Ekonomija

 

Hoće li mladi na njivu?

PANČEVO, 24. novembar 2017. (TV Pančevo) – Jedno od aktuelnih pitanja u agraru je hoće li mladi da rade. Odgovora ima različitih. Mladih ima u agraru, ali je dostina njih "alergično" na posao u ratarstvu, a posebno u stočarstvu. Oni koji rade zadovoljni su poslom koji obavljaju.

 

Posao u inostranstvu

PANČEVO, 23. novembar 2017. (TV Pančevo) – Posao u inostranstvu je sve prisutnija tema u našem društvu. Cilj je, kako mladima, tako i onima koji već imaju radnog iskustva da dođu do posla i preko potrebnog novca. Najtraženiji su poslovi u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, kao i poslovi u drugim zemljama zapadne Evrope. Nije potrebno napominjati da je u ovim zemljama primamljiv dobar standard i visina plate.

   

Paši kraj, ovce u toru

PANČEVO, 19. novembar 2017. (TV Pančevo) - U porodici Radoslava Milina iliti Rade Porjaza, danas je bilo svečano. Ovce, vlasništvo blizu 20 domaćina iz Dolova, Starčeva i Omoljice, vraćene su iz polja domaćinima, gde će prezimiti, a onda na proleće “ajde Jovo nanovo”. Čuvanje ovaca na pašnjacima je najisplativije i daje najbolje rezultate, potvrđeno je još jednom.

   

Ukidanje vakcinacije na svinjsku kugu uslov za izvoz

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Počelo je obnavljanje velikih južnobanatskih farmi svinja, što je posebno važno za stanje u svinjarstvu. S druge strane, sve je manje malih proizvođača svinja. Nema prestanka na vakcinaciju protiv svinjske kuge, nema izvoza, a nema ni plaćanja svinja na liniji klanja, pa su to sve razlozi za loše stanje u ovoj oblasti stočarstva.

   

Dobrička ćurka i na engleskom dvoru

PANČEVO, 11. novembar 2017. (TV Pančevo) – Nekad su je tražili na evropskim dvorovima, danas privlači pažnju svih ljubitelja ćurećeg mesa. U selu Dobrici se čuva dobrička ćurka, koja ima sortni sertifikat i poseduje niz posebnosti. U familiji Belča gaje dobričku ćurku.

   

Vučić: "Beograd na vodi" podstrek za razmišljanje o budućnosti

PANČEVO, 9. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao gradilište "Beograd na vodi" i izjavio da je to izvanredan projekat i podstrek za druge gradove u Srbiji. Vučić je istakao da je trenutno na radovima uposleno oko 700 ljudi.