Ekonomija

 

Aleksandar Antić: Ispunićemo obavezu prema EU

PANČEVO, 8. maj 2017. (TV Pančevo) – Srbija će uspeti da ispuni obavezu prema EU da do 2020. dostigne udeo od 27 odsto obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji struje, s obzirom da smo trenutno izmedju 23 i 24 odsto, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. Prema njegovim rečima, ako je oko 5,6 miliona tona ekvivalenta nafte nas ukupni potencija iz obnovljivih izvora energije, oko 3,3 milona je iz biomase.

 

Dolovci u problemu zbog nedostatka pašnjaka

PANČEVO, 7. maj 2017. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova imaju dosta problema zbog nedostatka pašnjaka, ali i zbog nedostatka čobana, neotkupljivanja vune i mleka. Uz sve to na relaciji ovčari – ratari nije urađeno mnogo na poboljšanju tog odnosa.

   

Razvoj stočarstva uz pomoć države

PANČEVO, 7. maj 2017. (TV Pančevo) – Stočarstvo Srbije je već decenijama u velikim problemima. Broj grla stoke se iz godine u godinu smanjuje, a merodavni su, najzad, spremni da se stanje u ovoj oblasti popravi. Posla ima dosta, ali i raspoloženja u Ministarstvu poljoprivrede i pokrajinskom Sekretarijatu za agrar.

   

Uljana repica prva privukla pčele

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – Pčelar Pera Šic iz Starčeva sa stotinu košnica pčelari već godinama. Trenutno je sa pčelama u uljanoj repici. Ovogodišnji unos meda ove kulture biće dobar. Uskoro se očekuje i početak najvažnije pčelinje paše, a to je bagremova paša.

   

Osiguranje useva potreba, a ne luksuz

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – Svedoci smo učestale promene vremena i čestih nepogoda, koje prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima. U ovakvim uslovima osiguranje poljoprivredne proizvodnje postaje nužnost. Osiguranjem svojih useva i plodova postižete zaštitu svojih poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izloženi tokom godine. „DDOR Novi Sad” vam omogućava osiguranje svih poljoprivrednih kultura.

   

Ovčarstvo u Južnom Banatu

PANČEVO, 2. maj 2017. (TV Pančevo) – U ovčarstvu je dobra zarada ističu oni koji se bave ovim poslom. Trenutno stanje u ovčarstvu je šareno. Ima sela u kojima ima više čopora ovaca, a među onima u kojima je najrazvijenije ovčarstvo su Dolovo i Sakule. Međutim, u južnom Banatu ima i mesta gde je stanje ovčarstva loše.