Ekologija

 

"Eko taksa" više ne sme da se troši za plate

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava čeka odobrenje Vlade Srbije o izmenama odluke o ekološkoj taksi na nivou Pančeva. Prema predloženim izmenama, grad će naplaćivati taksu od svih preduzeća sa teritorije Pančeva, a ne samo zagađivača. Nadležni za zaštitu životne sredine u Gradskom veću, Vladimir Delja obećava i da novac od „eko takse“ više ne sme da se troši na plate u pojedinim javnim preduzećima.

 

Šut u Tamišu?

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Marko Kulić“, prijavili su inspekcijskim službama, da su danas prepodne, nepoznata lica, obavljajući radove na mostu preko Tamiša, bacali šut u reku. Inspekcija je utvrdila da su radnici Vojvodinaputa, krpili rupe na mostu, ali da su šut, odlagali na pešačku stazu. Inspekcija, ipak, nije isključila mogućnost da je „nešto šuta slučajno“ završilo u Tamišu.

   

Čistija proizvodnja

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Prva radionica, u okviru projekta pod nazivom "Čistija proizvodnja", održana je u pančevakoj Privrednoj komori. Radionica je obuhvatila obuku za konsultante, a krajnji cilj ovog projekta je smanjenje negativnog uticaja proizvodnje i zagađivača na životnu sredinu.

   

Američki film "Plavo zlato" u Studentskom

PANČEVO, 27. februar 2010. (TV Pančevo) - U velikoj sali Studentskog doma u Pančevu održana je premijera filma "Plavo zlato - ratovi za vodu na svetu".

   

Požar u Rafineriji

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - U 12 sati i 5 minuta u pančevačkoj Rafineriji nafte izbio je požar

   

Opasan otpad još stoji u "Fokus bel"-u

PANČEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo) - Opasan otpad, koji je nastao nakon požara u preduzeću "Fokus bel" u Vojlovici, ni 2 meseca nakon požara nije odnet iz izgorelog magacina preduzeća. Prema rečima republičke inspektorke za zaštitu životne sredine Jelene Stanković, pravilno je uskladišten i čeka se da ga ovlašćena firma odnese.