Ekonomija

 

Međunarodni dan potrošača

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - U našoj zemlji i svetu danas se obeležava Međunarodni dan potrošača. Ovaj dan potrošači u našoj zemlji dočekali su sa skupljom strujom, telefonom, kablovskom, a najavljuje se i novo poskupljenje goriva. Većini građana je za osnovne i potrebe domaćinstva potrebna duplo veća plata od one koju primaju.

 

Radnici tuže "Trgoprodukt"

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici "Trgoprodukta" podneće tužbe zbog neisplaćenih zaostalih zarada za maj, jun i jul mesec prošle godine. Tokom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju, konstatovano je da novi vlasnici ne poštuju kupoprodajni ugovor, ali im je dat dodatni rok od 60 dana, odnosno do 9. aprila, da isprave nepravilnosti.

   

Krediti za poljoprivrednike

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Saša Dragin potpisao je danas sa predstavnicima Prokredit i Komercijalne banke ugovore o kratkoročnim i dugoročnim kreditima, namenjenim poljoprivrednicima u 2010. godini.

   

Komuzin: Oprez prilikom ulaganja u Srbiju

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin poručio je ruskim investitorima da budu oprezni prilikom ulaganja u Srbiji, zbog dugovanja srpskih preduzeća za koja se nije znalo pre privatizacije, birokratskih prepreka, sudskih žalbi, piše današnja Politika.

   

Novac od prodaje NIS-a otišao u Novi Sad

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Posle skoro godinu dana, pančevačka vlast dobila je odgovor od nadležnih iz republike o novcu od privatizacije NIS-a. Prema dopisu Ministarstva ekonomije, 90 odsto novca od prodaje NIS-a otišlo je u pokrajinu, ali i da Vojvodina može da izdvoji deo veći deo prihoda od privatizacije za razvoj infrastrukture u Pančevu.

   

Radnici "Petroremonta" najavili štrajk glađu

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici „Petroremonta“ razmišljaju da započnu štrajk glađu ukoliko se hitno ne reši situacija u ovom preduzeću. Štrajkački odbor zahteva od ministara Mlađana Dinkića i Rasima Ljajića da hitno reaguju i pomognu pri razrešenju krize u „Petroremontu“.