Ekonomija

 

Edukativni seminar o osiguranju useva

PANČEVO, 1. maj 2017. (TV Pančevo) – U maloj sali Gradske uprave, održan je edukativni seminar kompanije“Dunav osiguranje”. Poljoprivrednici su se odazvali u velikom broju, da bi se informisali o ponudi osiguranja svojih useva. Seminaru je prisustvovala i Zorica Repac, gradska većnica zadužena za poljoprivredu.

 

Planovi preduzetnika Željka Bukumirića

PANČEVO, 30. april 2017. (TV Pančevo) – Željko Bukumirić je prošle godine konkurisao za sredstva koje Grad dodeljuje za pokretanje sopstvenog biznisa. Dobio je 250 hiljada dinara i tim novcem otvorio prodavnicu auto-delova Auto-atlas 2016. Ovaj preduzetnik planira i proširenje posla.

   

Domaći bob na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Pored uobičajenih poljoporvrednih proizvoda na pančevačkoj Zelenoj pijaci mogao se kupiti bob, jedna od najranije kultivisanih i gajenih biljaka. U ishrani su plodove ove biljke koristili još u staroj Grčkoj i Rimu. Bob je namirnica bogata proteinima i vlaknima, mineralima i vitaminima koji su korisni za zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali danas malo zapostavljena u ishrani.

   

Izgažena pšenica u ataru Vojlovice

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednike Vojlovice ovih dana dočekalo je neprijatno iznenađenje. Štetu pšenici i detelini izazvali su nepoznati pojedinci ili grupe, koji su automobilima prelazili preko pšenice. Trenutna šteta je evidentna, ali bi mogla biti veća ukoliko se postupci ove vrste nastave.

   

Novi konkursi i kreditne linije za pravna lica i preduzetnike

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine predstavili su nove konkurse i kreditne linije za pravna lica i preduzetnike, kao i za registrovana poljoprivredna gazdinstva i lokalne samouprave. U maloj sali Gradske uprave predavanje je organizovao Grad Pančevo uz podršku Regionalne komore Pančevo za Južnobanatski okrug.

   

Udruživanje poljoprivrednika uz podršku Ministarstva

 

PANČEVO, 19. april 2017. (TV Pančevo) – Mali poljoprivrednici moraće da počnu da se udružuju ukoliko žele da opstanu na tržištu. Udruživanje na ekonomskim principima podržavaju Ministarstvo poljoprivrede i pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, a prednosti udruživanja su mnogobrojne i kreću se od nižih troškova proizvodnje do sigurnijeg plasmana robe.