Ekonomija

 

Konkurs za 100 najboljih poslovnih ideja

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Svi koji žele samostalno da započnu posao, ili unaprede postojeći, moći će do kraja meseca da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 250.000 dinara u oviru programa “Pokreni se za posao”, koji je predstavljen u Pančevu. Novac se daje bespovratno, a namenjen je za nabavku opreme. Program već 8 godina realizuje Nevladina organizacija Eneka uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”.

 

Vakcinacije protiv svinjske kuge

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Protekle godine postignuti su određeni koraci u poboljšanju stanja u svinjarstvu. Subvencije su za 670 miliona dinara bile veće nego 2015. godine. Razmišlja se o ukidanju vakcinacije na svinjsku kugu, čime bi se otvorila vrata za izvoz svinja i svinjskog mesa u Evropsku uniju.

   

Informisanje poljoprivrednika u Alibunaru

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – U Alibunaru je u okviru podrške agraru ove opštine održan Info dan. Stručnjaci su poljoprivrednike informisali o donacijama i kreditima iz linija Republike i Vojvodine. Poljoprivrednici su pokazali veliko interesovanje za ovogodišnjim podsticajima.

   

Slabija ponuda rečne ribe

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Izuzetno hladno vreme uslovilo je da ponuda rečne ribe bude mnogo slabija, nego što su naši sugrađani navikli. Zbog toga su i cene sveže rečne ribe mnogo više. Tako se šaran prodavao za 500, a smuđ i za 900 dinara za kilogram. Niže cene mogu se očekivati tek sa poboljšanjem vremenskih uslova, jer će alasi krenuti u ribolov, što bi omogućilo veću ponudu a samim tim i niže cene.

   

11 konkursa za zapošljavanje

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 11 konkursa za 2017. godinu za nezaposlene u vidu subvencija za samozapošljavanje, javnih radova i stručne prakse. Konkursi su počeli od 7. februara, a važe za sve nezaposlene.

   

I pčelari na udaru lopova

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) – U godini za nama na udaru lopova našli su se i pčelari. Osim krađe meda i košnica, pčelari su imali problema i sa uvoznicima meda, ali i sa falsifikatorima, koji su razne sirupe prodavali kao med.