Ekonomija

 

Novi protest u "Trgoproduktu"

PANČEVO, 20. januar 2010. (TV Pančevo) - Bivši radnici "Trgoprodukta" održaće protest u petak 22. januara, ispred zgrade "Gvožđara", zbog neisplaćene 3 zaostale zarade. Agencija za privatizaciju je ponovo izvršila vanrednu kontrolu ovog preduzeća, i konstatovala da još uvek nije u potpunosti ispoštovan socijalni program.
 

Grčki poljoprivrednici blokirali puteve

ATINA, 20. januar 2010. (FoNet) - Grčki poljoprivrednici su danas, protestujući zbog smanjenja državnih subvencija i tražeći veće cene za svoje proizvode, nastavili blokadu puteva prema Bugarskoj, ali je tokom noći omogućen saobraćaj prema Makedoniji.
   

Smanjenje kamatnih stopa

BEČ, 20. januar 2010. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas da NBS ima prostora za dalje smanjenje kamatnih stopa i da nema razloga za promenu ocene da će ekonomski rast u Srbiji ove godine iznositi 1,5 odsto.

   

Benzin 110 dinara do kraja nedelje

BEOGRAD, 20. januar 2010. (Blic) - Građane u narednim nedeljama čekaju poskupljenja energenata, a to se na prvom mestu odnosi na poskupljenje naftnih derivata.
   

Stanovi po nižim cenama?

BEOGRAD, 20. januar 2010. (B92, Tanjug) - Ministar Milutin Mrkonjić izjavio je da je država dužna da obezbedi građanima jeftine stanove, čija bi cena kvadrata morala da bude oko 500 ili 600 evra.
   

Vetropark - šansa za lokalnu privredu

PANČEVO, 19. januar 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava potpisala je ugovore o poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijama "Velburi" i "Balkana" oko izgradnje vetroparkova na lokacijama Bele Ante i Čibuka, kod Dolova. Vrednost ove dve investicije iznose par stotina miliona evra.