Ekonomija

 

Lomi se kriza?

BEOGRAD, 31. decembar 2009. (Fonet) - Oporavak, koji se očekuje u 2010. godini, većina građana neće znatnije osetiti, smatraju privrednici, ekonomisti i predstavnici opozicije. Plate u javnom sektoru i penzije biće zamrznute, a predstoji i novi talas otpuštanja.
 

MMF dolazi u februaru

BEOGRAD, 31. decembar 2009. (Beta, Blic) - Ministarka finansija Dijana Dragutinović najavila je da će u februaru u Srbiju doći tehnička misija MMF, koja bi trebalo da analizira poreski sistem.

   

Privredi lakše nego gradjanima u 2010.

BEOGRAD, 31. decembar 2009. (FoNet) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da će 2010. godina biti lakša za privredu, nego za građane, a da je realno očekivati da će tek 2011. godine svima biti bolje.

   

Ministarstvo uplatilo dečji dodatak

BEOGRAD, 31. decembar 2009. (FoNet) - Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije saopštilo je da će danas, 31. decembra, početi isplata dečijeg i roditeljskog dodatka, porodiljskih naknada, materijalnog obezbeđenja porodice, kao i naknade za pomoć i negu drugog lica za mesec novembar.

   

Grejanje i voda skuplji od 1. januara

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Voda i daljinsko grejanje u Pančevu biće skuplji od Nove godine. Odbornici Skupštine grada Pančeva prihvatili su nove cene vode uvećane za oko 24 odsto, dok će cena grejanja biti veća za 10 odsto.

   

10 nezaposlenih skinuti sa evidencije

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Petoro ljudi iz grupacije teško zaposlivih, danas je potpisalo ugovore sa Gradskom upravom i time, uz pomoć novca iz gradskog budžeta, zakoračilo u privatni biznis.