Novi kontejneri za reciklažu

PANČEVO, 9. mart 2012. (TV Pančevo) – Blizu 250 novih kontejnera za reciklažu biće postavljeno na Sodari i Kotežu 2. Kontejneri, ali i vozila i oprema stigli su iz Italijanske donacije. U toku su i završni radovi na Reciklažnom centru u Pančevu koji se nalazi u Vlasniskoj ulici. Centar za recikliranje otpada biće u funkciji za oko dva meseca.

Novi tzv. zvonasti kontejneri za reciklažu postavljeni su danas na maloj pijaci na Kotežu 2. Kontejneri su za papir, pet ambalažu i staklo. Veoma su praktični, i lako se prazne. Kontejneri i vozila stigli su iz Italijanske donacije.

- Mislimo da je sad pravo vreme da ih izbacimo na ulicu i stavimo u upotrebu i na servis gradjanima. To je ceo jedan komplet koji će obuhvatiti jednu celinu, i da se mi u Gradu Pančevu potpuno usmerimo prema ovoj za sada još uvek novoj temi za nas, a to upravljanje otpadom i zaštitom životn sredine, kazala je direktorka Higijene Vesna Paraušić.

Vrednost donacije je oko 200 hiljada evra. Projekat su sprovodili ministarstva zaštite životne sredine Srbije i Italije.

- Grad Pančevo je obuhvaćen projektom koji se odnosi na doniranje, ali ne samo kontejnera koji će biti postavljeni na Kotežu 2 i Sodari, a biće ih 240, već i vozila, kamiona, presa, i dodatne opreme koja ide uz ovo, izjavila je Vesna Martinović, gradonačelnica Pančeva

Privode se kraju i radovi na izgradnji reciklažnog centra koji se nalazi u Vlasinskoj ulici u Pančevu.

- Tokom aprila biće završeni radovi na reciklažnom centru u Pančevu. Sistem upravljanja komunalnim otpadom će biti kompletiran, i to predstavlja za sve nas jako dobru stvar. Do sada smo imali problem sa neselektivinim odlaganjem otpada, koji ne izaziva probleme samo za okolinu, već i za deponije kada se počne njihova sanacija, navela je Vesna Martinović.

Posle Koteža 2, kontejneri će biti postavljeni i na Sodari. Ukupno u Pančevu biće ih 240.