Ekonomija

 

Revitalizacija Kostolca do 2015.

BEOGRAD, 03. februar 2010. (FoNet) - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije i kineska državna kompanija CNEC potpisali su danas predugovor za paket projekta revitalizacije Termoelektrane Kostolac B, vredan milijardu i 250 miliona dolara.

 

Vraćeno poverenje u štednju

BEOGRAD, 03. februar 2010. (FoNet) - Štednja građana u poslovnim bankama povećana je za poslednjih deset godina 45 puta, što Srbiju stavlja u red zemalja sa najvećim rastom štednje građana.

   

Plate u Petrohemiji zavisiće od poslovanja

PANČEVO, 02. februar 2010. (TV Pančevo) - Delegacija Petrohemije razgovarala je u Rusiji sa predstavnicima Gaspromnjefta i Ruske Petrohemije "Sibur", oko eventualnog korišćenja butana kao sirovine prilikom prerade u pančevačkoj kompaniji. Prema rečima direktora Saše Pavlova, ova godina trebalo bi da donese Petrohemiji nove investicije, stabilnost i realizaciju ekoloških projekata.

   

Plate neće biti manje

KRAGUJEVAC, 01. februar 2010. (FoNet) - U kompaniji Fiat automobili Srbija (FAS) danas je počelo potpisivanje ugovora o radu sa radnicima koje italijanska kompanija preuzima iz kragujevačke fabrike Zastava automobili.

   

Pomoć Ministarstva poljoprivrede

PANČEVO, 30. januar 2010, (TV Pančevo) – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin u selu Dobrica, u opštini Alibunar, dodelio je 13 steonih junica gazdinstvima kojima su uginule junice tokom ispaše u oktobru prošle godine.

   

Recept za izlazak iz krize

BEOGRAD, 30. januar 2010. (FoNet) - Lider G17 Plus i potpredsednik vlade Mlađan Dinkić izjavio je danas da je realno da u prvom kvartalu ove godine Srbija zabeleži privredni rast u odnosu na prvi kvartal 2009. "i da i zvanično izađemo iz recesije".