Ekologija

 

Ugroženo hranilište ptica grabljivica

PANČEVO, 12. mart 2010. (TV Pančevo) - Nepoznati počinioci posekli su drveće oko hranilišta za ptice koje se nalazi u Manastirskom ritu u Južnoj industrijskoj zoni. Iz Fonda za zaštitu ptica grabljivica Beograd kažu da je time ozbiljno narušena ekološka ravnoteža što će usloviti i manji dolazak ptica na hranilište.

 

3 miliona dinara za divlje deponije

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici JKP „Higijena“ očistili su nekoliko divljih deponija i smetlišta u pančevačkom naselju Topola u okviru akcije „Očistimo Srbiju“. Ova akcija se sprovodi na teritoriji Srbije već više od godinu dana.

   

"Eko taksa" više ne sme da se troši za plate

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava čeka odobrenje Vlade Srbije o izmenama odluke o ekološkoj taksi na nivou Pančeva. Prema predloženim izmenama, grad će naplaćivati taksu od svih preduzeća sa teritorije Pančeva, a ne samo zagađivača. Nadležni za zaštitu životne sredine u Gradskom veću, Vladimir Delja obećava i da novac od „eko takse“ više ne sme da se troši na plate u pojedinim javnim preduzećima.

   

Šut u Tamišu?

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Marko Kulić“, prijavili su inspekcijskim službama, da su danas prepodne, nepoznata lica, obavljajući radove na mostu preko Tamiša, bacali šut u reku. Inspekcija je utvrdila da su radnici Vojvodinaputa, krpili rupe na mostu, ali da su šut, odlagali na pešačku stazu. Inspekcija, ipak, nije isključila mogućnost da je „nešto šuta slučajno“ završilo u Tamišu.

   

Čistija proizvodnja

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Prva radionica, u okviru projekta pod nazivom "Čistija proizvodnja", održana je u pančevakoj Privrednoj komori. Radionica je obuhvatila obuku za konsultante, a krajnji cilj ovog projekta je smanjenje negativnog uticaja proizvodnje i zagađivača na životnu sredinu.

   

Američki film "Plavo zlato" u Studentskom

PANČEVO, 27. februar 2010. (TV Pančevo) - U velikoj sali Studentskog doma u Pančevu održana je premijera filma "Plavo zlato - ratovi za vodu na svetu".