Ekonomija

 

Racionalizacija linija u ATP-u

PANČEVO, 6. novembar 2016. (TV Pančevo) – Zbog velike razlike u prihodima i troškova koje imaju za obavljanje prevoza, razmišlja se o racionalizaciji linija, kaže za RTV Pančevo, Nebojša Gajić, direktor ATP-a. Analize i brojanje putnika, pokazala su da pojedine linije ne pokrivaju ni osnovne troškove. U zavisnosti kolika sredstva u budžetu za 2017. godinu budu opredeljena za gradskog prevoznika zavisiće i nivo racionalizacije.

 

Dobar kvalitet šećerne repe

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - Na oglednom polju Instituta “Tamiš” u toku je sumiranje brojnih ogleda sa šećernom repom. “Slatki koren” je ove godine odlično rodio. Više stotina ogleda vrši se sa šećernom repom, koju radnici vade ručno.

   

Kupus ipak donosi zaradu

PANČEVO, 31. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Proizvodnja kupusa se isplati ukoliko se dosta radi i ukoliko se obrađuju veće površine, osnovna je poruka povrtara iz Glogonja, sela koje je poznato po proizvodnji kupusa i krompira. Ko radi, taj se može nadati dobrim proizvodnim rezultatima.

   

Vadi se "uzurpirana" šećerna repa

PANČEVO, 28. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu je danas počelo vađenje roda šećerne repe sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta.

   

Slaba prodaja stvari od prirodnog krzna

PANČEVO, 22. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Ove subote na Zelenoj pijaci posetili smo starog zanatliju ćurćiju Živu Šimraka koji prodaje prsluke,šubare i jakne . Iako je veliki izbor stvari od prirodnog krzna, interesovanja kupaca ima, ali u poslednje vreme se ipak nešto manje kupuje.

   

Lažni med duplo jeftiniji

PANČEVO, 22. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Na tržištu je sve više falcifikovanog meda. Med koji se prodaje po ceni od 200 do 300 dinara za kilogram u marketima ili kod prodavaca i nije med. Reč je o mešavinama sa raznim sirupima. Zbog sve većeg prisustva falcifikovanog meda, pčelari poručuju da kupci med kupuju od poznatih pčelara.