Ekonomija

 

Investicije Vodovoda za 2017. godinu

PANČEVO, 22. januar 2017. (TV Pančevo) – Što se tiče Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, ova godina biće bogata investicijama. Plan je da se dosta objekata završi tokom godine. Stanovnici Jabuke i Glogonja, dobiće vodu iz gradskog vodovoda, a u planu je i početak izgradnje Potamiškog kolektora, od Severne poslovne zone do Knićaninove ulice. Ovo su samo neke od investicija za koje je obezbeđeno finansiranje, a koje treba građanima da pruže savremene uslove života i zdravu vodu za piće.

 

Opala prodaja na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 14. januar 2017. (TV Pančevo) – Prodavci na pančevačkoj Zelenoj pijaci kažu da je prodaja opala ove subote nakon novogodišnjih i božićnih praznika ali se nadaju da će preko nedelje prodaja biti bolja. Pančevci se uskoro pripremaju za još slavlja u ovom mesecu, pa će tada biti i više kupaca na pijaci.

   

Budžet za socijalu isti kao i prošle godine

PANČEVO, 14. januar 2017. (TV Pančevo) – U gradskom budžetu ove godine za socijalnu zaštitu izdvojeno je 345 miliona dinara. Programske aktivnosti koje su započete u prošloj, biće nastavljene i realizovane u ovoj godini, a jedna od novina biće pomoć roditeljima čija deca idu u privatni vrtić.

   

Sneg pogoduje pšenici

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Sneg koji je pao dobro je došao pšenici. Sneg koji je visine osam santimetara štiti pšenicu, a najveća otpornost "hlebnog zrna" je u čvoru bokorenja, pa pšenicu štiti i zemlja, tako da ratari ne moraju mnogo da brinu.

   

Uspešna borba protiv uzurpatora

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Rezultati borbe protiv uzurpatora u godini koja je za nama su evidentni. 6.000 hektara stavljeno je u legalne tokove, a još blizu hiljadu hektara je sačuvano od uzurpatora. Finansijski efekti još nisu poznati, ali najvažnija poruka da je država jača od svih, stigla je do uzurpatora.

   

Paori i u Novoj godini žele stari rod

PANČEVO, 5. januar 2017. (TV Pančevo) – Od ove godine poljoprivrednici iz pančevačkog atara očekuju da bude bar kao prethodna 2016. godina, što se roda tiče. Naime, ratarske kulture su rekordno rodile u prošloj godini, a paori se nadaju da će prinos biti dobar.