Ekonomija

 

Dinkić - biće bolje u 2010.

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Mlađan Dinkić najavio je da će na sednici Vlade Srbije u utorak biti usvojen prvi paket preporuka za ukidanje nepotrebnih propisa, koji otežavaju poslovanje u Srbiji. Dinkić takođe najavljuje i ekonomski oporavak Srbije u sledećoj godini.
 

Druga tranša MMF-a

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda zaključio je drugu reviziju aranžmana sa Srbijom i odobrio joj tranšu kredita od 349,6 miliona evra.
   

Manje za preduzeća, isto za sela

Gradsko veće večeras je jednoglasno usvojilo Nacrt odluke o budžetu grada Pančeva za 2010. godinu od nešto manje od 3 milijarde dinara. To je skoro isti budžet kao i ove godine.
   

Staklara još nije umrla?

Do srede, 23. decembra, potencijalni kupci bi trebalo da dostave tendersku ponudu za kupovinu 100 odsto kapitala pančevačke Staklare.. Ovo je peti tender, ili peti pokušaj, da se proda jedno od nekada najuspešnijih preduzeća u Pančevu, i nekada jedina fabrika ravnog stakla u staroj Jugoslaviji.
   

Benzen skočio, pa pao

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je u vanrednim nadzorom, u perodu od 12 do 15 časova, utvrdila da je na mernom mestu "Vojlovica" koncentracija benzena porasla na oko 40 mikrograma po kubnom metru.

   

Taksi prevoz skuplji za 10 odsto

Prevoz taksijem od danas skuplji je u proseku za 10 procenata. Svih 6 taksi udruženja u Pančevu prihvatili su poskupljenje usluga, pravdajući ga poskupljenjem cena goriva, maziva i održavanja automobila.