Ekonomija

 

Škola ovčarstva u Dobrici

PANČEVO, 15. decembar 2017. (TV Pančevo) – Sledećeg petka, 22. decembra, selo Dobrica je domaćin zimske škole ovčarstva, koju organizuju Udruženje ovčara "Banat", Poljoprivredni fakultet iz Zemuna i Institut "Tamiš". Predavanjima u okviru zimske škole prisustvovaće ovčari iz Ilandže, Sakula, Uzdina, Dolova, Idvora, Dobrice i drugih sela.

 

NIS raspisuje javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala u Beogradu

PANČEVO, 13. decembar 2017. (TV Pančevo) – Kompanija NIS uz podršku grada Beograda raspisuje javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“. Poziv za dostavljanje idejnih rešenja je otvoren od 08. do 20. decembra, a pravo prijave imaju svi pojedinci, kolektivi i grupe koji se bave vizuelnim stvaralaštvom i imaju prebivalište ili su registrovani na teritoriji Republike Srbije. Pobednik konkursa će biti nagrađen sa 120.000 dinara i njegov rad će biti izveden do kraja godine.

   

Pod zaštitnom mrežom rod kruške manji

PANČEVO, 11. decembar 2017. (TV Pančevo) - Zaštitne mreže dobro dođu voćnjacima, jer čuvaju voće od nevremena i drugih nepogodnosti. Mada su protivgradne mreže relativno skupe, isplate se. U voćnjacima kruške pojavila se nova teorija italijanskih stručnjaka da u voćnjaku kruške ne treba podizati mrežu. Ova teorija je našla podršku kod jednog broja naših voćara.

   

Stoka u Brestovcu u tragovima

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Banatski Brestovac je poput ostali sela, mesto gde se iz godine u godinu broj grla stoke smanjuje. Trenutno u selu ima samo 50 krava i po nekoliko desetina grla svinja i ostale stoke.

   

Veliki stočari opstaju na tržištu

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Veliki farmeri će opstati na govedarskom nebu, dok će se mali proizvođači sretati s brojnim problemima, ukoliko im se ne posveti više pažnje. Bez malih proizvođača, koji u svetu nose tri četvrtine poljoprivredne proizvodnje, nema ni proizvodnje u agraru, poručuju stručnjaci.

   

Posvećenost ratarstvu daje rezultate

PANČEVO, 29. novembar 2017. (TV Pančevo) – Za sve koji se maksimalno posvete poslu u ratarstvu, a obrađuju veće površine zemlje, dobro je, poručuje Sava Lazarov, poljoprivrednik iz Omoljice koji obrađuje 300 hektara. Oni koji hoće da rade u agraru, valja da odmah počnu. Sava ima moderan mašinski park, a država mu je pomogla da do njega dođe.