Ekonomija

 

Nenad Ivanović dve decenije gaji voće

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – Nenad Ivanović već dve decenije gaji kajsije, šljive i jabuke. Posao obavlja s puno ljubavi, koja je neophodna za održavanje voćnjaka.

 

Najbolji ovnovi južnobanatskih ovčara u Dolovu

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – U konkurenciji 30 ovčara na izložbi u Dolovu prikazani su ovnovi rase cigaja i belih rasa. Na ovoj manifestaciji učestvovali su skoro svi južnobanatski ovčari, a najbolje ovnove imali su Bojan Vlašić iz Izbišta i Bojan Ličina iz Vračev gaja.

   

Novoseljanski ratari spremni za setvu

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici Banatskog Novog Sela procenjuju da će prolećna setva biti skuplja 20 odsto. Međutim, to im ne smeta da se pripreme za predstojeći posao, koji je jedan od najvažnijih ratarskih poslova. Većina je nabavila seme i đubrivo, a najveći rashod biće im gorivo.

   

Ovčari izašli na pašnjake

PANČEVO, 15. mart 2017. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova su na pašnjacima oko sela. Svakim danom ih je sve više s ovcama na pašnjacima, a na ruku im idu i vremenski uslovi. Uskoro će svi biti na pašnjacima. Radoslav Milin, jedan od pravih ovčara, koji poseduje stado od 60 ovaca, druži se s ovcama tokom čitave godine. Već je na pašnjaku.

   

Ravnanje atarskih puteva u BNS

 

PANČEVO, 9. mart 2017. (TV Pančevo) –Više od 60 poljoprivrednika iz Banatskog Novog Sela u subotu sa mehanizacijom izlazi u atar da bi poravnali više desetina kilometara atarskih puteva. Predsednik Udruženja poljoprivrednika, Sorin Ardeljan, kaže da je ovaj posao značajan radi bržeg i bezbednijeg obavljanja ratarskih radova koji ih očekuju u novoj sezoni

   

Privatizacija Petrohemije i Azotare počinje do kraja marta

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – Ministar privrede Srbije Goran Knežević najavio je da će do kraja marta biti pokrenut postupak privatizacije tri preduzeća petrohemijskog kompleksa - Azotare i Petrohemije iz Pančeva i Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde.