Ekonomija

 

Za ovce je potrebna ljubav

PANČEVO, 17. decembar 2016. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova brinu o ovcama. Neki izvode ovce na pašu, dok su ih drugi smestili u torove kod kuća. Šanse da se poveća broj ovaca postoje, a da se poveća broj ovčara sui minimalne. Inače, u selu samo zaljubljenici čuvaju ovce.

 

Hiljadu sadnica jabuke voćarima iz Jabuke

PANČEVO, 12. decembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje vinogradara i voćara "Grozd" iz Jabuke već dve godine radi uspešno. Okupljeni oko zajedničkog cilja - da što više površina u okolini Jabuke bude pod vinovom lozom i voćem, oni rade. Uz pomoć Gradske uprave za članove obezbeđuju čokote vinove loze i voćne sadnice. Tako su ovog decembra podelili hiljadu čokota i sadnica voća.

   

Dolovački poljoprivrednici i dalje na njivama

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Kao i u drugim selima, tako se i u Dolovu još uvek radi. Bez obzira što je agrarna sezona na kraju, posla ima. Poljoprivrednici su i dalje na njivama.

   

Brestovački paori oru

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu, kao i u ostalim pančevačkim selima, u toku je oranje. Poljoprivrednici su u njivama i vredno rade. Đurica Stanimirov je ratar i povrtar, koji očekuje bolje rezultate u povrtarskoj proizvodnji, dok za ratarsku ovogodišnju proizvodnju, veli da je odlična.

   

Socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”

PANČEVO, 9. decembar 2016. (TV Pančevo) – Vlada Srbije odobrila je socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”. “Specijalna stakla” kao zavisno preduzeće, osnovala je Staklara Pančevo, i u njemu je ostalo 12 zaposlenih od kojih su većina invalidi rada. Odluka Vlade Sbije da se odobri socijalni program, znači mnogo za zaposlene i njihove porodice, jer poslednih godinu dana nisu imali nikakve prihode, kaže Dobre Trajković, direktor Specijalnih stakala.
   

11 kreditnih linija za poljoprivrednike

PANČEVO, 7. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Razvojnom fondu Vojvodine otvoreno je 11 kreditnih linija za podršku poljoprivrednicima u različitim segmentima proizvodnje – od kupovine zemljišta i podizanja zasada, preko tova stoke i nabavke pčelinjih društava, pa sve do kupovine mehanizacije. U razgovoru sa Pančevcima, sačinjen je i predlog izmena kriterijuma, od kojih bi neki mogli da budu usvojeni i na Nadzornom odboru Fonda.