Dan planete Zemlje u Pančevu

PANČEVO, 22. april 2012. (TV Pančevo) – U Gradskom parku danas je održano nekoliko akcija povodom obeležavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje. Organizatori događaja Kancelarija za mlade, Omladinski resursni centar i Dom omladine želeli su da brojnim aktivnostima edukuju sugrađane i da im skrenu pažnju o značaju očuvanja životne sredine.

Dan planete Zemlje u Pančevu je obeležen tako što su sugrađani mogli da na zabavan način nauče kako da očuvaju našu životnu sredinu. Vreme je išlo na ruku organizatorima, a za igrice su uglavnom bili zainteresovani mlađi sugrađani.

- Rešili smo da današnji dan obeležimo tako što smo napravili edukativnu igricu. Svi prisutni koji žele mogu da kad prolaze gradom, uvide činjenice koje imaju veze sa pitanjima koja postavljamo. Kada tačno odgovore na pitanja, prolaze nivoe ubacivanja različitih materijala koji se recikliraju. Rešili smo da za sve učesnike obezbedimo nagrade, a svi će moći da se posluže voćem. Tu je i eko-edu štand na kome mogu da se informišu o zaštićenim dobrima u našem gradu i okolini i ekološkim činjenicama rekla je Marija Milosavljević, Omladinski resursni centar.

Akciji se pridružilo i Društvo prijatelja životinja “Ljubimci” tako da su prisutni Pančevci mogli i da usvoje štence.

- Organizovali smo udomljavanje životinja, kao što radimo svakog vikenda. Osmislili smo i jednu zabavnu igru za decu, tako što bacaju ogrlicu za pse na flaše sa našim znakom. Ko uspe da 2 puta nabaci ogrlicu na flašu, dobija od nas specijalnu nagradu kaže Ivan Kurajov, iz Društva prijatelja životinja “Ljubimci”.

Pored zabavnih igrica i igranja sa kucama, za sve učesnike u igricama obezbeđene su i adekvatne nagrade. Akciji obeležavanja Dana planete zemlje pridružili su se i Positive vibration sistem koji su se pobrinuli da obeležavanje ove manifestacije protekne u dobroj atmosferi...