Ekonomija

 

Brestovački paori oru

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu, kao i u ostalim pančevačkim selima, u toku je oranje. Poljoprivrednici su u njivama i vredno rade. Đurica Stanimirov je ratar i povrtar, koji očekuje bolje rezultate u povrtarskoj proizvodnji, dok za ratarsku ovogodišnju proizvodnju, veli da je odlična.

 

Socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”

PANČEVO, 9. decembar 2016. (TV Pančevo) – Vlada Srbije odobrila je socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”. “Specijalna stakla” kao zavisno preduzeće, osnovala je Staklara Pančevo, i u njemu je ostalo 12 zaposlenih od kojih su većina invalidi rada. Odluka Vlade Sbije da se odobri socijalni program, znači mnogo za zaposlene i njihove porodice, jer poslednih godinu dana nisu imali nikakve prihode, kaže Dobre Trajković, direktor Specijalnih stakala.
   

11 kreditnih linija za poljoprivrednike

PANČEVO, 7. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Razvojnom fondu Vojvodine otvoreno je 11 kreditnih linija za podršku poljoprivrednicima u različitim segmentima proizvodnje – od kupovine zemljišta i podizanja zasada, preko tova stoke i nabavke pčelinjih društava, pa sve do kupovine mehanizacije. U razgovoru sa Pančevcima, sačinjen je i predlog izmena kriterijuma, od kojih bi neki mogli da budu usvojeni i na Nadzornom odboru Fonda.

   

Predavanje o pčelarstvu u Starčevu

PANČEVO, 1. decembar 2016. (TV Pančevo) - Društvo pčelara iz Starčeva je u Mesnoj zajednici, organizovalo predavanje o pčelarstvu i o problemima sa kojima se oni susreću. Gost je bio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Stojan Anđelković.

   

Predavanja za pčelare

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Poput starčevačkih i pančevački pčelari počeli su s zimskim predavanjima za članstvo. Do kraja godine održaće se još jedno predavanje, 12. decembra, a obrazovne radionice će se nastaviti u januaru 2017. Prvom predavanju za pčelare prisustvovalo je više od 50 članova Društva pčelara Pančeva.

   

Solarne pumpe za jeftinije navodnjavanje

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) – Navodnjavanje je godinama velika boljka naše poljoprivrede. U prevazilaženju ovog problema, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sa Institutom za poljoprivredu i Institutom "Mihajlo Pupin" krenulo je u osvajanje solarnog robotizovanog generatora.