Ekonomija

 

Socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”

PANČEVO, 9. decembar 2016. (TV Pančevo) – Vlada Srbije odobrila je socijalni program za zaposlene u „Specijalnim staklima”. “Specijalna stakla” kao zavisno preduzeće, osnovala je Staklara Pančevo, i u njemu je ostalo 12 zaposlenih od kojih su većina invalidi rada. Odluka Vlade Sbije da se odobri socijalni program, znači mnogo za zaposlene i njihove porodice, jer poslednih godinu dana nisu imali nikakve prihode, kaže Dobre Trajković, direktor Specijalnih stakala.
 

11 kreditnih linija za poljoprivrednike

PANČEVO, 7. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Razvojnom fondu Vojvodine otvoreno je 11 kreditnih linija za podršku poljoprivrednicima u različitim segmentima proizvodnje – od kupovine zemljišta i podizanja zasada, preko tova stoke i nabavke pčelinjih društava, pa sve do kupovine mehanizacije. U razgovoru sa Pančevcima, sačinjen je i predlog izmena kriterijuma, od kojih bi neki mogli da budu usvojeni i na Nadzornom odboru Fonda.

   

Predavanje o pčelarstvu u Starčevu

PANČEVO, 1. decembar 2016. (TV Pančevo) - Društvo pčelara iz Starčeva je u Mesnoj zajednici, organizovalo predavanje o pčelarstvu i o problemima sa kojima se oni susreću. Gost je bio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Stojan Anđelković.

   

Predavanja za pčelare

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Poput starčevačkih i pančevački pčelari počeli su s zimskim predavanjima za članstvo. Do kraja godine održaće se još jedno predavanje, 12. decembra, a obrazovne radionice će se nastaviti u januaru 2017. Prvom predavanju za pčelare prisustvovalo je više od 50 članova Društva pčelara Pančeva.

   

Solarne pumpe za jeftinije navodnjavanje

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) – Navodnjavanje je godinama velika boljka naše poljoprivrede. U prevazilaženju ovog problema, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sa Institutom za poljoprivredu i Institutom "Mihajlo Pupin" krenulo je u osvajanje solarnog robotizovanog generatora.

   

Duško Andrejin ne odustaje od ovaca

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Idvoru je pre pola veka bilo oko 7.000 ovaca. Danas svega nekoliko stotina grla. Porodica Andrejin jedna je od retkih koja gaji ovce. Duško Andrejin želi da uveća stado, bez obzira na to što posao nije lak.