Ekonomija

 

Med poskupeo u odnosu na prošlu godinu

PANČEVO, 7. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Cena meda u odnosu na prošlu godinu malo je viša, ali nema daljeg rasta. Za kilogram meda u zavisnosti koji je upitanju treba odvojiti od 700 do 900 dinara. Ovakve cene posledica su vremenskih uslova koji su pratili cvetanje biljaka tokom cele godine. Što se kvaliteta tiče, pčelari tvrde da je ostao na zavidnom nivou.

 

Povrtari: Dobar rod, dobre cene

PANČEVO, 5. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Povrtari Glogonja ovih dana imaju pune ruke posla. Kupus, karfiol, ostale kupusnjače i povrće se skidaju i prodaju. Ovogodišnji rod je dobar, zahvaljujući svakodnevnom zalivanju tokom leta. Povrtari su posle duže pauze zadovoljni cenama svojih proizvoda.

   

Rafinerija nafte Pančevo dobila integrisanu dozvolu

PANČEVO, 3.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Rafinerija nafte Pančevo dobila je 22. septembra inegrisanu dozvolu, koja znači da se aktivnosti u NIS-u obavljaju u skladu sa zakonom u pogledu zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i upravljanje otpadom. Projekat za dobijanje integrisane dozvole je trajao tri godine i uloženo je preko tri miliona evra.

   

Suša otežava novu proizvodnju

PANČEVO, 27. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ratarski poslovi su u toku u pančevačkom ataru. Zemljoradnici će uz dosta muka obnoviti proizvodnju, zbog suše koja je odnela dobar deo prinosa i zbog cena. Međutim, stučnjaci poručuju da će paori raditi i zasnovati novu proizvodnju.

   

Dobar rod kupusa u Glogonju

PANČEVO, 25. septembar 2017. (TV Pančevo) – Rod kupusa ove jeseni u glogonjskom ataru je veoma dobar. Dobra mu je i cena, pa su proizvođači zadovoljni. Vasa Cvetanović već godinama proizvodi povrće i plasira većinu proizvodnje u Borči. Sve više je okrenut kvalitetu proizvoda. Ovog leta bilo je neophodno dosta zalivati kako bi rod bio dobar.

   

Slab rod kukuruza

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Berba kukuruza je u toku. Ratare brine slab rod i cena kukuruza. Mnogi od njih će poslovati s gubitkom.