Ekonomija

 

Agro kartica za popust na NIS Petrolovim pumpama

PANČEVO, 19. septembar 2017. (TV Pančevo) – U susret jesenjim poljoprivrednim radovima, NIS je za korisnike kompanijske Agro kartice, uz niže cene visokokvalitetnog goriva domaće proizvodnje, motornog ulja i robe široke potrošnje, pripremio specijalna iznenađenja na NIS Petrol benzinskim stanicama.

 

Rod kukuruza podbacio

PANČEVO, 18. septembar 2017. (TV Pančevo) – Kao i u opovačkom, tako je i u ostalim južnobanatskim atarima rod kukuruza slab. U svim atarima počela je i tek se zahuktava berba kukuruza, ali paori će malo toga obrati ove jeseni.

   

Nevreme nanelo veliku štetu voćnjacima u Banatskom Karlovcu

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Da priroda može sve potvrđeno je prošle subote u Banatskom Karlovcu. Naime, u delu sela nevreme i grad koji je padao naneli su ogromnu štetu voćnjaku porodice Radovanović.

   

Kukuruza upola manje

PANČEVO, 7. septembar 2017. (TV Pančevo) - Poljoprivredna godina koja je u toku biće zapamćena po niskim prinosima, velikoj suši i gubicima poljoprivrednika. Ova sezona ne donosi ništa dobro ratarima, koji su zabrinuti zbog problema s kojima se sreću.

   

Paori: Zarade nema, samo minus

PANČEVO, 5. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ovu poslovnu godinu poljoprivrednici će teško pozitivno završiti. Zbog velike suše, smanjenja prinosa i niskih cena ratarskih kultura, zemljoradnici će biti zadovoljni ako na kraju godine, kada podvuku crtu, budu poslovali bez dobitka, ali i bez gubitka.

   

Opstaju samo veliki stočari

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – Veliki problem stočara je to što su neorganizovani i neudruženi. Jedno od rešenja za koje se mnogi zalažu jeste udruživanje u zadruge uz omogućavanje boljih uslova za stočare. Samo tako može se oživeti selo, povećati broj grla, realizovati izvoz, smanjiti uvoz i poboljšati stanje u stočarstvu.