Ekonomija

 

"Trgoprodukt" najavljuje radikalizaciju protesta

Pančevo, 22. januar 2010, (TV Pančevo) - Radnici privatizovanog „Trgoprodukta“ ponovo su protestvovali ispred sedišta preduzeća.

 

U ponedeljak pregovori u "Petroremontu"

Pančevo, 22. januar 2010, (TV Pančevo) - Radnici „Petroremonta“ koji su u štrajku pet dana obratili su se nadležnim ministarstvima i lokalnoj samoupravi za pomoć.

   

Zaduženi više od 7 prosečnih plata

BEOGRAD, 21. januar 2010. (Fonet) - Zaduženost svakog zaposlenog u Srbiji iznosi sedam prosečnih plata, odnosno, uvećana je u odnosu na april 2009. za nešto više od 200 evra, pišu "Novosti".
   

Vlada razmatra Telenorovu ponudu

BEOGRAD, 21. januar 2010. (B92) - Vlada Srbije će na današnjoj sednici razmatrati cenu koju je kompanija "Telenor" ponudila za licencu za drugog operatera fiksne telefonije. "Telenor" je za otkup licence ponudio milion i 50 000 evra.
   

Novi protest u "Trgoproduktu"

PANČEVO, 20. januar 2010. (TV Pančevo) - Bivši radnici "Trgoprodukta" održaće protest u petak 22. januara, ispred zgrade "Gvožđara", zbog neisplaćene 3 zaostale zarade. Agencija za privatizaciju je ponovo izvršila vanrednu kontrolu ovog preduzeća, i konstatovala da još uvek nije u potpunosti ispoštovan socijalni program.
   

Grčki poljoprivrednici blokirali puteve

ATINA, 20. januar 2010. (FoNet) - Grčki poljoprivrednici su danas, protestujući zbog smanjenja državnih subvencija i tražeći veće cene za svoje proizvode, nastavili blokadu puteva prema Bugarskoj, ali je tokom noći omogućen saobraćaj prema Makedoniji.