Ekonomija

 

Manje ogreva po većoj ceni

PANČEVO, 2. februar 2017. (TV Pančevo) – Ogreva na zalihama sve manje, a sve mu viša cena. I proizvodnja nove količine peleta, briketa i seča stabala su pod znakom pitanja, jer je u šumama blato, i neizvodljiv je ulazak traktorima u njih. Pančevci se snalaze kako znaju i umeju, a kada pripremljenog ogreva nestane, alternativno grejanje biće na struju.

 

Smanjena ponuda ribe na pijaci

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Ponudu ribe u pančevačkim ribarama je smanjena zbog leda na rekama. Uglavnom je u ponudi rečna riba, a cene su niže kako bi trgovci privukli mušterije.

   

Zimska škola za poljoprivrednike u toku

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Zimska škola, koju organizuje Institut „Tamiš“ za poljoprivrednike, je u toku. Trajaće i čitavog februara. Stručnjaci Instituta održaće predavanja u opštinskim centrima i brojnim selima, kako bi paore upoznali s novitetima u ratarstvu, povrtarstvu, voćarstvu i ostalim granama agrara.

   

Borba protiv uzurpatora i u ovoj godini

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Država neće stati kada su u pitanju uzurpatori državne poljoprivredne zemlje. Borba protiv njih biće imperativ i u ovoj godini, poručuje vlast. Ove godine biće pomoći iz gradske kase brojnim udruženjima poljoprivrednika iz pančevačkog atara.

   

Zimska obuka za paore

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Predavanjem u Pančevu za ovdašnje paore, stručnjaci Instituta “Tamiš” počeli su zimsku školu, koju već godinama organizuju u četiri južnobanatske opštine – Pančevu, Kovačici, Opovu i Alibunaru. Na startu zimske škole bilo je reči o pravilnoj upotrebi pesticida u poljoprivredi.

   

Opala prodaja na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 14. januar 2017. (TV Pančevo) – Prodavci na pančevačkoj Zelenoj pijaci kažu da je prodaja opala ove subote nakon novogodišnjih i božićnih praznika ali se nadaju da će preko nedelje prodaja biti bolja. Pančevci se uskoro pripremaju za još slavlja u ovom mesecu, pa će tada biti i više kupaca na pijaci.