Ekonomija

 

12 hiljada radnika bez posla od 2006.

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Problem loših privatizacija kako u Srbiji, tako i u Pančevu, isključivo treba tražiti u tome što niko nije vodio računa o poreklu kapitala budućih vlasnika, rekao je danas u Pančevu Ljubisav Orbović, predsedik Saveza samostalnih sindikata Srbije. Gostujući u Pančevu na izbornoj Skupštini za predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata u Pančevu, Orbović je napomenuo da taj problem može biti rešen

 

Nema plata za radnike "Petroremonta"

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - Pregovori vlasnika „Petroremonta“ Dušana Stupara, štrajkača i predstavnika gradske vlasti nisu urodili plodom. Vlasnik ne namerava da isplati zaostale zarade, a štrajkači ne odustaju svojih zahteva. Novi sastanak očekuje se naredne nedelje.

   

MMF pozitivno ocenio promene PIO sistema

BEOGRAD, 11. februar 2010. (FoNet) - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić predstavio je danas delegaciji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Albert Jeger, predlog izmena i dopuna sistema penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije, koji je pozitivno ocenjen.

   

Cena grejanja mora biti realna

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Na sednici Upravnog odbora Asocijacije potrošača Pančeva ocenjeno je da gubitke JKP „Grejanja” nikako ne bi trebalo pokrivati iz gradskog budžeta s obzirom na to da ne koriste svi u našem gradu sistem daljinskog grejanja. Buduća cena grejanja treba da bude takva da odgovara građanima i da pokrije gubitke u poslovanju „Grejanja”, istaknuto je na sednici.

   

Konkurs "Prva šansa" otvoren do 31. marta

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su konkurs pod nazivom „Prva šansa 2010“. Privatna preduzeća imaju mogućnost da po povoljnim uslovima, i jedino uz plaćanje poreza na zaradu zaposle pripravnike i volontere koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Ostale troškove, platu i doprinose, u trajanju od godinu dana platiće država.

   

Nastavlja se štrajk u "Petroremontu"

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Radnici pančevačkog „Petroremonta“ nakon sastanka sa vlasnikom Dušanom Stuparom, direktorkom Ljiljanom Lazarević i čelnicima Grada – gradonačelnicom Vesnom Martinović, predsednikom Skupštine Grada Tigranom Kišem, članom Gradskog veća Zoranom Jovanovićem doneli su odluku o nastavku štrajka.