Ekonomija

 

396 miliona evra u Rafineriju

- U Rafineriji nafte Pančevo u 2010. godini planiramo da ostvarimo velike investicije koje će doprineti znatno boljem kvalitetu vazduha i goriva, rekla je nedavno imenovana direktorka, Ljubica Simić, u novogodišnjem susretu sa novinarima. Dirtektorka Rafinerije je precizirala da je već potrošeno 40 miliona evra za opremu i projektovanje novih postrojenja i punilišta goriva na pristaništu na Dunavu.
 

Granski ugovori prioriteti u 2010. godini

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić potpisao je danas prošireno dejstvo posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u kulturi i najavio da će prioriteti u 2010. godini biti potpisivanje što više granskih ugovora i jačanje socijalnog dijaloga.
   

Kolebanje kursa?

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić rekao je da će centralna banka reagovati na deviznom tržištu, ukoliko se proceni da su oscilacije valute velike i da je tržište plitko, ne prejudicirajući na kom nivou bi kurs trebalo da se zaustavi.
   

Jedinstveni poreski registar

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (B92)- Od prvog januara 2010. godine u Srbiji će početi sa radom jedinstveni registar poreskih obveznika, koji se smatra najboljim načinom u borbi protiv utaje poreza.
   

Otkazi posle Nove godine

BEOGRAD, 26. decembar 2009. (FoNet) - Podela otkaza u državnoj administraciji uslediće posle Nove godine, pišu Vešernje novosti, pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije.
   

Računi za grejanje veći za 10%?

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grejanje od Nove godine skuplje za 10, umesto za 35 odsto po predlogu na kraju septembra. Ovaj predlog u Gradskom veću podržali čalnvoi DS-a i DSS-a. Cena tople vode, po tom predlogu, ostaje ista.