Ekonomija

 

Duško Andrejin ne odustaje od ovaca

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Idvoru je pre pola veka bilo oko 7.000 ovaca. Danas svega nekoliko stotina grla. Porodica Andrejin jedna je od retkih koja gaji ovce. Duško Andrejin želi da uveća stado, bez obzira na to što posao nije lak.

 

Đurica Stanimirov ugledni brestovački poljoprivrednik

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Oranje je jedan od poslova koje sada obavljaju ratari širom južnog Banata. Đurica Stanimirov, paor iz Banatskog Brestovca je svakodnevno u njivi, kako bi spremno dočekao narednu poljoprivrednu godinu. Obrađuje 200 lanaca zemlje, a sem ratarstva uspešan je i povrtar.

   

Jednokratnu pomoć penzioneri će potrošiti na praznike

PANČEVO, 18. novembar 2016. (TV Pančevo) – Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena u sredu, 23. novembra. Ta pomoć za svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji, dogovorena je sa Međunarodnim monetarnom fondom, kao i povišica penzija od iduće godine koja će iznositi 1,5 odsto. Za isplatu jednokratne pomoći potrebno je oko osam milijardi dinara. Procene su da će za povišicu penzija u budžetu Srbije biti obezbeđeno 7,5 milijardi dinara. Pitali smo naše sugrađane da li im jednokratna pomoć znači i na koji način će potrošiti dobijeni novac.

   

Veći agrarni budžet za 2017. godinu

PANČEVO, 16. novembar 2016. (TV Pančevo) - Dogovor kuću gradi i dogovorom se mogu prevazići sve nesuglasice na relaciji Ministarstvo poljoprivrede, poruka je paora iz Dolova. Želja članova Udruženja "Pančevački paori" je da se poveća agrarni budžet na pet posto, kako bi sve u poljoprivredi bolje funkcionisalo, ističu članovi ovog udruženja.

   

Uz pomoć države do izvoza svinja

PANČEVO, 15. novembar 2016. (TV Pančevo) - Potrebno je ukinuti vakcinaciju protiv svinjske kuge i poboljšati higijenske i biosigurnosne mere na farmama svinja ukoliko se želi poboljšati stanje u srpskom svinjarstvu, istaknuto je na stručnom skupu organizovanom u Regionalnoj privrednoj komori u Pančevu.

   

Budućnost svinjarstva u uslužnom tovu

PANČEVO, 14. novembar 2016. (TV Pančevo) – Svinjarstvo je već godinama na kolenima. Svinjarska proizvodnja u Srbiji iz godine u godinu je opadala, pa je sadašnje opredeljenje da se vrati na nekadašnje staze, sasvim na mestu. Međutim, realizacija tog opredeljenja neće biti nimalo laka. Naprotiv.