Ekonomija

 

Kilogram borovnica 2500 dinara

PANČEVO, 10. jun 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj pijaci sve je bolja. Voća i povrća sve je više u ponudi jer je stigla i roba iz domaćih plastenika. To se odražava i na cene te robe. Tako se mladi luk iz domaćih plastenika može kupiti po 20, a rotkvice i zelena salata za 50 dinara. Što se tiče voća ove subote, na tezgama pored trešnja i jagoda, mogle su se naći i breskve, kajsije i lubenice, ali i borovnice.

 

"Pan-ledi" - Biznis partner 2017.

PANČEVO, 9. jun 2017. (TV Pančevo) – Kompanija Pan-ledi d.o.o. Pančevo, dobila je nagradu “Biznis partner” za 2017. godinu u oblasti prometa komprimovanog prirodnog gasa. Komisija je potvrdila da je kompanija Pan-ledi ostvarila odlične poslovne rezultate, kontinuiranim investicijama i inovacijama uz visok stepen profesionalnosti. Nagrada je uručena u hotelu Crowne Plaza, uz prisustvo brojnih poslovnih partnera, uglednih preduzetnika i članova diplomatskog kora.
   

Pomoć pčelara i za uklanjanje roja

PANČEVO, 8. jun 2017. (TV Pančevo) – Rojenje pčela u proleće nije ništa čudno. Ukoliko primetite u blizini roj pčela, najbolje je da pozovete nekog pčelara ili neko od udruženja pčelara u Pančevu ili okolnim selima.
   

Milena Mrkela nagrađena za najbolji slogan za "Dane Vajferta"

PANČEVO, 3. jun 2017. (TV Pančevo) – U kafeu „Babis“ u Pančevu, održana je žurka, kao uvod za Dane Vajferta koji će se održati 9. i 10. juna. Pored toga, bile su dodeljene i nagrade za najbolji slogan ovogodišnje manjifestacije, a pobednica je Milena Mrkela iz Pančeva. Organizator žurke pod nazivom „Mini sajam mini pivara“, bila je Turistička organizacija Pančevo.

   

Zelena pijaca puna voća. Jagode na izmaku, breskve tek stigle

PANČEVO, 3. jun 2017. (TV Pančevo) – Kako je došlo lepo vreme, bogatija je i ponuda na pančevačkoj pijaci. Veliki je broj kupaca koji su bili zainteresovani za mlad krompir, jagode i trešnje.

   

Ovčari ne znaju šta će sa vunom

PANČEVO, 31. maj 2017. (TV Pančevo) – Ovčari iz južnog Banata svake godine pred Duhove šišaju ovce. Na taj način ovcama skidaju bunde od vune. Porodici Trbenčin pomogli su ovčari iz drugih mesta i Dolova. Ošišali su ručno 150 ovaca, ali ne znaju šta će s vunom, koju niko neće.