Ekonomija

 

Računi za grejanje veći za 10%?

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grejanje od Nove godine skuplje za 10, umesto za 35 odsto po predlogu na kraju septembra. Ovaj predlog u Gradskom veću podržali čalnvoi DS-a i DSS-a. Cena tople vode, po tom predlogu, ostaje ista.
 

Produžen tender za "Staklaru"

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju donela je odluku da produži tendersku prodaju pančevačke Industrije stakla do 29. januara 2010. godine jer je za kupovinu fabrike bilo više zainteresovanih a rok do koga su mogli da izvrše uvid u dokumentaciju, bio je kratak. Peti tender za prodaju Industrije stakla Pančevo raspisan je 27. oktobra, a krajnji rok za otkup dokumentacije bio je 27. novembar ove godine.

   

U novembru kupovna moć manja

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - U novembru smo realno zarađivali manje za 1,3 odsto, nego u oktobru. Prosečna plata u Srbiji je bila 31.576 dinara. U odnosu na prošlu godinu u istom mesecu naša kupovna moć smanjena je za 0,4%.
   

Grejanje skuplje za 10% u 2010?

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Posle 2 meseca razgovora i pregovora o ceni daljinskog grejanja i modelu obračuna, stiglo se do privremenog kompromisa. Od 1. januara grejanje će i dalje biti naplaćivano po starom modelu, ali za 10 odsto skuplje.
   

Gubitak NIS-a 3 milijarde dinara

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - NIS će ovu godinu završiti gubitkom od oko tri milijarde dinara, što je dobar rezultat, s obzirom na to da je novo rukovodstvo u martu "nasledilo" gubitak od 11 milijardi u prva dva meseca, izjavio je generalni direktor kompanije. Kiril Kravčenko.
   

Dinkić - biće bolje u 2010.

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Mlađan Dinkić najavio je da će na sednici Vlade Srbije u utorak biti usvojen prvi paket preporuka za ukidanje nepotrebnih propisa, koji otežavaju poslovanje u Srbiji. Dinkić takođe najavljuje i ekonomski oporavak Srbije u sledećoj godini.