Ekologija

 

SPAS optužuje Dulića

PANČEVO, 31. mart 2010. (TV Pančevo) - Udruženje gražana SPAS je nedavnu posetu ministra za zaštitu životne sredine, Olivera Dulića, Pnačevu, uz tvrdnju da je sramota da Dulić na 11-godišnjicu bombardovanja, nije ni spomenuo istorijsko zagađenje u našem gradu. SPAS je ponovio da NIS-a treba da se preseli u Pančevu, a da pokrajina treba da lokalnoj samoupravi u Pančevu prebaci veći deo novca od privatizacije ove kompanije.

 

Sat za planetu

PANČEVO, 27. mart 2010. (TV Pančevo) - U Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima Srbije, večeras je od 20.30 do 21.30 bila isključena javna i dekorativna rasveta, čime se Srbija uključila u globalnu akciju „Sat za našu planetu“.

   

"Seljaci" prave deponije kod Dolova

PANČEVO, 25. mart 2010. (TV Pančevo) - Divlje deponije niču širom dolovačkih atara. Udruženje „EKO - DOL“ traži od nadležnih u gradskoj upravi da hitno reaguju i kazne građane koji izbacuju smeće tamo gde mu nije msto.

   

Dulić za asfaltnu bazu

PANČEVO, 24. mart 2010. (TV Pančevo) - Pančevo je danas bilo domaćin ekološke akcije “Zeleni karavan Srbije”. Ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić je, odgovarajući na pitanje novinara, izjavio da asfaltna baza može da bude izgrađena u Pančevu ukoliko zadovoljava najviše ekološke kriterijume. Dulić je ovom prilikom najavio je da će fabrike južne zone ove godine investirati u postrojenja koja bi trebalo da smanje aerozagađenje u Pančevu.

   

Dulić u sredu u Pančevu

PANČEVO, 23. mart 2010. (TV Pančevo) - Ministar prostornog planiranja i zaštite životne sredine, Oliver Dulić, sutra, 24. marta, stiže u Pančevo.

   

Dobru vodu pijemo, u lošoj se kupamo

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - Svetski dan voda, pod nazivom "Čista voda za zdrav svet", obeležen je na gradskom korzou manifestacijom na kojoj je Pančevcima deljen edukativni i propagandni materijal o značaju vode za život i zdravlje. U gradskoj upravi organizovana je i tribina ovim povodom.