Ekonomija

 

NIS Petrohemiji isporučuje redovnu količinu benzina

PANČEVO, 18. februar 2010. (TV Pančevo) - Nakon vesti da su smanjene količine sirovog benzina koje panečvačka Rafienrija isporučuje Petrohmiji, Naftna industrija Srbije je izdala saopštenje u kojem kaže da svoje obaveze prema HIP Petrohemija ispunjva u potpunosti.

 

Penzije sporna tačka

BEOGRAD, 18. februar 2010. (FoNet) - Oko makroekonomskih pitanja nema sporenja sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), već samo oko pitanja penzija, rekao za RTS potpredsednik Vlade Božidar Ðelić.

   

Petrohemija neće stati

PANČEVO, 18. februar 2010. (TV Pančevo) - Pančevačka Petrohemija došla je u opasnost da prekine proizvodnju zato što je NIS obustavio dodatnu isporuku sirovog benzina koja je aneksom ugovora bila dogovorena pre 7 dana. Smanjeni su kapaciteti obrade u ovoj fabrici, dok će proizvodnja biti održana na minimumu.

   

NIS obustavlja benzin "Petrohemiji"

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) - Naftna industrija Srbije, bez najave, u toku februra je smanjila isporuku sirovog benzina Petrohemiji koja je neophodna kako bi ova fabrika funkcionisala.

   

Dinkić obećao investiranje u "Petrohemiju"

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) - U okviru novog investicionog ciklusa u “Petrohemiju” će biti uloženo oko 70 miliona evra, a Vlada će obezbediti garanciju za taj kredit kod Evropske investicione banke, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Za 4 meseca, tokom restruktuiranja u fabrici napravljena je ušteda u vrednosti od oko 13 miliona eura. Direktor “Petrohemije” Saša Pavlov istakao je da su investicije od velikog značaja za dalji razvoj i poslovanje kompanije.

   

Na Slaninijadi cene niže do 30 odsto

PANČEVO, 17. februar 2010. (TV Pančevo) – Sve je spremno za početak 23. svetske "Slaninijade" u Kačarevu. Više od 30 velikih prerađivača i 130 malih proizvođača i prodavaca predstaviće svoje proizvode u naredna 4 dana. "Slaninijada" počinje u četvrtak, 18. februara, a završava se u nedelju, 21. februara. Klaničari obećavaju da će cene biti niže od onih u radnjama.