Ekonomija

 

Udruživanje poljoprivrednika uz podršku Ministarstva

 

PANČEVO, 19. april 2017. (TV Pančevo) – Mali poljoprivrednici moraće da počnu da se udružuju ukoliko žele da opstanu na tržištu. Udruživanje na ekonomskim principima podržavaju Ministarstvo poljoprivrede i pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, a prednosti udruživanja su mnogobrojne i kreću se od nižih troškova proizvodnje do sigurnijeg plasmana robe.

 

Radojević o agrarnom budžetu i uzurpatorima

PANČEVO, 16. april 2017. (TV Pančevo) – Pokrajinski sekretar Vuk Radojević ocenio je da bi poljoprivrednici trebalo da što više koriste sredstva iz agrarnog fonda čime bi se značajno unapredio sam položaj poljoprivrednika i gazdinstava. Takođe Radojević se osvrnuo i na borbu države protiv uzurpatora poljoprivredne zemlje ocenivši da je značajan iskorak napravljen po ovom pitanju u poslednjih godinu dana.

   

Inovacijama do boljeg roda u voćnjaku

PANČEVO, 17. april 2017. (TV Pančevo) – Porodici Nestorovski iz Kačareva primarno zanimanje je proizvodnja voća. Sa dve hiljade stabala kruške i dve stotine stabala kajsije poseduje jedan od najvećih voćnjaka u Kačarevu. Kako bi poboljšali proizvodnju napravili su nekoliko inovacija na mašinama sa kojima rade u voćnjaku.

   

Vuk Radojević na tribini u Bavaništu

PANČEVO, 17. april 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici iz Bavaništa, odnosno Opštine Kovin imali su priliku da prisustvuju tribini na kojoj je govorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović, opštinski većnik za poljoprivredu Dragan Šljivovački i Aleksandar Bogdanović direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede. Poljoprivrednici su imali priliku da se upoznaju sa merama agrarne politike za ovu godinu kao i sa olakšicama koje mogu da dobiju.

   

Više vinograda - bolja ekonomija

PANČEVO, 16. april 2017. (TV Pančevo) – U ataru sela Jabuke, niču novi vinogradi. Vinogradari razvijaju ovu proizvodnju, a značajan doprinos razvoju vinogradarstva daje Udruženje vinogradara i voćara „Grozd“ iz sela.

   

Isplati li se ovčarstvo u Srbiji?

PANČEVO, 15. april 2017. (TV Pančevo) – Ovčari se razlikuju u oceni isplati li im se posao ili ne. Dok jedni tvrde da je neisplativ, drugi kažu da ne bi niko radio na svoju štetu. Ljubav prema poslu ne nedostaje ni prvima ni drugima, mada je sve manje onih koji vole čobansku palicu.