Ekonomija

 

Granski ugovori prioriteti u 2010. godini

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić potpisao je danas prošireno dejstvo posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u kulturi i najavio da će prioriteti u 2010. godini biti potpisivanje što više granskih ugovora i jačanje socijalnog dijaloga.
 

Kolebanje kursa?

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić rekao je da će centralna banka reagovati na deviznom tržištu, ukoliko se proceni da su oscilacije valute velike i da je tržište plitko, ne prejudicirajući na kom nivou bi kurs trebalo da se zaustavi.
   

Jedinstveni poreski registar

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (B92)- Od prvog januara 2010. godine u Srbiji će početi sa radom jedinstveni registar poreskih obveznika, koji se smatra najboljim načinom u borbi protiv utaje poreza.
   

Otkazi posle Nove godine

BEOGRAD, 26. decembar 2009. (FoNet) - Podela otkaza u državnoj administraciji uslediće posle Nove godine, pišu Vešernje novosti, pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije.
   

Računi za grejanje veći za 10%?

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grejanje od Nove godine skuplje za 10, umesto za 35 odsto po predlogu na kraju septembra. Ovaj predlog u Gradskom veću podržali čalnvoi DS-a i DSS-a. Cena tople vode, po tom predlogu, ostaje ista.
   

Produžen tender za "Staklaru"

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju donela je odluku da produži tendersku prodaju pančevačke Industrije stakla do 29. januara 2010. godine jer je za kupovinu fabrike bilo više zainteresovanih a rok do koga su mogli da izvrše uvid u dokumentaciju, bio je kratak. Peti tender za prodaju Industrije stakla Pančevo raspisan je 27. oktobra, a krajnji rok za otkup dokumentacije bio je 27. novembar ove godine.