Ekonomija

 

Brestovčani duplirali početne cene zakupa

PANČEVO, 16. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Prvog dana licitacije za zakup državne poljoprivredne zemlje dve skroz suprotne slike. Brestovčani su u većini slučajeva, skoro duplirali početni iznos zakupa, dok su ratari iz Novog Sela svu zemlju zakupili po početnim cenama. Licitacije se do 20 . oktobra odvijaju u Pančevu.

 

Setva sve bliža - paori u problemu

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Velika suša i slab rod ratarskih kultura ugrožavaju narednu poljoprivrednu godinu. Ratari su zabrinuti kako će nastaviti proizvodnju, jer su im se džepovi, a i slamarice, ukoliko je u njima i bilo para, istanjili.

   

Paradajz poskupeo, karfiol jeftiniji

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Dan na Zelenoj pijaci prošao je uobičajeno. Ponuda voća i povrća bila je bogata, a prema rečima prodavaca, cene iste kao prošle subote.

   

Povrtari zadovoljni dočekuju zimu

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući svakodnevnom zalivanju, ovog leta povrće je u Glogonju odlično rodilo. Rodom povrtarskih kultura povrtari su zadovoljni, kao i cenom. Retko je da su povrtarski proizvodi na ceni, pa je to razlog što povrtari zadovoljni dočekuju zimu.

   

Tegla po tegla ili puna ostava

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Domaćice se sve manje opredeljuju za pravljenje zimnice, a razlozi su visoke cene povrća, nedostatak vremena, kao i povoljna ponuda u prodavnicama. Mnogi zaborave na kvalitet kada moraju odmah iz novčanika da izdvoje novac. Neki ipak praktikuju da kupuju teglu po teglu tokom zime.

   

Med poskupeo u odnosu na prošlu godinu

PANČEVO, 7. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Cena meda u odnosu na prošlu godinu malo je viša, ali nema daljeg rasta. Za kilogram meda u zavisnosti koji je upitanju treba odvojiti od 700 do 900 dinara. Ovakve cene posledica su vremenskih uslova koji su pratili cvetanje biljaka tokom cele godine. Što se kvaliteta tiče, pčelari tvrde da je ostao na zavidnom nivou.