Ekonomija

 

Inovacije u ratarstvu i voćarstvu

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na Danu polja Insttiuta "Tamiš" stručnjaci i poljoprivrednici su razmenili iskustva. Dan polja je posvećen suncokretu, soji, kukuruzu i šćernoj repi, a bilo je reči i o voćarskoj proizvodnji. Više od stotinu paora upoznato je s ovogodišnjim ogledima sa ovim kulturama i rezultatima proizvodnje.

 

Sa ekonomije "Srca u Jabuci" i za druge ustanove

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ustanova za smeštaj odraslih i starijih lica Dom "Srce u Jabuci" slovi za najbolju u svojoj branši u Srbiji. Pre samo nekoliko godina nije bilo mnogo reda u Domu. Meštani su krali svinje i povrće iz ekonomije koju Dom poseduje. Danas je slika na ekonomiji sasvim drugačija zahvaljujući prvenstveno angažovanju Milana Kisina, direktoru koji se maksimalno posvetio uređenju i unapređenju života na ekonomiji. Rezultati su vidljivi.

   

Otkupna cena suncokreta nepoznata

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici su počeli žetvu suncokreta. Međutim, na otkupnim mestima nema istaknutih otkupnih cena, pa je to jedan od velikih problema za ratare. Ove godine rod je manji od višegodišnjeg proseka zbog suše, pa su zemljoradnici nezadovoljni odnosom otkupljivača.

   

Ratarske kulture i voće na jesenjem "Danu polja"

PANČEVO, 22. avgust 2017. (TV Pančevo) – U petak, 25. avgusta, na oglednom polju Instituta "Tamiš" stručnjaci ovog kolektiva predstaviće poljoprivrednicima rezultate ogleda za ratarske kulture, kao i iz oblasti voćarske proizvodnje. U okviru "Dana polja", koji će se održati stručnjaci će saslušati i reči paora, kada je reč o ovogodišnjoj proizvodnji.

   

Navodnjavanje važno u proizvodnji voća i povrća

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) – Značaj navodnjavanja je nemerljiv u proizvodnji voća, povrća, ali i ratarskih kultura. Ove godine u izuzetno teškim uslovima zbog suše, paori koji su zalivali, zabeležili su odlične rezultate. Povrtari u Idvoru i Glogonju zalivanje smatraju neophodnim za uspešnu proizvodnju.

   

Suša pogodila i stočare

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na farmi Aurela Malajmarea u Banatskom Novom Selu, kao i na ostalim farmama vide se posledice suše. Krave proizvode značajno manje mleka, do silaže paori sve teže dolaze, stočna hrana raste, a otkupna cena mleka se ne povećava. Sve su to problemi stočara, koji će teško završiti ovu poslovnu godinu.