Ekonomija

 

Sve spremno za setvu kukuruza

PANČEVO, 19. mart 2017. (TV Pančevo) – Ratari južnog Banata se uveliko pripremaju za najvažniji ovogodišnji posao - setvu kukuruza i ostalih ratarskih kultura. Većina zemljoradnika je sve pripremila za setvu, dok manji broj njih još uvek nije nabavio sve što je potrebno za ovaj posao.

 

Najbolji ovnovi južnobanatskih ovčara u Dolovu

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – U konkurenciji 30 ovčara na izložbi u Dolovu prikazani su ovnovi rase cigaja i belih rasa. Na ovoj manifestaciji učestvovali su skoro svi južnobanatski ovčari, a najbolje ovnove imali su Bojan Vlašić iz Izbišta i Bojan Ličina iz Vračev gaja.

   

Novoseljanski ratari spremni za setvu

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici Banatskog Novog Sela procenjuju da će prolećna setva biti skuplja 20 odsto. Međutim, to im ne smeta da se pripreme za predstojeći posao, koji je jedan od najvažnijih ratarskih poslova. Većina je nabavila seme i đubrivo, a najveći rashod biće im gorivo.

   

Ovčari izašli na pašnjake

PANČEVO, 15. mart 2017. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova su na pašnjacima oko sela. Svakim danom ih je sve više s ovcama na pašnjacima, a na ruku im idu i vremenski uslovi. Uskoro će svi biti na pašnjacima. Radoslav Milin, jedan od pravih ovčara, koji poseduje stado od 60 ovaca, druži se s ovcama tokom čitave godine. Već je na pašnjaku.

   

Kredit za kapitalne investicije u 2017.

PANČEVO, 11. mart 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće uputilo je odbornicima Skupštine grada na usvajanje Plan detaljne regulacije za vetrogeneratosrko polje koje treba da se gradi na potezu „Bela Anta“ u Dolovu. Na prvoj narednoj sednici odbornici bi trebalo i da daju saglasnost na predlog Odluke o kreditnom zaduženju Grada za kapitalne investicije u 2017. godini.

   

Ravnanje atarskih puteva u BNS

 

PANČEVO, 9. mart 2017. (TV Pančevo) –Više od 60 poljoprivrednika iz Banatskog Novog Sela u subotu sa mehanizacijom izlazi u atar da bi poravnali više desetina kilometara atarskih puteva. Predsednik Udruženja poljoprivrednika, Sorin Ardeljan, kaže da je ovaj posao značajan radi bržeg i bezbednijeg obavljanja ratarskih radova koji ih očekuju u novoj sezoni