Čišćenje Nadele u Starčevu

PANČEVO, 16. maj 2016. (TV Pančevo) – U svojim aktivnostima na čišćenju priobalja reke Nadele, članovi Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva ne posustaju. Organizovali su dve uspešne akcije, a odnedavno u poslu im pomaže i Vodoprivredno preduzeće "Tamiš Dunav" koje je uključilo i deo svoje mehanizacije. Rezultati su vidljivi.

Udruženje sportskih ribolovaca "Nadel" inače osnovano tek pre nekoliko meseci, ne staje. Započeli su uređenje priobalja reke Nadele kod mosta u Starčevu prema Omoljici, u cilju da naprave kutak za odmor za sve Starčevce. Posle dve uspešne akcije, u akciju su se uključile i mašine Vodoprivrednog preduzeća "Tamiš Dunav".

Posla će biti i u nardenom periodu.

Problem trske jedan je od najvećih sa kojim se sreću meštani Starčeva i Udruženja "Nadel". Taj problem će se i najteže rešiti u vraćanju Nadeli starog sjaja.

Interesantno je da u Nadeli nema mulja, pa će se izbeći i posao sa odmuljavanjem dna reke.

Sem članova Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" koji su svojski prionuli na rešenje problema zvanog Nadel, o reci čiji je tok 80 kilometara, brinu i ostali meštani Satrčeva. Neko više, neko manje.

Primer angažovanja Starčevaca pokazuje ,da ljudi ličnim angažovanjem , često mogu mnogo više od institucija koje su zadužene za neki posao.