Ekonomija

 

Dobar rod kupusa u Glogonju

PANČEVO, 25. septembar 2017. (TV Pančevo) – Rod kupusa ove jeseni u glogonjskom ataru je veoma dobar. Dobra mu je i cena, pa su proizvođači zadovoljni. Vasa Cvetanović već godinama proizvodi povrće i plasira većinu proizvodnje u Borči. Sve više je okrenut kvalitetu proizvoda. Ovog leta bilo je neophodno dosta zalivati kako bi rod bio dobar.

 

Slab rod kukuruza

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Berba kukuruza je u toku. Ratare brine slab rod i cena kukuruza. Mnogi od njih će poslovati s gubitkom.

   

Portal "republika.rs" sve popularniji

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) –"Srpski telegraf", najmlađa novina na ovim prostorima, nedavno je pokrenuo i svoj portal. Republika.rs čitaocima predstavlja najnovije vesti iz zemlje i sveta, brže od drugih, a prema rečima Milana Lađevića, glavnog urednika Srpskog telegrafa, u pripremi je i aplikacija za android telefone.

   

Potražnja poskupela karfiol

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Cene povrća od kojeg se sprema zimnica, su na prošlogodišnjem nivou. Suša je najviše imala uticaja na karfiol, kažu proizvođači. Mala je ponuda a velika potražnja, tako da je kilogram karfiola koštao između 130 i 150 dinara.

   

Ose i stršljenovi ubijaju pčele

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Tokom septembra ose i zolje napadaju grožđe, a potom i pčele. Pčelari zbog toga imaju brojne probleme, jer se rojevi osa i stršljenova često obrušavaju na pčelinjake i nanose velike štete pčelarima. Ubijaju pčele i njima hrane svoja legla.

   

Agro kartica za popust na NIS Petrolovim pumpama

PANČEVO, 19. septembar 2017. (TV Pančevo) – U susret jesenjim poljoprivrednim radovima, NIS je za korisnike kompanijske Agro kartice, uz niže cene visokokvalitetnog goriva domaće proizvodnje, motornog ulja i robe široke potrošnje, pripremio specijalna iznenađenja na NIS Petrol benzinskim stanicama.