Ekonomija

 

Predavanje Instituta "Tamiš" u Omoljici

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Stručnjaci Instituta “Tamiš” boravili su u Omoljici, gde su poljoprivrednicima govorili o aktuelnim pitanjima u agraru, prošlogodišnjim rezultatima u ratarstvu, stočarstvu i voćarstvu. Poljoprivrednici iz Omoljice, pokazali su veliko interesovanje za iskustva stručnjaka.

 

Privrednicima Alibunara predstavljen Program za razvoj preduzetništva

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici Ministarstva privrede i Razvojnog fonda Vojvodine danas u Alibunaru privrednicima su predstavili Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte sprovodi Ministarstvo Privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 600.000.000 dinara. Opredeljena sredstva Fonda za kreditiranje privrednih subjekata po ovom programu su 2.400.000.000 dinara.

   

Novoseljani aktivni tokom cele godine

PANČEVO, 5. februar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje poljoprivrednika "Novoseljanski paori" aktivno je tokom čitave godine. Uz ravnanje puteva početkom godine zemljoradnici iz Banatskog Novog Sela organizovaće Traktorijadu, ali i druge aktivnosti.

   

Manje ogreva po većoj ceni

PANČEVO, 2. februar 2017. (TV Pančevo) – Ogreva na zalihama sve manje, a sve mu viša cena. I proizvodnja nove količine peleta, briketa i seča stabala su pod znakom pitanja, jer je u šumama blato, i neizvodljiv je ulazak traktorima u njih. Pančevci se snalaze kako znaju i umeju, a kada pripremljenog ogreva nestane, alternativno grejanje biće na struju.

   

Smanjena ponuda ribe na pijaci

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Ponudu ribe u pančevačkim ribarama je smanjena zbog leda na rekama. Uglavnom je u ponudi rečna riba, a cene su niže kako bi trgovci privukli mušterije.

   

Zimska škola za poljoprivrednike u toku

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Zimska škola, koju organizuje Institut „Tamiš“ za poljoprivrednike, je u toku. Trajaće i čitavog februara. Stručnjaci Instituta održaće predavanja u opštinskim centrima i brojnim selima, kako bi paore upoznali s novitetima u ratarstvu, povrtarstvu, voćarstvu i ostalim granama agrara.