Ekonomija

 

Inovacijama do boljeg roda u voćnjaku

PANČEVO, 17. april 2017. (TV Pančevo) – Porodici Nestorovski iz Kačareva primarno zanimanje je proizvodnja voća. Sa dve hiljade stabala kruške i dve stotine stabala kajsije poseduje jedan od najvećih voćnjaka u Kačarevu. Kako bi poboljšali proizvodnju napravili su nekoliko inovacija na mašinama sa kojima rade u voćnjaku.

 

Vuk Radojević na tribini u Bavaništu

PANČEVO, 17. april 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici iz Bavaništa, odnosno Opštine Kovin imali su priliku da prisustvuju tribini na kojoj je govorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović, opštinski većnik za poljoprivredu Dragan Šljivovački i Aleksandar Bogdanović direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede. Poljoprivrednici su imali priliku da se upoznaju sa merama agrarne politike za ovu godinu kao i sa olakšicama koje mogu da dobiju.

   

Više vinograda - bolja ekonomija

PANČEVO, 16. april 2017. (TV Pančevo) – U ataru sela Jabuke, niču novi vinogradi. Vinogradari razvijaju ovu proizvodnju, a značajan doprinos razvoju vinogradarstva daje Udruženje vinogradara i voćara „Grozd“ iz sela.

   

Isplati li se ovčarstvo u Srbiji?

PANČEVO, 15. april 2017. (TV Pančevo) – Ovčari se razlikuju u oceni isplati li im se posao ili ne. Dok jedni tvrde da je neisplativ, drugi kažu da ne bi niko radio na svoju štetu. Ljubav prema poslu ne nedostaje ni prvima ni drugima, mada je sve manje onih koji vole čobansku palicu.

   

Ilija Nestorovski zaljubljenik u krušku

PANČEVO, 9. april 2017. (TV Pančevo) – Voćarstvo u Kačarevu nije razvijeno. Međutim, ima voćara poput Ilije Nestorovskog, koji je posvećen poslu maksimalno. Poseduje voćnjak sa dve hiljade stabala kruške i dvesta stabala kajsije. Svi iz porodice Nestorovski rade u voćnjaku i proizvode kvalitetno voće, o kome se čulo i van južnog Banata.

   

Pripreme za Uskrs

PANČEVO, 8. april 2017. (TV Pančevo) – Pančevci su već počeli pripreme za predstojeći hrišćanski praznik Uskrs. Na tezgama pored voća i povrća, na pančevačkoj Zelenoj pijaci mogu se već kupiti farbe za jaja i ukrasi. Cene farbi za jaja su raznolike, što zavisi od proizvođača, ali i pakovanja. Tako se farbe mogu kupiti već od 2 dinara za kesicu domaćih proizvođača, pa do 100 dinara, koliko koštaju farbe koje su uvezene iz Rusije.