Ekonomija

 

Štale sve praznije

PANČEVO, 23. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Stočarstvo južnog Banata i Srbije je već godinama u krizi. Nikako da krene napred i pored brojnih obećanja da ovoj ovlasti agrara dolaze bolji dani. Stočari ističu da se posao ne isplati, a sve je manje onih koji misle da se stoka na selu može vratiti u štale, obore, torove.

 

Briket i pelet sve traženiji

 

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Većina Pančevaca ove godine već je završila sa pripremom ogreva za zimu. Drva ima dovoljno, ugalj stiže sukcesivno na stovarišta. Veliki broj Pančevaca se, međutim, prebacuje i na grejanje na briket i pelet, tako da je samo potražnja za peletom za 80 odsto veća nego prošle grejne sezone.

   

Za hektar i 70 hiljada

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Završen je prvi krug licitacija za zakup državne poljoprivredne zemlje u pančevačkom ataru. Paori su zainteresovani i zakupili su skoro svu ponuđenu zemlju, a najveći plaćeni zakup jednog hektara je 70.000 dinara. Mnogo, kažu ratari.

   

Ugrožena jesenja setva

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Posle sušne godine i znatno manjeg roda ratarskih kultura, poljoprivrednici su na velikim mukama. Pitanje na koje nemaju odgovor je kako zasnovati proizvodnju za narednu godinu. Za sada paorima nema pomoći, već će sami morati da se izbore s problemima.

   

Brestovčani duplirali početne cene zakupa

PANČEVO, 16. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Prvog dana licitacije za zakup državne poljoprivredne zemlje dve skroz suprotne slike. Brestovčani su u većini slučajeva, skoro duplirali početni iznos zakupa, dok su ratari iz Novog Sela svu zemlju zakupili po početnim cenama. Licitacije se do 20 . oktobra odvijaju u Pančevu.

   

Setva sve bliža - paori u problemu

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Velika suša i slab rod ratarskih kultura ugrožavaju narednu poljoprivrednu godinu. Ratari su zabrinuti kako će nastaviti proizvodnju, jer su im se džepovi, a i slamarice, ukoliko je u njima i bilo para, istanjili.