Ekonomija

 

Povrtari: Dobar rod, dobre cene

PANČEVO, 5. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Povrtari Glogonja ovih dana imaju pune ruke posla. Kupus, karfiol, ostale kupusnjače i povrće se skidaju i prodaju. Ovogodišnji rod je dobar, zahvaljujući svakodnevnom zalivanju tokom leta. Povrtari su posle duže pauze zadovoljni cenama svojih proizvoda.

 

Rafinerija nafte Pančevo dobila integrisanu dozvolu

PANČEVO, 3.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Rafinerija nafte Pančevo dobila je 22. septembra inegrisanu dozvolu, koja znači da se aktivnosti u NIS-u obavljaju u skladu sa zakonom u pogledu zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i upravljanje otpadom. Projekat za dobijanje integrisane dozvole je trajao tri godine i uloženo je preko tri miliona evra.

   

Suša otežava novu proizvodnju

PANČEVO, 27. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ratarski poslovi su u toku u pančevačkom ataru. Zemljoradnici će uz dosta muka obnoviti proizvodnju, zbog suše koja je odnela dobar deo prinosa i zbog cena. Međutim, stučnjaci poručuju da će paori raditi i zasnovati novu proizvodnju.

   

Dobar rod kupusa u Glogonju

PANČEVO, 25. septembar 2017. (TV Pančevo) – Rod kupusa ove jeseni u glogonjskom ataru je veoma dobar. Dobra mu je i cena, pa su proizvođači zadovoljni. Vasa Cvetanović već godinama proizvodi povrće i plasira većinu proizvodnje u Borči. Sve više je okrenut kvalitetu proizvoda. Ovog leta bilo je neophodno dosta zalivati kako bi rod bio dobar.

   

Slab rod kukuruza

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Berba kukuruza je u toku. Ratare brine slab rod i cena kukuruza. Mnogi od njih će poslovati s gubitkom.

   

Portal "republika.rs" sve popularniji

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) –"Srpski telegraf", najmlađa novina na ovim prostorima, nedavno je pokrenuo i svoj portal. Republika.rs čitaocima predstavlja najnovije vesti iz zemlje i sveta, brže od drugih, a prema rečima Milana Lađevića, glavnog urednika Srpskog telegrafa, u pripremi je i aplikacija za android telefone.