Ekologija

 

Osnovano Udruženje "Nadel" u Starčevu

PANČEVO, 21. mart 2016. (TV Pančevo) U Starčevu su zainteresovani za uređenje reke Nadele. Nekada je ova reka bila plovna, a danas je zarasla u trsku. Starčevci žele da joj vrate dušu, da urede obale i naprave turističko izletište. Krenuli su veoma ambiciozno.
 

"Umivanje" Pančeva

PANČEVO, 17. februar 2016. (TV Pančevo) – I pre proleća, Higijena je ove godine počela da pere ulice od nanosa blata, zemlje i prašine koje su po gradskim ulicama ostavili sneg i vetar. Samo čišćenje ulica nije dovoljno kako bi grad posle zime ponovo postao čist. Ove godine sa pranjem se započelo već početkom februara, odnosno čim su to vremenski uslovi dozvolili. Prvo su očišćenje i oprane ulice u centru grada, a sada se peru i ulice po gradskim naseljima.

   

Poljoprivredno zemljište Pančeva zdravo uprkos zagađenju i bombardovanju

PANČEVO, 21. januar 2016. (TV Pančevo) – Ispitivanje kvaliteta i zagađenosti zemljišta na teritoriji grada Pančeva zajednički je projekat japanskih i srpskih stručnjaka. Projekat je započet u martu 2014. godine i traje do 2017. godine. Do sada su rađeni uzorci poljoprivrednog zemljišta na 29 lokacija na teritoriji Pančeva. Rezultati su bolji nego što je bilo očekivano, rečeno je na prezentaciji u Gradskoj upravi.

   

Grad traži dodatnu zaštitu za Narodnu baštu, Potamišje i Dolovačku šumu

PANČEVO, 19. januar 2016. (TV Pančevo) – Grad Pančevo podneo je zahtev Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode da Narodna bašta, Dolovačka šuma i donje Potamišje dobiju status prirodnog dobra. Ovaj status omogućava da prirodna dobra dobiju svog upravljača i da se njihova zaštita finansira iz gradskih, pokrajinskih, republičkih i međunarodnih fondova.

   

Ekologija za decu u „Ekopediji”

PANČEVO, 14. januar 2016. (TV Pančevo) – Iz štampe je izašao četvrti broj časopisa za decu „Ekopedija”, koji je posvećen zaštiti prirode i životne sredine, a objavljuje ga Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Pančeva. Časopis će s početka drugog polugodišta biti poklonjen učenicima drugog razreda svih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva.

   

Loženje diglo praškaste materije

PANČEVO, 11. januar 2016. (TV Pančevo) – Zima je donela povećanje koncentracija praškastih materija u vazduhu nad Pančevom. To je zabeležio i gradski monitoring, i to najviše u petak, 8. januara. Ipak, građani se nisu mnogo žalili jer je bilo i dosta vetra, koji je olakšao situaciju.