Obeležen Svetski dan čistog vazduha

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Pančevu je danas obeležen Svetski dan čistog vazduha. Tim povodom radnici JKP ''Zelenilo'' i Gradske uprave posadili su stablo javora u Narodnoj Bašti.

Bez obzira na loše i kišno vreme jutros su Gradska većnica za zaštitu životne sredine Katarina Banjai i Ženja Marinković iz JKP ''Zelenilo'' posadili sadnicu javora u Narodnoj Bašti ,time obeležavajući Svetski dan čistog vazduha.Ova akcija ima za cilj povećanje zelenih površina u Pančevu.

- S obzirom da su biljke prirodni prečistati vazduha rešilo smo da u saradnji sa JKP Zelenilo posadimo jednu mladicu javora ovde u Narodnoj Bašti i namerno smo se odlučili da to bude jedna mladica drveta zato što smo želeli da stavimo akcenat na to da je svako drvo važno i da ono im svoj doprinos u prečišćavanju vazduha.

- Simbolično smo obeležili dan čistog vazduha tako što smo zajednički sa predstavnikom našom većnicom za ekologiju Katarinom Banjai zasadili jedno lepo stablo,jednu mladicu a JKP Zelenilo svaki dan obeležava kao dan čistog vazduha zato što svake godine usadimo preko par hiljada stabala u našem gradu i okolini,mislim da je naš doprinos u gradu veliki.

Narodna Bašta u Pančevu predstavlja oazu zelenila u našem gradu,pa samim tim zbog velikog broja sadnica i drveća doprinosi boljem kvalitetu vazduha u našem gradu. I Gradska uprava i Zelenilo nastaviće u narednom periodu na daljem ozelenjavanju Pančeva, čime će ekološka slika našeg grada biti poboljšana i lepša.