Ekonomija

 

Presudan kvalitet

PANČEVO, 17. septembar 2016. (TV Pančevo) – Najveće interesovanje ove subote na pančevačkoj Zelenoj pijaci bilo je za kupovinu crvene paprike. Pokušali smo da saznamo šta je presudno cene ili kvalitet kada se paprika kupuje za zimu.

 

Dan polja za pančevačke poljoprivrednike

PANČEVO, 15. septembar 2016. (TV Pančevo) – Stručnjaci Instituta “Tamiš” organizovali su septembarski dan polja kukuruza za poljoprivrednike iz pančevačkog atara. Predstavljeni su rezultati u proizvodnji kukuruza, a paori su mogli da uporede ostvarenja brojnih semenskih kuća na blizu 150 ogleda. Osim ostvarenja u kukuruzu predstavljeni su i rezultati u ogledima soje i šećerne repe.
   

Porodice Krčadinac i Ristić u problemu

PANČEVO, 14. septembar 2016. (TV Pančevo) – Muke porodica Krčadinac i Ristić iz Pančeva, oko zakupa državne poljoprivredne zemlje se nastavljaju. Za zakup zemlje izdvojili su skoro milion dinara, a nakon što su im plodove obrali drugi s jedne njive, u drugu ne mogu da uđu, jer ne znaju mogu li to ili ne, dok je u onu pokošenu njivu već ušao neko i isprskao je od korova. Za sada ove dve porodice od zakupa imaju samo povećane troškove.

   

Dobar rod jabuka

PANČEVO, 13. septembar 2016. (TV Pančevo) – U južnobanatskim voćnjacima berba jabuke i drugog voća je pri kraju. Ove godine rod jabuke u voćnjaku Instituta ,,Tamiš,, je vrlo dobar, a berba se završava. I u drugim voćnjacima voćari su završili posao.

   

Raspoloživi fondovi EU

PANČEVO, 13. septembar 2016. (TV Pančevo) – Prezentaciju procesa pristupnih pregovora i raspoloživih fondova Evropske unije, članovima Saveta za ekonomske odnose sa inostranstvom Regionalne privredne komore, predstavile su zaposlene u Kancelariji za evropske integracije Republike Srbije. Mogući izvori finansiranja putem ovih fondova su višestruki.
   

Kukuruz spreman za berbu

PANČEVO, 12. septembar 2016. (TV Pančevo) - Kukuruz na južnobanatskim poljima je u odličnom stanju. Paori su zadovoljni njegovim izgledom, a paori spremni dočekuju jedan od najvažnijih poslova u godini – berbu kukuruza. Očekuje se kvalitetan rod "žutog zrna" koje se nalazi na više od 35.000 hektara u pančevačkom ataru.