Ekonomija

 

U zadrugarstvu budućnost agrara

PANČEVO, 1. jul 2017. (TV Pančevo) – Zadrugarstvo je budućnost razvoja agrara. Do nedavno je bilo zapostavljeno u Srbiji, a Vlada Republike Srbije čini konkretne korake da oživi srpsko zadrugarstvo. Uz sadašnjih 1.600 poljoprivrednih zadruga, naredne tri godine biće formirano još 500 zadruga, a Međunarodni dan zadrugarstva, 1. jul, Vlada Srbije dočekuje spremna da oživi ovu oblast.

 

Žetva pšenice u Pančevu, Opovu, Alibunaru, Kovačici

PANČEVO, 1. jul 2017. (TV Pančevo) – Žetva pšenice na više od 20.000 hektara u četiri južnobanatske opštine – Pančevu, Opovu, Alibunaru i Kovačici - u toku je. Prinosi su različiti od atara do atara i kreću se od hiljadu do nekoliko hiljada kilograma po hektaru. Paori nisu zadovoljni cenom, koja ukazuje na neisplativost proizvodnje "hlebnog žita".

   

Kilogram borovnica 2500 dinara

PANČEVO, 10. jun 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj pijaci sve je bolja. Voća i povrća sve je više u ponudi jer je stigla i roba iz domaćih plastenika. To se odražava i na cene te robe. Tako se mladi luk iz domaćih plastenika može kupiti po 20, a rotkvice i zelena salata za 50 dinara. Što se tiče voća ove subote, na tezgama pored trešnja i jagoda, mogle su se naći i breskve, kajsije i lubenice, ali i borovnice.

   

"Pan-ledi" - Biznis partner 2017.

PANČEVO, 9. jun 2017. (TV Pančevo) – Kompanija Pan-ledi d.o.o. Pančevo, dobila je nagradu “Biznis partner” za 2017. godinu u oblasti prometa komprimovanog prirodnog gasa. Komisija je potvrdila da je kompanija Pan-ledi ostvarila odlične poslovne rezultate, kontinuiranim investicijama i inovacijama uz visok stepen profesionalnosti. Nagrada je uručena u hotelu Crowne Plaza, uz prisustvo brojnih poslovnih partnera, uglednih preduzetnika i članova diplomatskog kora.
   

Pomoć pčelara i za uklanjanje roja

PANČEVO, 8. jun 2017. (TV Pančevo) – Rojenje pčela u proleće nije ništa čudno. Ukoliko primetite u blizini roj pčela, najbolje je da pozovete nekog pčelara ili neko od udruženja pčelara u Pančevu ili okolnim selima.
   

Milena Mrkela nagrađena za najbolji slogan za "Dane Vajferta"

PANČEVO, 3. jun 2017. (TV Pančevo) – U kafeu „Babis“ u Pančevu, održana je žurka, kao uvod za Dane Vajferta koji će se održati 9. i 10. juna. Pored toga, bile su dodeljene i nagrade za najbolji slogan ovogodišnje manjifestacije, a pobednica je Milena Mrkela iz Pančeva. Organizator žurke pod nazivom „Mini sajam mini pivara“, bila je Turistička organizacija Pančevo.