Ekologija

 

Voda u Tamišu druge i treće kategorije

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Gradskom upravom, godinama se brine o zdravlju ljudi i ispituje kvalitet vode za kupanje. Ove godine prvo ispitivanje rađeno je 15. juna i uzorci sa svih kupališta su zadovoljavajućeg kvaliteta, druge i treće kategorije, što znači da se može koristiti za kupanje. Ispitivanja se rade na 15 dana, a godišnje se uradi šest ispitivanja, ako se ne produži sezona kupanja.

 

Japanski naučnici o smanjenju zagađujućih supstanci u Pančevu

PANČEVO, 22. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica sa temom “Edukacija o zaštiti životne sredine” u Gradskoj upravi. Ovom događaju su prisusutvovali učenici Poljoprivredne škole iz Futoga, učenici Ekonomske škole iz Pančeva i članovi japanske Agencije za međunarodnu saradnju.
   

Ekološka saradnja sa japanskom agencijom

PANČEVO, 20. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru realizacije projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagadjujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica u Gradskoj upravi. Ovaj događaj zajednički su realizovali Gradska uprava, Hemijski fakultet i Japanska agencija za međunarodnu saradnju. Tokom trodnevne posete japanske delegacije Pančevu, biće organizovana i radionica na brodu za đake i studente, a planiran je i obilazak pančevačke „Petrohemije” i Parka prirode „Ponjavica”.

   

Dan Dunava na Tamiškom keju

PANČEVO, 15. jun 2016. (TV Pančevo) – „Dan Dunava“ po deseti put je obeležen na obali Tamiša a glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Pančevo. Na gradskoj plaži okupilo se više generacija Pančevaca – od predškolaca i dece sa posebnim potrebama, preko volontera i članova udruženja ribolovaca, do umetnika, sportista i javnih preduzeća da bi zajedno obeležili ovaj dan.

   

Čišćenje Nadele u Starčevu

PANČEVO, 16. maj 2016. (TV Pančevo) – U svojim aktivnostima na čišćenju priobalja reke Nadele, članovi Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva ne posustaju. Organizovali su dve uspešne akcije, a odnedavno u poslu im pomaže i Vodoprivredno preduzeće "Tamiš Dunav" koje je uključilo i deo svoje mehanizacije. Rezultati su vidljivi.

   

Nastavljena proizvodnja u Etilenu, PEVG-u i PENG –u

PANČEVO, 27. april 2016. (TV Pančevo) – Usled poremećaja pritiska u sistemu napojnog gorivnog gasa u fabrici Etilen, u subotu, 23. aprila 2016. godine oko 21.00 h došlo je do istovremenog ispada iz rada oba kotla za proizvodnju vodene pare, nakon čega je usledilo prinudno zaustavljanje proizvodnje u skladu sa važećom procedurom za takve situacije.