Ekonomija

 

Predavanje o pčelarstvu u Starčevu

PANČEVO, 1. decembar 2016. (TV Pančevo) - Društvo pčelara iz Starčeva je u Mesnoj zajednici, organizovalo predavanje o pčelarstvu i o problemima sa kojima se oni susreću. Gost je bio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Stojan Anđelković.

 

Predavanja za pčelare

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Poput starčevačkih i pančevački pčelari počeli su s zimskim predavanjima za članstvo. Do kraja godine održaće se još jedno predavanje, 12. decembra, a obrazovne radionice će se nastaviti u januaru 2017. Prvom predavanju za pčelare prisustvovalo je više od 50 članova Društva pčelara Pančeva.

   

Solarne pumpe za jeftinije navodnjavanje

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) – Navodnjavanje je godinama velika boljka naše poljoprivrede. U prevazilaženju ovog problema, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sa Institutom za poljoprivredu i Institutom "Mihajlo Pupin" krenulo je u osvajanje solarnog robotizovanog generatora.

   

Duško Andrejin ne odustaje od ovaca

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Idvoru je pre pola veka bilo oko 7.000 ovaca. Danas svega nekoliko stotina grla. Porodica Andrejin jedna je od retkih koja gaji ovce. Duško Andrejin želi da uveća stado, bez obzira na to što posao nije lak.

   

Đurica Stanimirov ugledni brestovački poljoprivrednik

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Oranje je jedan od poslova koje sada obavljaju ratari širom južnog Banata. Đurica Stanimirov, paor iz Banatskog Brestovca je svakodnevno u njivi, kako bi spremno dočekao narednu poljoprivrednu godinu. Obrađuje 200 lanaca zemlje, a sem ratarstva uspešan je i povrtar.

   

Jednokratnu pomoć penzioneri će potrošiti na praznike

PANČEVO, 18. novembar 2016. (TV Pančevo) – Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena u sredu, 23. novembra. Ta pomoć za svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji, dogovorena je sa Međunarodnim monetarnom fondom, kao i povišica penzija od iduće godine koja će iznositi 1,5 odsto. Za isplatu jednokratne pomoći potrebno je oko osam milijardi dinara. Procene su da će za povišicu penzija u budžetu Srbije biti obezbeđeno 7,5 milijardi dinara. Pitali smo naše sugrađane da li im jednokratna pomoć znači i na koji način će potrošiti dobijeni novac.