godine i uloženo je preko tri miliona evra.