Ekonomija

 

Gorivo jeftinije za 2,5 dinara

BEOGRAD, 8. februar 2010. (Beta) - Naftna industrija Srbije saopštila je da je snizila cene goriva u proseku za 2,5 odsto, odnosno 2,5 dinara po litru.

 

Danas isplata penzija

PANČEVO, 08. februar, 2010. (TV Pančevo) - Danas počinje isplata prvog dela penzija za januar 2010. godine.
   

Poljoprivreda najuspešnija izvozna grana

BEOGRAD, 07. februar 2010. (RTS) - Poljoprivreda je i prošle godine, bila najuspešnija izvozna privredna grana, zabeležen je suficit od 637 miliona dolara. Međutim, prihod bi mogao da bude i veći, da bolje koristimo kapacitete prehrambene industrije, smatraju agroekonomisti.

   

Nezadvoljni radnici iz A.D. "Vojvodina"

PANČEVO, 06. februar 2010. (TV Pančevo) - Radnici A.D. Vojvodina, poljoprivrednog dobra iz Starčeva, nezadovoljni su odnosom vlasnika prema ovom preduzeću. Njih 30-tak je danas na Skupštini manjinskih akcionara iznelo tvrdnje da se radi na uništavanju firme, a da se na radnike vrši pritisak. Direktor Borivoje Dodić je demantovao ove tvrdnje, obećavši da će izjavu za TV Pančevo dati sledeće nedelje. Inače, ovo poljoprivedno preduzeće pre skoro 3 godine kupila je porodica Marković, koja je kupila još 3 poljoprivredna preduzeća u Pančevu, kao i Pančevac.

   

U "Petroremontu" još nema plata

PANČEVO, 05. februar 2010. (TV Pančevo) - Sledeće nedelje biće održani pregovori štrajkačkog odbora "Petoremonta", vlasnika "Luke Stupara" i lokalne samouprave o izlasku iz krize u ovoj firmi. Radnicima još uvek nisu isplaćene zaostale zarade, ali im je uplaćeno zdravstveno osiguranje.

   

Srpsko-rusko preduzeće u Banatskom Dvoru

BANATSKI DVOR, 05. februar 2010. (FoNet) - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potpisao je danas sa predstavnicima ruskog "Gasproma" ugovor o osnivanja zajedničog preduzeća