Ekonomija

 

U vinogradu Jovana Danilova

PANČEVO, 13. novembar 2016. (TV Pančevo) – U porodici Danilov u Dolovu godinama se bave vinogradarstvom i vinarstvom. Da je akcija podele sadnica vinove loze Udruženja vinogradara i vinara „Sveti Trifun“ prava, pokazuje primer iz vinograda Jovana Danilova, gde se svih 1.500 sadnica primilo. Sadnice je Danilov dobio od udruženja, a obezbeđene su uz pomoć Gradske uprave.

 

Slaba poseta zbog kiše

PANČEVO, 12. novembar 2016. (TV Pančevo) - Ponuda na Zelenoj pijaci bila je bogata ali zbog kiše koja je neprestano padala, ljudi su manje posetili glavnu pijacu u gradu. Prodavci se ipak nadaju da će preko nedelje biti više kupaca, jer i metereolozi najavlju nešto lepšte vreme.

   

60 godina Instituta "Tamiš"

PANČEVO, 11. novembar 2016. (TV Pančevo) –Institut “Tamiš” je poznata kuća u poljoprivrednim stručnim, ali i proizvodnim krugovima. Formiran pre šest decenija, kao Poljoprivredna stanica do danas se razvijao i uvek je bio u službi agrara i poljoprivrednika.

   

Racionalizacija linija u ATP-u

PANČEVO, 6. novembar 2016. (TV Pančevo) – Zbog velike razlike u prihodima i troškova koje imaju za obavljanje prevoza, razmišlja se o racionalizaciji linija, kaže za RTV Pančevo, Nebojša Gajić, direktor ATP-a. Analize i brojanje putnika, pokazala su da pojedine linije ne pokrivaju ni osnovne troškove. U zavisnosti kolika sredstva u budžetu za 2017. godinu budu opredeljena za gradskog prevoznika zavisiće i nivo racionalizacije.

   

Dobar kvalitet šećerne repe

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - Na oglednom polju Instituta “Tamiš” u toku je sumiranje brojnih ogleda sa šećernom repom. “Slatki koren” je ove godine odlično rodio. Više stotina ogleda vrši se sa šećernom repom, koju radnici vade ručno.

   

Kupus ipak donosi zaradu

PANČEVO, 31. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Proizvodnja kupusa se isplati ukoliko se dosta radi i ukoliko se obrađuju veće površine, osnovna je poruka povrtara iz Glogonja, sela koje je poznato po proizvodnji kupusa i krompira. Ko radi, taj se može nadati dobrim proizvodnim rezultatima.