Ekonomija

 

Ušteda struje i do 40 odsto

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Na koji način je moguće uštedeti električnu energiju u javnom uličnom osvetljenju bila je tema prezentacije aparata domaće proizvodnje naziva M-BOKS u maloj sali Gradske uprave.

 

Teška vremena za "Vojvodinaput"

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - 2009. godina je bila najteža za poslovanje od 2000. godine do danas, rečeno je na godišnjoj konferenciji za novinare "Vojvodinaputa" Pančevo.

   

Staklara ima šansu na tržištu

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju ponovo je produžila rok za dostavljanje tenderskih ponuda za privatizaciju Staklare, ovoga puta do 26. februara. Razlog za još jedno produženje roka Agencija za privatizaciju nije saopštila Staklarcima, ali kako je za televiziju Pančevo izjavio direktor Industrije Stakla Pančevo, Emanuel Lupulesku, zainteresovanih za kupovinu ima.

   

Struja skuplja od 1. marta

BEOGRAD, 28. januar 2010. (FoNet) - Vlada Srbije odlučila je danas, na predlog Elektroprivrede Srbije (EPS), da struja od 1. marta poskupi za 10 odsto, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić.

   

Marketing strategija razvoja turizma

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Erne Varnju posetio je juče Pančevo. On je predstavio "Marketing strategiju razvoja turizma Vojvodine". Ovo je veoma značajan dokument za Pančevo, jer daje smernice kako da turistički potencijal našeg grada iskoristimo na pravi način.

   

Gradska vlast u petak sa radnicima Petroremonta

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Tokom prepodneva vođen je trojni sastanak u "Petroremontu", između članova štrajkačkog odbora, poslovodstva i lokalne samouprave. Dogovoreno je da se, zajedničkim dopisom, zatraži od poreske uprave u Novom Sadu deblokada računa "Petroremonta", koja iznosi oko 11 miliona dinara. Čelnici gradske vlasti trebalo bi da prime radnike "Petroremonta" na razgovor, sutra, u petak 29. januara u zgradi Skupštine grada.