Ekologija

 

Požar u Rafineriji

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - U 12 sati i 5 minuta u pančevačkoj Rafineriji nafte izbio je požar

 

Opasan otpad još stoji u "Fokus bel"-u

PANČEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo) - Opasan otpad, koji je nastao nakon požara u preduzeću "Fokus bel" u Vojlovici, ni 2 meseca nakon požara nije odnet iz izgorelog magacina preduzeća. Prema rečima republičke inspektorke za zaštitu životne sredine Jelene Stanković, pravilno je uskladišten i čeka se da ga ovlašćena firma odnese.

   

Otrovne flašice i kod nas

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo ) - Gotovo svakoga dana otkrivaju se nove otrovne supstance koje mogu da ugroze naše zdravlje. Prema istraživanju američkog Nacionalnog instituta za zdravlje hemikalija, bisfenol A je visoko toksična materija. Ova supstanca se koristi za proizvodnju čvrste plastike a nalazi se i u flašicama za bebe, koje se prodaju i na našem tržištu.

   

Obeležen Dan zaštite močvara

PANČEVO, 02. februar, 2010. (TV Pančevo) - Međunarodni Dan zaštite močvara obeležava se 2. februara u svim državama sveta. Na močvare se do skoro gledalo, ne samo kao na beskorisne površine, nego i kao na štetne za ljude. Mnoge države su pokušale da ih pretvore u poljoprivredne i korisne površine. Ove godine i Pančevo obeležava ovaj dan.

   

Briga za močvare

BEOGRAD, 02. februar 2010. (FoNet) - Danas se obeležava Svetski dan močvarnih područja, pod sloganom Briga za močvare - odgovor na klimatske promene, čime i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Srbije skreće pažnju na uticaj klimatskih promena na gubitak vrsta i ekosistema u močvarama.

   

Razvoj biomase u Vojvodini

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Pokrajinski organi vlasti, lokalna samouprava, komorski sistem i proizviđači žele da afirmišu ideju da se na berzi pojave svi koji su zainteresovani za razvoj tržišta biomase u Vojvodini, istaknuto je na radnom sastanku održanom u Regionalnoj privrednoj komori u Pančevu. Trenutno je učešće obnovljivih izvora u ukupnom energetskom bilansu Pokrajine oko 2 odsto.