Ekonomija

 

Marketing strategija razvoja turizma

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Erne Varnju posetio je juče Pančevo. On je predstavio "Marketing strategiju razvoja turizma Vojvodine". Ovo je veoma značajan dokument za Pančevo, jer daje smernice kako da turistički potencijal našeg grada iskoristimo na pravi način.

 

Gradska vlast u petak sa radnicima Petroremonta

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Tokom prepodneva vođen je trojni sastanak u "Petroremontu", između članova štrajkačkog odbora, poslovodstva i lokalne samouprave. Dogovoreno je da se, zajedničkim dopisom, zatraži od poreske uprave u Novom Sadu deblokada računa "Petroremonta", koja iznosi oko 11 miliona dinara. Čelnici gradske vlasti trebalo bi da prime radnike "Petroremonta" na razgovor, sutra, u petak 29. januara u zgradi Skupštine grada.

   

Pančevo ima šta da ponudi turistima

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Pančevo je grad sa brojnim turističkim potencijalima. Nalazi se na 2 reke, u blizini Beograda, staro je preko 850 godina i ima dosta starih građevina. Sve su ovo „pančevački detalji“, kojima, prema rečima predstavnika 2 pančevačke organizacije koje se bave realizacijom turističkih programa, treba posvetiti pažnju.

   

Najniža vrednost dinara od 2002. godine

BEOGRAD, 28. januar 2010. (FoNet) - Iako je zvanični kurs dinara 98,05 za evro, neke banke su evropsku valutu prodavale i za više od sto dinara, javljaju mediji.

   

Benzin još skuplji?

BEOGRAD, 28. januar 2010. (FoNet) - Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas da je napravilo presek kretanja cena sirove nafte na svetskim berzama, kao i odnosa dinara i američkog dolara, i ocenilo da su se stekli uslovi za poskupljenje motornih benzina za 2,87 dinara, a dizel goriva za 3,40 dinara.
   

Stipendije za nezaposlena lica

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Nacionalna služba za zapošljavanje će. u saradnji sa jednim od pančevačkih studija za strane jezike, stipendirati 10 nezaposlenih lica za usavršavanje engleskog i nemačkog jezika. Polaznici će se obučavati u školi za strane jezike "Akademija", a testiranje će biti obavljeno u petak, 29. januara u 14 sati.