Ekonomija

 

Generalni štrajk "Petroremonta"

Radnici „Petroremonta" u ponedeljak, 18.januara, stupaju u generalni štrajk.

 

Poskupelo gorivo

BEOGRAD, 13. januar 2010. (Beta, Tanjug) - Gorivo u Srbiji od danas je skuplje u proseku za 84 pare po litru, pri čemu su motorni benzini skuplji za 77 para, a dizel goriva za 91 paru po litru.

   

Telenor jedini dao ponudu

BEOGRAD, 12. januar 2010. (Fonet) - Kompanija Telenor Srbija je jedina dostavila ponudu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, objavila je danas Republička agencija za telekomunikacije (Ratel). Na otvaranju ponuda u Ratelu je rečeno da je Telenor je dostavio svu potrebnu dokumentaciju i da će finansijska ponuda biti otvorena do 18. januara.

   

Manje nezaposlenih u Vojvodini

BEOČIN, 12. januar 2010. (FoNet) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je pokrajinska administracija prošle godine, u uslovima ekonomske krize, uspela da smanji nezaposlenost u Vojvodini.

   

Radnici "Utve" i dalje očekuju isplatu

12. januar 2010. (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju izvršiće u sredu 13. januara, redovnu kontrolu u "Utvi Proing". Prema tvrdnjama sindikalaca, poslovodstvo "Utve" obećalo je radnicima, koji su prošle godine štrajkovali više od tri meseca, da će im sva dugovanja biti isplaćena do kraja sledeće nedelje.

   

Dinar nastavlja da slabi

BEOGRAD, 12. januar 2010. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić, povodom slabljenja domaće valute, poručuje neuobičajeno oštrim tonom da svaka intervencija na deviznom tržištu znači smanjenje deviznih rezervi zemlje,