Ekonomija

 

Isplati se kupus

PANČEVO, 31. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povrtari Glogonja su ove godine zadovoljni cenom kupusa, tako da će se ovaj posao isplatiti. Međutim, isplativost u povrtarstvu se gleda na petogodišnjem nivou. Očekuje da će u narednom periodu biti više onih koji će se baviti povrtarstvom, jer se od povrtarstva zarađuje.

 

Organska proizvodnja – šansa za zapošljavanje

PANČEVO, 28. oktobar 2017. (TV Pančevo) – O organskoj proizvodnji se više priča, nego što se radi na njenom razvoju. Činjenica je da bi se na svakih 100.000 hektara moglo zaposliti 200.000 radnika ukazuje da valja razvijati ovu granu agrara.

   

Štale sve praznije

PANČEVO, 23. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Stočarstvo južnog Banata i Srbije je već godinama u krizi. Nikako da krene napred i pored brojnih obećanja da ovoj ovlasti agrara dolaze bolji dani. Stočari ističu da se posao ne isplati, a sve je manje onih koji misle da se stoka na selu može vratiti u štale, obore, torove.

   

Briket i pelet sve traženiji

 

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Većina Pančevaca ove godine već je završila sa pripremom ogreva za zimu. Drva ima dovoljno, ugalj stiže sukcesivno na stovarišta. Veliki broj Pančevaca se, međutim, prebacuje i na grejanje na briket i pelet, tako da je samo potražnja za peletom za 80 odsto veća nego prošle grejne sezone.

   

Za hektar i 70 hiljada

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Završen je prvi krug licitacija za zakup državne poljoprivredne zemlje u pančevačkom ataru. Paori su zainteresovani i zakupili su skoro svu ponuđenu zemlju, a najveći plaćeni zakup jednog hektara je 70.000 dinara. Mnogo, kažu ratari.

   

Ugrožena jesenja setva

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Posle sušne godine i znatno manjeg roda ratarskih kultura, poljoprivrednici su na velikim mukama. Pitanje na koje nemaju odgovor je kako zasnovati proizvodnju za narednu godinu. Za sada paorima nema pomoći, već će sami morati da se izbore s problemima.