Ekonomija

 

Cena grejanja mora biti realna

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Na sednici Upravnog odbora Asocijacije potrošača Pančeva ocenjeno je da gubitke JKP „Grejanja” nikako ne bi trebalo pokrivati iz gradskog budžeta s obzirom na to da ne koriste svi u našem gradu sistem daljinskog grejanja. Buduća cena grejanja treba da bude takva da odgovara građanima i da pokrije gubitke u poslovanju „Grejanja”, istaknuto je na sednici.

 

Konkurs "Prva šansa" otvoren do 31. marta

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su konkurs pod nazivom „Prva šansa 2010“. Privatna preduzeća imaju mogućnost da po povoljnim uslovima, i jedino uz plaćanje poreza na zaradu zaposle pripravnike i volontere koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Ostale troškove, platu i doprinose, u trajanju od godinu dana platiće država.

   

Nastavlja se štrajk u "Petroremontu"

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Radnici pančevačkog „Petroremonta“ nakon sastanka sa vlasnikom Dušanom Stuparom, direktorkom Ljiljanom Lazarević i čelnicima Grada – gradonačelnicom Vesnom Martinović, predsednikom Skupštine Grada Tigranom Kišem, članom Gradskog veća Zoranom Jovanovićem doneli su odluku o nastavku štrajka.

   

MMF će oceniti stanje u privredi

BEOGRAD, 09. februar 2010. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da je umereni optimista da će pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom biti uspešno okončani.

   

Poskupljuje gas za 10%

MOSKVA, 08. februar 2010. (Tanjug) - "Gasprom" je saopštio da će povećati cenu za isporuke prirodnog gasa Evropi za 10 odsto, na 326 dolara za 1.000 kubnih metara, sa 296 dolara za kubik u 2009. godini.

   

Plate direktora "samo" 220 hiljada

BEOGRAD, 08. februar 2010. (FoNet) - Čelnici javnih preduzeća i agencija koji ne budu poštovali preporuku Vlade i plate ograničili na maksimalnih 220.000 dinara ostaće bez funkcije, saznaje Blic u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića.