Ekonomija

 

Voda u njivama ometa radove

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - Vremenske neprilike i česte padavine odložile su početak ovogodišnjih radova na njivama u Južnom Banatu. Ratari, povrtari i ostali zemljoradnici još uvek ne mogu u njive, a kako sada stoje stvari, poslovi će sačekati bolje vremenske prilike.

 

Propao sastanak o pomoći siromašnima

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - Nikola Kovačević, koordinator u romskom koordinacionom timu imao je nameru da organizuje sastanak sa predsednicima saveta mesnih zajednica i direktorima osnovnih škola kako bi se pronašla rešenja za socionalno najugroženije nacionalne manjine. Sastanak nije uspeo jer se odazvao veoma mali broj ljudi.

   

Međunarodni dan potrošača

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - U našoj zemlji i svetu danas se obeležava Međunarodni dan potrošača. Ovaj dan potrošači u našoj zemlji dočekali su sa skupljom strujom, telefonom, kablovskom, a najavljuje se i novo poskupljenje goriva. Većini građana je za osnovne i potrebe domaćinstva potrebna duplo veća plata od one koju primaju.

   

Radnici tuže "Trgoprodukt"

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici "Trgoprodukta" podneće tužbe zbog neisplaćenih zaostalih zarada za maj, jun i jul mesec prošle godine. Tokom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju, konstatovano je da novi vlasnici ne poštuju kupoprodajni ugovor, ali im je dat dodatni rok od 60 dana, odnosno do 9. aprila, da isprave nepravilnosti.

   

Krediti za poljoprivrednike

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Saša Dragin potpisao je danas sa predstavnicima Prokredit i Komercijalne banke ugovore o kratkoročnim i dugoročnim kreditima, namenjenim poljoprivrednicima u 2010. godini.

   

Komuzin: Oprez prilikom ulaganja u Srbiju

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin poručio je ruskim investitorima da budu oprezni prilikom ulaganja u Srbiji, zbog dugovanja srpskih preduzeća za koja se nije znalo pre privatizacije, birokratskih prepreka, sudskih žalbi, piše današnja Politika.