Ekonomija

 

Zimska škola ovčarstva u Dobrici

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – U selu Dobrici organizovana je zimska škola ovčarstva u čijem radu su uzeli učešće ovčari iz većeg dela Banata. Uz Udruženje ovčara "Banat" , Institut "Tamiš" i Poljoprivrednmi fakultet u Beogradu učešće u organizaciji su uzeli i predstavnici lokalne samouprave u Dobrici.

 

Za normalan život 100 ha zemlje

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – Nekada je maksim zemlje iznosio deset hektara i ratari su živeli od toga. Vremenom posedi su se uvećavali, troškovi proizvodnje rasli, apetiti se povećavali, pa je većina ratara koja je ostala da obrađuje tu površinu jedva sastavljala kraj s krajem.

   

Škola ovčarstva u Dobrici

PANČEVO, 15. decembar 2017. (TV Pančevo) – Sledećeg petka, 22. decembra, selo Dobrica je domaćin zimske škole ovčarstva, koju organizuju Udruženje ovčara "Banat", Poljoprivredni fakultet iz Zemuna i Institut "Tamiš". Predavanjima u okviru zimske škole prisustvovaće ovčari iz Ilandže, Sakula, Uzdina, Dolova, Idvora, Dobrice i drugih sela.

   

NIS raspisuje javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala u Beogradu

PANČEVO, 13. decembar 2017. (TV Pančevo) – Kompanija NIS uz podršku grada Beograda raspisuje javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“. Poziv za dostavljanje idejnih rešenja je otvoren od 08. do 20. decembra, a pravo prijave imaju svi pojedinci, kolektivi i grupe koji se bave vizuelnim stvaralaštvom i imaju prebivalište ili su registrovani na teritoriji Republike Srbije. Pobednik konkursa će biti nagrađen sa 120.000 dinara i njegov rad će biti izveden do kraja godine.

   

Pod zaštitnom mrežom rod kruške manji

PANČEVO, 11. decembar 2017. (TV Pančevo) - Zaštitne mreže dobro dođu voćnjacima, jer čuvaju voće od nevremena i drugih nepogodnosti. Mada su protivgradne mreže relativno skupe, isplate se. U voćnjacima kruške pojavila se nova teorija italijanskih stručnjaka da u voćnjaku kruške ne treba podizati mrežu. Ova teorija je našla podršku kod jednog broja naših voćara.

   

Stoka u Brestovcu u tragovima

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Banatski Brestovac je poput ostali sela, mesto gde se iz godine u godinu broj grla stoke smanjuje. Trenutno u selu ima samo 50 krava i po nekoliko desetina grla svinja i ostale stoke.