Ekonomija

 

Informisanje poljoprivrednika u Alibunaru

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – U Alibunaru je u okviru podrške agraru ove opštine održan Info dan. Stručnjaci su poljoprivrednike informisali o donacijama i kreditima iz linija Republike i Vojvodine. Poljoprivrednici su pokazali veliko interesovanje za ovogodišnjim podsticajima.

 

Slabija ponuda rečne ribe

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Izuzetno hladno vreme uslovilo je da ponuda rečne ribe bude mnogo slabija, nego što su naši sugrađani navikli. Zbog toga su i cene sveže rečne ribe mnogo više. Tako se šaran prodavao za 500, a smuđ i za 900 dinara za kilogram. Niže cene mogu se očekivati tek sa poboljšanjem vremenskih uslova, jer će alasi krenuti u ribolov, što bi omogućilo veću ponudu a samim tim i niže cene.

   

11 konkursa za zapošljavanje

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 11 konkursa za 2017. godinu za nezaposlene u vidu subvencija za samozapošljavanje, javnih radova i stručne prakse. Konkursi su počeli od 7. februara, a važe za sve nezaposlene.

   

I pčelari na udaru lopova

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) – U godini za nama na udaru lopova našli su se i pčelari. Osim krađe meda i košnica, pčelari su imali problema i sa uvoznicima meda, ali i sa falsifikatorima, koji su razne sirupe prodavali kao med.

   

Predavanje Instituta "Tamiš" u Omoljici

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Stručnjaci Instituta “Tamiš” boravili su u Omoljici, gde su poljoprivrednicima govorili o aktuelnim pitanjima u agraru, prošlogodišnjim rezultatima u ratarstvu, stočarstvu i voćarstvu. Poljoprivrednici iz Omoljice, pokazali su veliko interesovanje za iskustva stručnjaka.

   

Privrednicima Alibunara predstavljen Program za razvoj preduzetništva

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici Ministarstva privrede i Razvojnog fonda Vojvodine danas u Alibunaru privrednicima su predstavili Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte sprovodi Ministarstvo Privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 600.000.000 dinara. Opredeljena sredstva Fonda za kreditiranje privrednih subjekata po ovom programu su 2.400.000.000 dinara.