"Zelenilo": Novi lokali, nove sadnice i Park prijateljstva u 2018.

PANČEVO, 22. januar 2018. (TV Pančevo) – Prošla godina za JKP "Zelenilo" bila je uspešna. U Narodnoj bašti, kod kafeterije, završeni su radovi na izgradnji fontane, i pored teških vremenskih prilika, nepogoda tokom proleća i suše preko leta, zelene površine u gradu bile su redovno i dobro održavane. Za ovu godinu planirano je da se tokom sezona zasadi više od 3000 sadnica drveća, na raznim lokacijama, da se na Robnoj pijaci "Aerodrom" otvore lokali, a planirano je i proširenje Novog groblja.

Ono što je obeležilo rad JKP-a "Zelenilo" tokom 2017. godine je otvaranje fontane u Narodnoj bašti, radovi na proširenju Novog groblja. Teški vremenski uslovi, tokom proleća nepogode, a tokom leta suša, nisu uticali na izgled grada. Zelene površine su bile uredno pokošene, zelenilo je bilo redovno zalivano kako vremenski uslovi ne bi uticali na cvetne aranžmane koji su bili postavljeni po parkovskim površinama.

- Mogu da kažem da je bila uspešna godina. Mi smo, uvek kažem, najnezadovoljniji. Mi iz Zelenila bismo bili zadovolni da smo mnogo više usadili i mnogo više uradili, ali shodno situaciji, finansijskim mogućnostima kojima smo raspolagali, mislim da smo uradili maksimum koji smo mogli izvući iz zadatih okolnosti- rekao je Danilo Bjelica, direktor JKP-a "Zelenilo".

U odnosu na pre 10 godina grad mnogo više ima uređenih zelenih površina, što pokazuje da se mnogo promenio, kaže Bjelica. Kako bi se stanje održalo, ali i popravilo, postoji mnogo planova za ovu kalendarsku godinu. Planirana je sadnja više od 3000 sadnica na raznim lokacijama, ali i proširenje Novog groblja.

- Moramo da krenemo da finiširamo radove na proširenju Novog groblja, to je u planu i jedno od ozbiljnijih odredišta za ovu i sledeću godinu. Siguran sam da ćemo početi i Park prijateljstva, koji se nalazi na Potamišju, koji ćemo ozbiljno početi da radimo. Mislim da ćete Vi kao Pančevac i svi naši sugrađani koji prate naš rad biti zadovoljni. To su neke veće pozicije koje bismo radili ove godine - kazao je Bjelica.

"Zelenilo" ima nameru i da na Robnoj pijaci "Aerodrom" otvori neke lokale koji bi bili ponuđeni zakupcima koji rade ili imaju nameru da započnu neki posao na toj lokaciji.

- Vidimo da se način prodaje menja, da naši zakupci traže kvalitetnije prostore za prodaju. Neke ideje imamo, ali ćemo ih razrađivati tokom godine, ukoliko bi našli neke poslovne partnere sa kojima bi to radili - navodi Bjelica.

Planovi se u "Zelenilu" ne završavaju sa završetkom kalendarske godine, jer kako kaže Bjelica, postoji i prelazni period tokom zime, kada neki poslovi samo tada mogu da se odrade, kao što je sadnja drveća, zbog toga što je to doba kada su biljke u stanju mirovanja. Ali ono što je sigurno, jeste da ovo preduzeće uvek ima planova da grad bude što zeleniji i uređeniji u odnosi na godinu koja ostaje za nama.