Ekonomija

 

Veliki stočari opstaju na tržištu

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Veliki farmeri će opstati na govedarskom nebu, dok će se mali proizvođači sretati s brojnim problemima, ukoliko im se ne posveti više pažnje. Bez malih proizvođača, koji u svetu nose tri četvrtine poljoprivredne proizvodnje, nema ni proizvodnje u agraru, poručuju stručnjaci.

 

Posvećenost ratarstvu daje rezultate

PANČEVO, 29. novembar 2017. (TV Pančevo) – Za sve koji se maksimalno posvete poslu u ratarstvu, a obrađuju veće površine zemlje, dobro je, poručuje Sava Lazarov, poljoprivrednik iz Omoljice koji obrađuje 300 hektara. Oni koji hoće da rade u agraru, valja da odmah počnu. Sava ima moderan mašinski park, a država mu je pomogla da do njega dođe.

   

Kruška na dva lanca

PANČEVO, 27. novembar 2017. (TV Pančevo) – Sve je više voćnjaka u okolini Pančeva. Sade se jabuke, kruške, šljive, breskve i jagodičasto voće. Srđan Stevanović je agronom, ali posebnu ljubav gaji prema voćarskoj proizvodnji. Zato podiže voćnjak kruške na dva lanca, s nadom da kruška ima perspektivu na ovom prostoru.

   

Hoće li mladi na njivu?

PANČEVO, 24. novembar 2017. (TV Pančevo) – Jedno od aktuelnih pitanja u agraru je hoće li mladi da rade. Odgovora ima različitih. Mladih ima u agraru, ali je dostina njih "alergično" na posao u ratarstvu, a posebno u stočarstvu. Oni koji rade zadovoljni su poslom koji obavljaju.

   

Posao u inostranstvu

PANČEVO, 23. novembar 2017. (TV Pančevo) – Posao u inostranstvu je sve prisutnija tema u našem društvu. Cilj je, kako mladima, tako i onima koji već imaju radnog iskustva da dođu do posla i preko potrebnog novca. Najtraženiji su poslovi u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, kao i poslovi u drugim zemljama zapadne Evrope. Nije potrebno napominjati da je u ovim zemljama primamljiv dobar standard i visina plate.

   

Paši kraj, ovce u toru

PANČEVO, 19. novembar 2017. (TV Pančevo) - U porodici Radoslava Milina iliti Rade Porjaza, danas je bilo svečano. Ovce, vlasništvo blizu 20 domaćina iz Dolova, Starčeva i Omoljice, vraćene su iz polja domaćinima, gde će prezimiti, a onda na proleće “ajde Jovo nanovo”. Čuvanje ovaca na pašnjacima je najisplativije i daje najbolje rezultate, potvrđeno je još jednom.