Ekonomija

 

Najava štrajka u Telekomu

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Nakon što su Vlada i rukovodstvo Elektroprivreda Srbije odobrili povećanje plata u TE Nikola Tesla, sindikat Telekoma preduzima finalne korake za štrajk.

 

NBS je morala brže da reaguje

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić ocenio je danas da je Narodna banka Srbije "lako mogla da predvidi promene na deviznom tržištu, i

   

Generalni štrajk "Petroremonta"

Radnici „Petroremonta" u ponedeljak, 18.januara, stupaju u generalni štrajk.

   

Poskupelo gorivo

BEOGRAD, 13. januar 2010. (Beta, Tanjug) - Gorivo u Srbiji od danas je skuplje u proseku za 84 pare po litru, pri čemu su motorni benzini skuplji za 77 para, a dizel goriva za 91 paru po litru.

   

Telenor jedini dao ponudu

BEOGRAD, 12. januar 2010. (Fonet) - Kompanija Telenor Srbija je jedina dostavila ponudu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, objavila je danas Republička agencija za telekomunikacije (Ratel). Na otvaranju ponuda u Ratelu je rečeno da je Telenor je dostavio svu potrebnu dokumentaciju i da će finansijska ponuda biti otvorena do 18. januara.

   

Manje nezaposlenih u Vojvodini

BEOČIN, 12. januar 2010. (FoNet) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je pokrajinska administracija prošle godine, u uslovima ekonomske krize, uspela da smanji nezaposlenost u Vojvodini.