Ekonomija

 

Pomoć pčelara i za uklanjanje roja

PANČEVO, 8. jun 2017. (TV Pančevo) – Rojenje pčela u proleće nije ništa čudno. Ukoliko primetite u blizini roj pčela, najbolje je da pozovete nekog pčelara ili neko od udruženja pčelara u Pančevu ili okolnim selima.
 

Milena Mrkela nagrađena za najbolji slogan za "Dane Vajferta"

PANČEVO, 3. jun 2017. (TV Pančevo) – U kafeu „Babis“ u Pančevu, održana je žurka, kao uvod za Dane Vajferta koji će se održati 9. i 10. juna. Pored toga, bile su dodeljene i nagrade za najbolji slogan ovogodišnje manjifestacije, a pobednica je Milena Mrkela iz Pančeva. Organizator žurke pod nazivom „Mini sajam mini pivara“, bila je Turistička organizacija Pančevo.

   

Zelena pijaca puna voća. Jagode na izmaku, breskve tek stigle

PANČEVO, 3. jun 2017. (TV Pančevo) – Kako je došlo lepo vreme, bogatija je i ponuda na pančevačkoj pijaci. Veliki je broj kupaca koji su bili zainteresovani za mlad krompir, jagode i trešnje.

   

Ovčari ne znaju šta će sa vunom

PANČEVO, 31. maj 2017. (TV Pančevo) – Ovčari iz južnog Banata svake godine pred Duhove šišaju ovce. Na taj način ovcama skidaju bunde od vune. Porodici Trbenčin pomogli su ovčari iz drugih mesta i Dolova. Ošišali su ručno 150 ovaca, ali ne znaju šta će s vunom, koju niko neće.

   

Pale cene voća i povrća na pijaci

PANČEVO, 27. maj 2017. (TV Pančevo) – Svake subote na pančevačkoj pijaci, ponuda je sve bolja jer iz plastenika i bašta stiže sveže voće i povrće. To je razlog što su sugrađani pojedino voće i povrće mogli da kupe po nižim cenama.

   

Udruživanje je budućnost mladih paora

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Što više zemljoradničkih zadruga, to je boljitak za male paore veći. U Srbiji su zemljoradničke zadruge desetkovane sredinom prošlog veka, a danas Ministarstvo poljoprivrede čini konkretne korake da pomogne zadrugarima, kako starim tako i novim.