Ekonomija

 

Paori nezadovoljni stanjem u agraru

PANČEVO, 2. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Samoš je jedno od sela kovačičke opštine u kome je razvijeno stočarstvo. Međutim, i u ovom selu paori se susreću sa brojnim problemima, koji su za njih teško rešivi. Među njima je i Nenad Baroj, koji sam obrađuje 50 lanaca zemlje i brine zbog nesigurnosti u agraru.

 

Bogata turistička ponuda Kovačice

PANČEVO, 01. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Turistička ponuda Opštine Kovačica je dobra, ali nedovoljno iskorišćena. U Turističkoj organizaciji ove Opštine, čine napore da turizam pospeše. S tom namerom se i organizuju razne manifestacije koje su posećene.

   

Lokacija smrada i dalje nepoznata

PANČEVO, 30. septembar 2016. (TV Pančevo) – Nije moguće da smrad koji se letos osetio u Pančevu dolazi sa njiva Poljoprivrednog kombinata Beograd, poruka struke. Jer, kako stoje stvari nemoguće je da smrad „preleti“ Sefkerin, Glogonj, Jabuku i da se „spusti“ u Pančevo.

   

Počinje berba kukuruza: Dobar rod i kvalitet

PANČEVO, 28. septembar 2016. (TV Pančevo) – Berba kukuruza u novoseljanskom ataru je u toku. Berba kukuruza u zrnu još nije počela, ali će kombajni uskoro u njive. Ove godine rod je odličan, kvalitet takođe, a ratari zadovoljni.

   

Nova radna mesta u Kovačici

PANČEVO, 28. septembar 2016. (TV Pančevo) – U opštini Kovačica domaći investitori će do kraja godine zaposliti 50 radnika, što je izuzetno važno za ovu malu opštinu, u kojoj živi 23.000 stanovnika. U kovačičkoj opštini industrijski razvoj se planira putem malih i srednjih preduzeća.

   

U remont "Azotare" uloženo 20 miliona evra

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Početkom oktobra počeće probna proizvodnja, a sredinom meseca redovna proizvodnja mineralnih đubriva, posle završenog remonta. Ove godine investirano je blizu 20 miliona evra u pogon KAN-a i remont, a uskoro se prekidaju i prinudni odmori u ovoj fabrici.