Ekologija

 

Ekološka taksa od 1. aprila

BEOGRAD, 19. mart 2010. (FoNet) - Uredba Vlade Srbije o naplaćivanju "ekološke takse" počeće da se sprovodi 1. aprila ove godine, najavio je danas ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić i dodao da se, uprkos kritikama nekih privrednika, uopšte ne razmišlja o njenom povlačenju.

 

Građani i preduzeća zatrpali kanal

PANČEVO, 18. mart 2010. (TV Pančevo) - Nakon apela stanovnika iz Vlasinske ulice da im je imovina ugrožena zbog rasta podzemnih voda, danas je mehanizacija „Vodovoda“ raščistila kanal Mlekare. To će omogućiti da podzemne vode oteknuu ka Nadeli, a nakon toga, nadamo se i normalno funkcionisanje domaćinstava u ovoj ulici.
   

Zeleni bonton

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - U okviru škole crtanja u Domu omladine održano je predavanje na temu pejsažne arhitekture. Dragana Tucović Baranac, pejzažni arhitekta govorila je o uređenju vrtova.

   

Ugroženo hranilište ptica grabljivica

PANČEVO, 12. mart 2010. (TV Pančevo) - Nepoznati počinioci posekli su drveće oko hranilišta za ptice koje se nalazi u Manastirskom ritu u Južnoj industrijskoj zoni. Iz Fonda za zaštitu ptica grabljivica Beograd kažu da je time ozbiljno narušena ekološka ravnoteža što će usloviti i manji dolazak ptica na hranilište.

   

3 miliona dinara za divlje deponije

PANČEVO, 09. mart 2010. (TV Pančevo) - Radnici JKP „Higijena“ očistili su nekoliko divljih deponija i smetlišta u pančevačkom naselju Topola u okviru akcije „Očistimo Srbiju“. Ova akcija se sprovodi na teritoriji Srbije već više od godinu dana.

   

"Eko taksa" više ne sme da se troši za plate

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava čeka odobrenje Vlade Srbije o izmenama odluke o ekološkoj taksi na nivou Pančeva. Prema predloženim izmenama, grad će naplaćivati taksu od svih preduzeća sa teritorije Pančeva, a ne samo zagađivača. Nadležni za zaštitu životne sredine u Gradskom veću, Vladimir Delja obećava i da novac od „eko takse“ više ne sme da se troši na plate u pojedinim javnim preduzećima.