Ekonomija

 

Bukovače i ren za subotnji ručak

PANČEVO, 13. januar 2018. (TV Pančevo) – Ponuda na Zelenoj pijaci i ove subote je dobra. Međutim, nije bilo puno kupaca, a možda je razlog hladan vetra koji od jutros duva. Naša ekipa pokušala je da vam za subotnji ručak predloži nešto ukusno, zdravo i lekovito, a sve to možete kupiti na pančevačkoj pijaci po pristupačnim cenama.

 

Pivara slavila 296. rođendan

PANČEVO, 12. januar 2018. (TV Pančevo) – Stara pančevačka pivara proslavila je danas 296. rođendan, u prisustvu holandskog ambasadora Henka van den Dola, savetnika u Ministarstvu za evropske integracije Danila Golubovića i gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova. U akciji "Sve nas pivo spaja", i ove godine je u podrumu Vajfertove pivare skuvano pivo koje od čije će prodaje prihod otići u humanitarne svrhe.

   

Koliko su koštali praznici?

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Praznici koji su za nama mnogima su stanjili novčanik. Jedan za drugim, ako krenemo od najčešće srpske slave - Svetog Nikole, pa dođemo do Božića, bili su razlog za kupovinu ili nekog poklona, ili pripremu bogate trpeze. A najduži mesec u godini tek je počeo da se kruni...

   

Nema uslova za kvalitetno funkcionisanje agrarnog budžeta

PANČEVO, 29. decembar 2017. (TV Pančevo) - Poljoprivrednici s vremena na vreme postavljaju pitanje zbog čega Pančevo nema agrarni budžet. Prema rečima Zorice Repac, gradske većnice još uvek nisu stvoreni uslovi za kvalitetno funkcionisanje agrarnog budžeta.

   

Zimska škola ovčarstva u Dobrici

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – U selu Dobrici organizovana je zimska škola ovčarstva u čijem radu su uzeli učešće ovčari iz većeg dela Banata. Uz Udruženje ovčara "Banat" , Institut "Tamiš" i Poljoprivrednmi fakultet u Beogradu učešće u organizaciji su uzeli i predstavnici lokalne samouprave u Dobrici.

   

Za normalan život 100 ha zemlje

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – Nekada je maksim zemlje iznosio deset hektara i ratari su živeli od toga. Vremenom posedi su se uvećavali, troškovi proizvodnje rasli, apetiti se povećavali, pa je većina ratara koja je ostala da obrađuje tu površinu jedva sastavljala kraj s krajem.