Ekonomija

 

Ilija Nestorovski zaljubljenik u krušku

PANČEVO, 9. april 2017. (TV Pančevo) – Voćarstvo u Kačarevu nije razvijeno. Međutim, ima voćara poput Ilije Nestorovskog, koji je posvećen poslu maksimalno. Poseduje voćnjak sa dve hiljade stabala kruške i dvesta stabala kajsije. Svi iz porodice Nestorovski rade u voćnjaku i proizvode kvalitetno voće, o kome se čulo i van južnog Banata.

 

Pripreme za Uskrs

PANČEVO, 8. april 2017. (TV Pančevo) – Pančevci su već počeli pripreme za predstojeći hrišćanski praznik Uskrs. Na tezgama pored voća i povrća, na pančevačkoj Zelenoj pijaci mogu se već kupiti farbe za jaja i ukrasi. Cene farbi za jaja su raznolike, što zavisi od proizvođača, ali i pakovanja. Tako se farbe mogu kupiti već od 2 dinara za kesicu domaćih proizvođača, pa do 100 dinara, koliko koštaju farbe koje su uvezene iz Rusije.

   

U Starčevu rastu šljivici

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – U Starčevu kao i u ostalim pančevačkim selima, sve je više voćnjaka. Jovan Vuković iz Starčeva se godinama bavi voćarskom proizvodnjom. Poseduje šljivik koji neguje i obnavlja. Mladima poručuje, ukoliko su zainteresovani za ovu vrstu proizvodnje da odmah počnu.

   

Počela setva kukuruza

PANČEVO, 2. april 2017. (TV Pančevo) – Setva kukuruza je počela u pančevačkom ataru. Zemljoradnici su krenuli u njive, gde obavljaju jedan od najvažnijih ratarskih poslova ove godine. Sava i Vladimir Lazarov iz Omoljice obrađuju 600 lanaca zemlje i setvu privode kraju.

   

Budžet za agrar za Vojvodinu najveći do sada

PANČEVO, 29. mart 2017. (TV Pančevo) – Budžet za agrar nikad nije bio veći za Vojvodinu od ovogodišnjeg, poručio je pokrajinski sekretar Vuk Radojević, na tribini u Pančevu. Ovogodišnji budžet Vojvodine je za 70 odsto veći od lanjskog, a jedan od prioriteta u radu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je podrška malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

   

Udruživanjem poljoprivrednika do boljih finansijskih rezultata

PANČEVO, 27. mart 2017. (TV Pančevo) – Sve češće i sve glasnije se čuje da je potrebno udruživati se u agraru. Udruženi poljoprivrednici mogu se lakše boriti na surovom tržištu, gde veliki "gutaju" male. Međutim, i pored brojnih apela nema mnogo rezultata na ovom polju. Ukoliko efekti udruživanja budu vidljivi za paore, udruživanja će biti više.