Ekonomija

 

Podrška mladim paorima

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) – Kako bi pomogli mladim poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede i pokrajinskom Sekretarijatu za agrar uveli su ove godine niz mera za podsticaj proizvodnje. Pomoć mladim paorima je neophodna, mada su potrebni i osnovni uslovi za rad. Ove godine pomoći će se i onima koji imaju ideje i žele da ih sprovedu.

 

Počela prva prihrana pšenice

PANČEVO, 4. mart 2017. (TV Pančevo) – U Pančevačkom ataru paori su počeli sa prvom prolećnom prihranom pšenice. Stručnjaci Instituta "Tamiš" savetuju da se sačeka razvoj vegetacije, ali da se usevi sa jače razvijenim korenom već mogu prihranjivati. Oni preporučuju upotrebu azotnih đubriva sa amonijum nitratom, koji je za razliku od uree, efikasniji i biljke ga brže apsorbuju.
   

Ovce u dobrom stanju

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) – Južnobanatski ovčari na sastanku u Dolovu zaključili da su im ovce u dobrom stanju, a da jedva čekaju da isteraju ovce na pašnjake. Ovčari su spremni za narednu sezonu, a broj ovaca u velikim centrima poput Dolova, Sakula, Ilandže i Uzdina ne opada.

   

Konkurs za 100 najboljih poslovnih ideja

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Svi koji žele samostalno da započnu posao, ili unaprede postojeći, moći će do kraja meseca da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 250.000 dinara u oviru programa “Pokreni se za posao”, koji je predstavljen u Pančevu. Novac se daje bespovratno, a namenjen je za nabavku opreme. Program već 8 godina realizuje Nevladina organizacija Eneka uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”.

   

Vakcinacije protiv svinjske kuge

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Protekle godine postignuti su određeni koraci u poboljšanju stanja u svinjarstvu. Subvencije su za 670 miliona dinara bile veće nego 2015. godine. Razmišlja se o ukidanju vakcinacije na svinjsku kugu, čime bi se otvorila vrata za izvoz svinja i svinjskog mesa u Evropsku uniju.

   

Finansiranje najboljih poslovnih ideja

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Finalnim takmičenjem 10 mladih nezaposlenih lica i proglašenjem pobednika završen je projekat „Edukuj se, zaposli se“ koji su zajednički realizovali grad Pančevo i Regionalni centar „Banat“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Projekat je pružio mogućnost mladim nezaposlenim licima sa teritorije Pančeva i Kovina, da uz pomoć obuke i kontinuirane podrške razviju svoje poslovne ideje i spremno se otisnu u preduzetničke vode.