Ekonomija

 

Ukidanje vakcinacije na svinjsku kugu uslov za izvoz

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Počelo je obnavljanje velikih južnobanatskih farmi svinja, što je posebno važno za stanje u svinjarstvu. S druge strane, sve je manje malih proizvođača svinja. Nema prestanka na vakcinaciju protiv svinjske kuge, nema izvoza, a nema ni plaćanja svinja na liniji klanja, pa su to sve razlozi za loše stanje u ovoj oblasti stočarstva.

 

Dobrička ćurka i na engleskom dvoru

PANČEVO, 11. novembar 2017. (TV Pančevo) – Nekad su je tražili na evropskim dvorovima, danas privlači pažnju svih ljubitelja ćurećeg mesa. U selu Dobrici se čuva dobrička ćurka, koja ima sortni sertifikat i poseduje niz posebnosti. U familiji Belča gaje dobričku ćurku.

   

Vučić: "Beograd na vodi" podstrek za razmišljanje o budućnosti

PANČEVO, 9. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao gradilište "Beograd na vodi" i izjavio da je to izvanredan projekat i podstrek za druge gradove u Srbiji. Vučić je istakao da je trenutno na radovima uposleno oko 700 ljudi.

   

Uz pomoć Ministarstva bolji rezultati

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – Neki poljoprivrednici imaju predloge kako popraviti stanje u agraru, neki su bez ideje, a neki rade po inerciji. Međutim, svi su saglasni da bi uz pomoć Ministarstva ostvarili još bolje rezultate.

   

Dobit NIS-a u devet meseci povećana za 2,6 puta

PANČEVO, 6. novembar 2017. (TV Pančevo) NIS grupa objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja za devet meseci 2017. godine, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

Neto dobit NIS-a u izveštajnom periodu porasla je za 2,6 puta u poređenju sa istim periodom prošle godine i iznosi 20,1 milijardu dinara. Pokazatelj EBITDA (profit pre plaćanja kamata, poreza na dobit i amortizacije) iznosi 34,3 milijarde dinara, što je za 53 odsto više nego u devet meseci prošle godine. Nastavljen je i trend rasta obaveza NIS grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda koje su u devet meseci 2017. godine iznosile 126 milijardi dinara, što je rast od 7 odsto u poređenju sa istim periodom 2016. Efekat mera za povećanje operativne efikasnosti na pokazatelj EBITDA iznosio je 5,1 milijardu dinara.

   

Kivi rađa i u banatskoj ravnici

PANČEVO, 3. novembar 2017. (TV Pančevo) - Pre četiri godine Živorad Todorovski iz Kačareva počeo je da gaji kivi u svom dvorištu. Ove godine proizveo je više od 200 kilograma ovog voća, a sav rod je podelio komšijama, kumovima i prijateljima, koji su s nevericom gledali u poklon.