Ekologija

 

Dan Dunava na Tamiškom keju

PANČEVO, 15. jun 2016. (TV Pančevo) – „Dan Dunava“ po deseti put je obeležen na obali Tamiša a glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Pančevo. Na gradskoj plaži okupilo se više generacija Pančevaca – od predškolaca i dece sa posebnim potrebama, preko volontera i članova udruženja ribolovaca, do umetnika, sportista i javnih preduzeća da bi zajedno obeležili ovaj dan.

 

Čišćenje Nadele u Starčevu

PANČEVO, 16. maj 2016. (TV Pančevo) – U svojim aktivnostima na čišćenju priobalja reke Nadele, članovi Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva ne posustaju. Organizovali su dve uspešne akcije, a odnedavno u poslu im pomaže i Vodoprivredno preduzeće "Tamiš Dunav" koje je uključilo i deo svoje mehanizacije. Rezultati su vidljivi.

   

Nastavljena proizvodnja u Etilenu, PEVG-u i PENG –u

PANČEVO, 27. april 2016. (TV Pančevo) – Usled poremećaja pritiska u sistemu napojnog gorivnog gasa u fabrici Etilen, u subotu, 23. aprila 2016. godine oko 21.00 h došlo je do istovremenog ispada iz rada oba kotla za proizvodnju vodene pare, nakon čega je usledilo prinudno zaustavljanje proizvodnje u skladu sa važećom procedurom za takve situacije.

   

Pojačana baklja na Petrohemiji

PANČEVO, 26. april 2016. (TV Pančevo) –Oko 19 časova iznad Petrohemije bio je uočljiv gust crni dim, koji se jedno vreme dizao iz baklje, koja je bila pojačana. Prema rečima pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine Šimona Bančova, u pogonu Etilen je došlo do manjih problema, zbog čega su gasovi spaljeni na baklji. Problem je rešen i proizvodnja je normalno nastavljena, a najvažnije je da nije došlo do zagađenja živiotne sredine, rekao je Bančov. Nivo zagađujućih materija koje se mere u gradu ni u jednom trenutku nije prešao dozvoljene vrednosti.

   

Obeležen Dan planete zemlje u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2016. (TV Pančevo) – Dan planete Zemlje 22. april u Pančevu obeležen je nizom dešavanja. Jedan deo programa održan je u ulici Vojvode Radomira Putnika, kod skulpture "Dva bela medveda". U dvorani Apolo, izmedju ostalog, bila je promocija međunarodnih volonterskih kampova. Organizatori dešavanja povodom Dana planete Zemlje bili su Eko - sekcija „Gimzeleni" Gimnazije „Uroš Predić", Kancelarija za mlade grada Pančeva i Dom omladine Pančevo, u saradnji sa brojnim pančevačkim organizacijama civilnog društva i volonterima.

   

Edukativna nastava za osnovce u Glogonju

PANČEVO, 12. april 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici Gradske uprave , Sekretarijatat za zaštitu životne sredine, JKP „Zelenila“, JKP „Higijene“ i uredništvo časopisa „Ekopedija“ upriličili su ekološko – edukativnu posetu Glogonju. Povod je Svetski dan planete Zemlje koji je sledeće nedelje. Osim predavanja kojem su prisustvovali osnovci iz Glogonja, uručene su im i „Ekobukvice“, ekološki bukvar,