Ekonomija

 

NIS obustavlja benzin "Petrohemiji"

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) - Naftna industrija Srbije, bez najave, u toku februra je smanjila isporuku sirovog benzina Petrohemiji koja je neophodna kako bi ova fabrika funkcionisala.

 

Dinkić obećao investiranje u "Petrohemiju"

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) - U okviru novog investicionog ciklusa u “Petrohemiju” će biti uloženo oko 70 miliona evra, a Vlada će obezbediti garanciju za taj kredit kod Evropske investicione banke, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Za 4 meseca, tokom restruktuiranja u fabrici napravljena je ušteda u vrednosti od oko 13 miliona eura. Direktor “Petrohemije” Saša Pavlov istakao je da su investicije od velikog značaja za dalji razvoj i poslovanje kompanije.

   

Na Slaninijadi cene niže do 30 odsto

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) – Sve je spremno za početak 23. svetske "Slaninijade" u Kačarevu. Više od 30 velikih prerađivača i 130 malih proizvođača i prodavaca predstaviće svoje proizvode u naredna 4 dana. "Slaninijada" počinje u četvrtak, 18. februara, a završava se u nedelju, 21. februara. Klaničari obećavaju da će cene biti niže od onih u radnjama.

   

Isti uslovi za otpremninu i rukovodstvu Petrohemije

PANČEVO, 16. februar 2010. (TV Pančevo) - Upravni odbor Petrohemije odlučio je da se u ovom preduzeću uvedu, tzv. menadžerski ugovori, koji omogućavaju jednom delu rukovodstva ove fabrike, da svojevoljno napusti Petrohemiju uz otpremninu, i to kada ne budu bili na izvršnim funkcijama. Usklađene su i plate generalnog direktora i članova Izvršnog odbora Petrohemije.

   

MMF i Dinkić u poseti kragujevačkoj Zastavi

KRAGUJEVAC, 16. februar 2010. (Fonet, TV Pančevo) - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić danas je, sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, posetio fabriku Zastava automobili u Kragujevcu i Zastavu-elektro u Rači. On je najavio dolazak prve južnokorejske kompanije u Srbiju, koja je zainteresovana da kupi fabriku u Rači i zaposli 1.000 radnika. Za sutra je najavljena poseta ministra Dinkića pančevačkoj Petrohemiji.

   

Ratari čekaju lepo vreme

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Poljoprivrednici Južnog Banata će, kada im vreme dozvoli, izaći u njive da obave pripremne radove za novu sezonu. Južnobanatski paori nameravaju da ostvare dobre prinose. Uslov za to jeste da sve potrebne radove obave na vreme.