Ekonomija

 

Portal "republika.rs" sve popularniji

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) –"Srpski telegraf", najmlađa novina na ovim prostorima, nedavno je pokrenuo i svoj portal. Republika.rs čitaocima predstavlja najnovije vesti iz zemlje i sveta, brže od drugih, a prema rečima Milana Lađevića, glavnog urednika Srpskog telegrafa, u pripremi je i aplikacija za android telefone.

 

Potražnja poskupela karfiol

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Cene povrća od kojeg se sprema zimnica, su na prošlogodišnjem nivou. Suša je najviše imala uticaja na karfiol, kažu proizvođači. Mala je ponuda a velika potražnja, tako da je kilogram karfiola koštao između 130 i 150 dinara.

   

Ose i stršljenovi ubijaju pčele

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Tokom septembra ose i zolje napadaju grožđe, a potom i pčele. Pčelari zbog toga imaju brojne probleme, jer se rojevi osa i stršljenova često obrušavaju na pčelinjake i nanose velike štete pčelarima. Ubijaju pčele i njima hrane svoja legla.

   

Agro kartica za popust na NIS Petrolovim pumpama

PANČEVO, 19. septembar 2017. (TV Pančevo) – U susret jesenjim poljoprivrednim radovima, NIS je za korisnike kompanijske Agro kartice, uz niže cene visokokvalitetnog goriva domaće proizvodnje, motornog ulja i robe široke potrošnje, pripremio specijalna iznenađenja na NIS Petrol benzinskim stanicama.

   

Rod kukuruza podbacio

PANČEVO, 18. septembar 2017. (TV Pančevo) – Kao i u opovačkom, tako je i u ostalim južnobanatskim atarima rod kukuruza slab. U svim atarima počela je i tek se zahuktava berba kukuruza, ali paori će malo toga obrati ove jeseni.

   

Nevreme nanelo veliku štetu voćnjacima u Banatskom Karlovcu

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Da priroda može sve potvrđeno je prošle subote u Banatskom Karlovcu. Naime, u delu sela nevreme i grad koji je padao naneli su ogromnu štetu voćnjaku porodice Radovanović.