Ekonomija

 

Udruživanje je budućnost mladih paora

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Što više zemljoradničkih zadruga, to je boljitak za male paore veći. U Srbiji su zemljoradničke zadruge desetkovane sredinom prošlog veka, a danas Ministarstvo poljoprivrede čini konkretne korake da pomogne zadrugarima, kako starim tako i novim.

 

Dušanka Jevremović uz podršku porodice do više plastenika

PANČEVO, 22. maj 2017. (TV Pančevo) - Mlada žena, Dušanka Jevremović, iz Starčeva bavi se i povrtarskom proizvodnjom. Vredna majka, koja ima troje dece, voli da radi i želi da poveća broj plastenika u kojima proizvodi povrće.

   

Odbor direktora NIS-a usvojio predlog raspodele dobiti i isplate dividendi

PANČEVO, 22. maj 2017. (TV Pančevo) – Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad na sednici održanoj 19. maja, utvrdio predlog Odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2016. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti NIS a.d. Novi Sad.

   

Neiskorišćene šanse za proizvodnju zdrave hrane

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Mogućnosti za proizvodnju zdrave hrane postoje u Srbiji. Međutim, kao i u drugim oblastima, tako i u agraru, na ovim prostorima ne znaju da iskoriste šansu koju imaju. Neobučenost takozvanih menadžera, jedan je od velikih problema s kojim se sreće srpski izvoz.

   

Lopovi pokrali stubove iz vinograda Brane Gočmanca

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Lopovi haraju u pančevačkim voćnjacima. Sezona još nije ni počela, a oni su već aktivni. Brani Gočmancu, voćaru i vinogradaru, ukrali su više od 40 drvenih stubova iz vinograda. I to nije sve. Lopovi ne biraju šta će da ukradu.

   

Paradajz iz uvoza 100 dinara

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – Prepune tezge povrća i voća bile su i ove subote na pančevačkoj pijaci. Sugrađani su imali prilike da kupe više proizvoda iz domaće proizvodnje jer u naše plastenike i bašte stigli su krastavci, grašak, krompirići i boranija. Takođe su jagode stigle u većim količinama, a bilo je i majskih trešanja.