Ekonomija

 

Pomoć Ministarstva poljoprivrede

PANČEVO, 30. januar 2010, (TV Pančevo) – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin u selu Dobrica, u opštini Alibunar, dodelio je 13 steonih junica gazdinstvima kojima su uginule junice tokom ispaše u oktobru prošle godine.

 

Recept za izlazak iz krize

BEOGRAD, 30. januar 2010. (FoNet) - Lider G17 Plus i potpredsednik vlade Mlađan Dinkić izjavio je danas da je realno da u prvom kvartalu ove godine Srbija zabeleži privredni rast u odnosu na prvi kvartal 2009. "i da i zvanično izađemo iz recesije".

   

Radnici sa lokalnom samoupravom

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Lokalna samouprava, sindikati i radnici zatražiće hitne sastanke sa rukovodstvom Trgoprodukta i Petroremonta, agencijom za privatizaciju i ministarstvom ekonomije, kako bi se rešili problemi sa isplatama zaostalih zarada radnicima ova dva privatizovana preduzeća. Tokom prepodneva, radnici Trgoprodukta i Petroremonta protestovali su ispred skupštine grada.

   

Ušteda struje i do 40 odsto

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Na koji način je moguće uštedeti električnu energiju u javnom uličnom osvetljenju bila je tema prezentacije aparata domaće proizvodnje naziva M-BOKS u maloj sali Gradske uprave.

   

Teška vremena za "Vojvodinaput"

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - 2009. godina je bila najteža za poslovanje od 2000. godine do danas, rečeno je na godišnjoj konferenciji za novinare "Vojvodinaputa" Pančevo.

   

Staklara ima šansu na tržištu

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju ponovo je produžila rok za dostavljanje tenderskih ponuda za privatizaciju Staklare, ovoga puta do 26. februara. Razlog za još jedno produženje roka Agencija za privatizaciju nije saopštila Staklarcima, ali kako je za televiziju Pančevo izjavio direktor Industrije Stakla Pančevo, Emanuel Lupulesku, zainteresovanih za kupovinu ima.