Ekonomija

 

Komuzin: Oprez prilikom ulaganja u Srbiju

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin poručio je ruskim investitorima da budu oprezni prilikom ulaganja u Srbiji, zbog dugovanja srpskih preduzeća za koja se nije znalo pre privatizacije, birokratskih prepreka, sudskih žalbi, piše današnja Politika.

 

Novac od prodaje NIS-a otišao u Novi Sad

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Posle skoro godinu dana, pančevačka vlast dobila je odgovor od nadležnih iz republike o novcu od privatizacije NIS-a. Prema dopisu Ministarstva ekonomije, 90 odsto novca od prodaje NIS-a otišlo je u pokrajinu, ali i da Vojvodina može da izdvoji deo veći deo prihoda od privatizacije za razvoj infrastrukture u Pančevu.

   

Radnici "Petroremonta" najavili štrajk glađu

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici „Petroremonta“ razmišljaju da započnu štrajk glađu ukoliko se hitno ne reši situacija u ovom preduzeću. Štrajkački odbor zahteva od ministara Mlađana Dinkića i Rasima Ljajića da hitno reaguju i pomognu pri razrešenju krize u „Petroremontu“.

   

Cvetković: "Kupovna moć nije pala"

KOPAONIK, 09. mart 2010. (FoNet) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas, otvarajući Biznis forum na Kopaoniku, da je Srbija u 2009. godini imala pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) manji od tri odsto, iako su prve prognoze pokazivale da će pad BDP biti čak 4,5 odsto.

   

Veliki pad prometa

BEOGRAD, 03. mart 2010. (FoNet) - Promet robe u januaru, u odnosu na decembar prošle godine, je manji u tekućim cenama za 25,6 odsto, a u stalnim cenama za 26,3 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

   

Radna mesta prioritet

BEOGRAD, 03. mart 2010. (FoNet) - Očuvanje radnih mesta i otvaranje novih produktivnih radnih mesta je primarni cilj Vlade, rekao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić na otvaranju sajma zapošljanja "Top Job", u Ekspocentru.