Ekonomija

 

Odbor direktora NIS-a usvojio predlog raspodele dobiti i isplate dividendi

PANČEVO, 22. maj 2017. (TV Pančevo) – Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad na sednici održanoj 19. maja, utvrdio predlog Odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2016. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti NIS a.d. Novi Sad.

 

Neiskorišćene šanse za proizvodnju zdrave hrane

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Mogućnosti za proizvodnju zdrave hrane postoje u Srbiji. Međutim, kao i u drugim oblastima, tako i u agraru, na ovim prostorima ne znaju da iskoriste šansu koju imaju. Neobučenost takozvanih menadžera, jedan je od velikih problema s kojim se sreće srpski izvoz.

   

Lopovi pokrali stubove iz vinograda Brane Gočmanca

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Lopovi haraju u pančevačkim voćnjacima. Sezona još nije ni počela, a oni su već aktivni. Brani Gočmancu, voćaru i vinogradaru, ukrali su više od 40 drvenih stubova iz vinograda. I to nije sve. Lopovi ne biraju šta će da ukradu.

   

Paradajz iz uvoza 100 dinara

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – Prepune tezge povrća i voća bile su i ove subote na pančevačkoj pijaci. Sugrađani su imali prilike da kupe više proizvoda iz domaće proizvodnje jer u naše plastenike i bašte stigli su krastavci, grašak, krompirići i boranija. Takođe su jagode stigle u većim količinama, a bilo je i majskih trešanja.

   

Što pre obaviti hemijske tretmane u voćnjacima

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Voćari i ratari moraju što pre da obave hemijske tretmane, kako bi suzbili razvoj insekata i bolesti. Posle kiša razvoj insekata i korova je veliki, a borba insekticidima i herbicidima je neophodna da bi se voćke i biljke bolje razvijale.

   

Od baštenske garniture do mesnih prerađevina

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Nedeljno jutro mnogi Pančevci proveli su na starom buvljaku, gde je bila velika gužva, budući da je i ponuda bila raznolika. Pored uobičajene robe, kao što su odeća, alati, kućni aparati, različite kućne potrepštine i sitnice, danas su se našle i veoma neobične stvari, i to po nimalo simboličnim cenama.