Ekonomija

 

Što pre obaviti hemijske tretmane u voćnjacima

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Voćari i ratari moraju što pre da obave hemijske tretmane, kako bi suzbili razvoj insekata i bolesti. Posle kiša razvoj insekata i korova je veliki, a borba insekticidima i herbicidima je neophodna da bi se voćke i biljke bolje razvijale.

 

Od baštenske garniture do mesnih prerađevina

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Nedeljno jutro mnogi Pančevci proveli su na starom buvljaku, gde je bila velika gužva, budući da je i ponuda bila raznolika. Pored uobičajene robe, kao što su odeća, alati, kućni aparati, različite kućne potrepštine i sitnice, danas su se našle i veoma neobične stvari, i to po nimalo simboličnim cenama.

   

Nema mušterija, rasad vraćaju kući

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Ove godine mnogo je rasada povrća na pijacama. Međutim, malo je zainteresovanih za kupovinu. Povrtari čak razmišljaju da prekinu s ovim poslom, jer je težak, a kada se ne proda rasad, onda je i zarada slaba.

   

"Kolski odbojnik, šta to beše" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba pod nazivom „Kolski odbojnik, šta to beše“, autora Nikole Vlajića. Na izložbi su bile prikazane fotografije metalnih i kamenih odbojnika, koje su nekada krasile kuće poznatih Pančevaca.

   

Veliki izbor torti i kolača na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, veliki je izbor i sitnih kolača i torti. Svake subote nekoliko vrednih domaćica, nudi našim sugrađanima sitne kolače i preko 10 vrsta torti. Kako kažu cene nisu menjane nekoliko godina, a tajna dobrog kolača leži u kvalitetnom materijalu koji se koristi da bi se napavio kolač ili torta.

   

Zaštititi biljke

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Kiša koja je pala dobra je došla ratarskim kulturama – pšenici, kukuruzu, soji i šećernoj repi. Isto tako kiša je dobro došla i povrtarskim kulturama, a ratari treba da uđu u njive i zaštite biljke, što pre.