Ekonomija

 

Radikalizacija protesta iz "Petroremonta"?

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - Radnici "Petroremonta" polako ulaze u 7 nedelju štrajka. Najnovija ponuda o momentalnoj isplati 2 zaostale zarade koja je stigla pred Štrajkački odbor, odbijena je. Radnici od poslovodstva traže da 15. marta isplati svih 6 zaostalih zarada ili će štrajk biti radikalizovan.

 

Pančevo na Sajmu turizma

PANČEVO, 25. februar 2010. (TV Pančevo) - Turistička organizacija Pančevo ove godine se prvi put predstavlja samostalno na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Juče su promovisane kulturne manifestacije u Pančevu, danas Pančevo kao grad događaja a sutra posetioce Sajma očekuje kuća od slanine, jer će biti promovisana Slaninijada.

   

Siromašniji za 20 odsto

PANČEVO, 25. februar 2010. (TV Pančevo) - Građani Srbije, u odnosu na prošlu godinu, imaju za oko 1 odsto manje para u novčaniku. Tako kažu statistički podaci, ali januarski prosek plata u čitavoj Srbiji je u odnosu na decembar relano bio manji za skoro 20 odsto. Naši sugrađani ovu krizu prevazilaze, kako kažu, dovijanjem.

   

Železnica kupuje 40 vozova

BEOGRAD, 25. februar 2010. (Fonet) - Železnice Srbije pokrenule su postupak nabavke 10 lakih dvodelnih dizel motornih vozova u vrednosti 22 miliona evra i 30 elektromotornih vozova, procenjene vrednosti oko 99 miliona evra, saopštilo je danas to preduzeće.

   

Fiat zatvara fabrike

LONDON, 24. februar 2010. (FoNet) - Italijanski FIAT je odlučio da, zbog pada prodaje, na dve nedelje zatvori sve svoje fabrike u zemlji i oko 30.000 radnika pošalje na prinudni odmor, ali se to ne odnosi na Kragujevac.

   

Novi konkurs za javne radove

PANČEVO, 23. februar 2010. (TV Pančevo) - U toku je konkurs Nacionalne službe za zapošljavanje, za organizovanje i sprovođenje javnih radova. Konkurs je otvoren do 31. marta ove godine. Prioritet, pri donošenju odluke o odobravanju sredstava za javni rad, imaće projekti u kojima se zapošljavaju teže zapošljiva lica i korisnici materijalnog obezbeđenja.