Ekonomija

 

Ratarske kulture i voće na jesenjem "Danu polja"

PANČEVO, 22. avgust 2017. (TV Pančevo) – U petak, 25. avgusta, na oglednom polju Instituta "Tamiš" stručnjaci ovog kolektiva predstaviće poljoprivrednicima rezultate ogleda za ratarske kulture, kao i iz oblasti voćarske proizvodnje. U okviru "Dana polja", koji će se održati stručnjaci će saslušati i reči paora, kada je reč o ovogodišnjoj proizvodnji.

 

Navodnjavanje važno u proizvodnji voća i povrća

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) – Značaj navodnjavanja je nemerljiv u proizvodnji voća, povrća, ali i ratarskih kultura. Ove godine u izuzetno teškim uslovima zbog suše, paori koji su zalivali, zabeležili su odlične rezultate. Povrtari u Idvoru i Glogonju zalivanje smatraju neophodnim za uspešnu proizvodnju.

   

Suša pogodila i stočare

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na farmi Aurela Malajmarea u Banatskom Novom Selu, kao i na ostalim farmama vide se posledice suše. Krave proizvode značajno manje mleka, do silaže paori sve teže dolaze, stočna hrana raste, a otkupna cena mleka se ne povećava. Sve su to problemi stočara, koji će teško završiti ovu poslovnu godinu.

   

Poljoprivrednici na mukama

PANČEVO, 14. avgust 2017. (TV Pančevo) - Suša će uzeti ne mali danak poljoprivrednicima. Štete od suše osećaju paori u južnom Banatu i čitavoj Srbiji svakodnevno, kako u ratarstvu, tako i u povrtarstvu, voćarstvu i ostalim granama agrara. Više nema sumnje da će rod ratarskih kultura biti prepolovljen, a najviše štete od suše imaće zamljoradnici proizvođači kukuruza i soje.

   

Žetva počela, prinosi mali

PANČEVO, 13. avgust 2017. (TV Pančevo) – Skromno počinje, ali počinje žetva suncokreta u južnom Banatu. Kombajni i traktori su u njivama, a paori se čude malim prinosima, trenutno suncokreta, a uskoro i ostalih ratarskih kultura.

   

Rekordan rod kruške

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ilija Nestorovski iz Kačareva poseduje voćnjak u kome gaji krušku i kajsiju. Vrhunski kvalitet voća karakterišu voće iz Ilijinog voćnjaka u kome ima posla za čitavu porodicu. Ove godine zbog znanja i navodnjavanja ostvaren je rekordan rod kruške i kajsije.