Ekologija

 

Japanski naučnici o smanjenju zagađujućih supstanci u Pančevu

PANČEVO, 22. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica sa temom “Edukacija o zaštiti životne sredine” u Gradskoj upravi. Ovom događaju su prisusutvovali učenici Poljoprivredne škole iz Futoga, učenici Ekonomske škole iz Pančeva i članovi japanske Agencije za međunarodnu saradnju.
 

Ekološka saradnja sa japanskom agencijom

PANČEVO, 20. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru realizacije projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagadjujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica u Gradskoj upravi. Ovaj događaj zajednički su realizovali Gradska uprava, Hemijski fakultet i Japanska agencija za međunarodnu saradnju. Tokom trodnevne posete japanske delegacije Pančevu, biće organizovana i radionica na brodu za đake i studente, a planiran je i obilazak pančevačke „Petrohemije” i Parka prirode „Ponjavica”.

   

Dan Dunava na Tamiškom keju

PANČEVO, 15. jun 2016. (TV Pančevo) – „Dan Dunava“ po deseti put je obeležen na obali Tamiša a glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Pančevo. Na gradskoj plaži okupilo se više generacija Pančevaca – od predškolaca i dece sa posebnim potrebama, preko volontera i članova udruženja ribolovaca, do umetnika, sportista i javnih preduzeća da bi zajedno obeležili ovaj dan.

   

Čišćenje Nadele u Starčevu

PANČEVO, 16. maj 2016. (TV Pančevo) – U svojim aktivnostima na čišćenju priobalja reke Nadele, članovi Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva ne posustaju. Organizovali su dve uspešne akcije, a odnedavno u poslu im pomaže i Vodoprivredno preduzeće "Tamiš Dunav" koje je uključilo i deo svoje mehanizacije. Rezultati su vidljivi.

   

Nastavljena proizvodnja u Etilenu, PEVG-u i PENG –u

PANČEVO, 27. april 2016. (TV Pančevo) – Usled poremećaja pritiska u sistemu napojnog gorivnog gasa u fabrici Etilen, u subotu, 23. aprila 2016. godine oko 21.00 h došlo je do istovremenog ispada iz rada oba kotla za proizvodnju vodene pare, nakon čega je usledilo prinudno zaustavljanje proizvodnje u skladu sa važećom procedurom za takve situacije.

   

Pojačana baklja na Petrohemiji

PANČEVO, 26. april 2016. (TV Pančevo) –Oko 19 časova iznad Petrohemije bio je uočljiv gust crni dim, koji se jedno vreme dizao iz baklje, koja je bila pojačana. Prema rečima pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine Šimona Bančova, u pogonu Etilen je došlo do manjih problema, zbog čega su gasovi spaljeni na baklji. Problem je rešen i proizvodnja je normalno nastavljena, a najvažnije je da nije došlo do zagađenja živiotne sredine, rekao je Bančov. Nivo zagađujućih materija koje se mere u gradu ni u jednom trenutku nije prešao dozvoljene vrednosti.