Ekonomija

 

Manje za preduzeća, isto za sela

Gradsko veće večeras je jednoglasno usvojilo Nacrt odluke o budžetu grada Pančeva za 2010. godinu od nešto manje od 3 milijarde dinara. To je skoro isti budžet kao i ove godine.
 

Staklara još nije umrla?

Do srede, 23. decembra, potencijalni kupci bi trebalo da dostave tendersku ponudu za kupovinu 100 odsto kapitala pančevačke Staklare.. Ovo je peti tender, ili peti pokušaj, da se proda jedno od nekada najuspešnijih preduzeća u Pančevu, i nekada jedina fabrika ravnog stakla u staroj Jugoslaviji.
   

Benzen skočio, pa pao

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je u vanrednim nadzorom, u perodu od 12 do 15 časova, utvrdila da je na mernom mestu "Vojlovica" koncentracija benzena porasla na oko 40 mikrograma po kubnom metru.

   

Taksi prevoz skuplji za 10 odsto

Prevoz taksijem od danas skuplji je u proseku za 10 procenata. Svih 6 taksi udruženja u Pančevu prihvatili su poskupljenje usluga, pravdajući ga poskupljenjem cena goriva, maziva i održavanja automobila.

   

U Azotari veće plate za 6 odsto?

Dva od tri reprezentativna sindikata u HIP Azotari prihvataju predlog rukovodstva da se plate povećaju za 6 odsto. Treći, Samostalni traži više.