Ekologija

 

Čistija proizvodnja

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Prva radionica, u okviru projekta pod nazivom "Čistija proizvodnja", održana je u pančevakoj Privrednoj komori. Radionica je obuhvatila obuku za konsultante, a krajnji cilj ovog projekta je smanjenje negativnog uticaja proizvodnje i zagađivača na životnu sredinu.

 

Američki film "Plavo zlato" u Studentskom

PANČEVO, 27. februar 2010. (TV Pančevo) - U velikoj sali Studentskog doma u Pančevu održana je premijera filma "Plavo zlato - ratovi za vodu na svetu".

   

Požar u Rafineriji

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - U 12 sati i 5 minuta u pančevačkoj Rafineriji nafte izbio je požar

   

Opasan otpad još stoji u "Fokus bel"-u

PANČEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo) - Opasan otpad, koji je nastao nakon požara u preduzeću "Fokus bel" u Vojlovici, ni 2 meseca nakon požara nije odnet iz izgorelog magacina preduzeća. Prema rečima republičke inspektorke za zaštitu životne sredine Jelene Stanković, pravilno je uskladišten i čeka se da ga ovlašćena firma odnese.

   

Otrovne flašice i kod nas

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo ) - Gotovo svakoga dana otkrivaju se nove otrovne supstance koje mogu da ugroze naše zdravlje. Prema istraživanju američkog Nacionalnog instituta za zdravlje hemikalija, bisfenol A je visoko toksična materija. Ova supstanca se koristi za proizvodnju čvrste plastike a nalazi se i u flašicama za bebe, koje se prodaju i na našem tržištu.

   

Obeležen Dan zaštite močvara

PANČEVO, 02. februar, 2010. (TV Pančevo) - Međunarodni Dan zaštite močvara obeležava se 2. februara u svim državama sveta. Na močvare se do skoro gledalo, ne samo kao na beskorisne površine, nego i kao na štetne za ljude. Mnoge države su pokušale da ih pretvore u poljoprivredne i korisne površine. Ove godine i Pančevo obeležava ovaj dan.