Ekonomija

 

Borba protiv uzurpatora i u ovoj godini

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Država neće stati kada su u pitanju uzurpatori državne poljoprivredne zemlje. Borba protiv njih biće imperativ i u ovoj godini, poručuje vlast. Ove godine biće pomoći iz gradske kase brojnim udruženjima poljoprivrednika iz pančevačkog atara.

 

Zimska obuka za paore

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Predavanjem u Pančevu za ovdašnje paore, stručnjaci Instituta “Tamiš” počeli su zimsku školu, koju već godinama organizuju u četiri južnobanatske opštine – Pančevu, Kovačici, Opovu i Alibunaru. Na startu zimske škole bilo je reči o pravilnoj upotrebi pesticida u poljoprivredi.

   

Investicije Vodovoda za 2017. godinu

PANČEVO, 22. januar 2017. (TV Pančevo) – Što se tiče Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, ova godina biće bogata investicijama. Plan je da se dosta objekata završi tokom godine. Stanovnici Jabuke i Glogonja, dobiće vodu iz gradskog vodovoda, a u planu je i početak izgradnje Potamiškog kolektora, od Severne poslovne zone do Knićaninove ulice. Ovo su samo neke od investicija za koje je obezbeđeno finansiranje, a koje treba građanima da pruže savremene uslove života i zdravu vodu za piće.

   

Opala prodaja na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 14. januar 2017. (TV Pančevo) – Prodavci na pančevačkoj Zelenoj pijaci kažu da je prodaja opala ove subote nakon novogodišnjih i božićnih praznika ali se nadaju da će preko nedelje prodaja biti bolja. Pančevci se uskoro pripremaju za još slavlja u ovom mesecu, pa će tada biti i više kupaca na pijaci.

   

Budžet za socijalu isti kao i prošle godine

PANČEVO, 14. januar 2017. (TV Pančevo) – U gradskom budžetu ove godine za socijalnu zaštitu izdvojeno je 345 miliona dinara. Programske aktivnosti koje su započete u prošloj, biće nastavljene i realizovane u ovoj godini, a jedna od novina biće pomoć roditeljima čija deca idu u privatni vrtić.

   

Sneg pogoduje pšenici

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Sneg koji je pao dobro je došao pšenici. Sneg koji je visine osam santimetara štiti pšenicu, a najveća otpornost "hlebnog zrna" je u čvoru bokorenja, pa pšenicu štiti i zemlja, tako da ratari ne moraju mnogo da brinu.