Ekologija

 

Dan voda u Pančevu

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - Danas se obeležava Svetski dan voda. Ovogodišnja tema je "Čista voda za zdraviji svet".

 

Podići površine pod šumama za 10%

POŽAREVAC, 20. mart 2010. (TV Pančevo) - Svetski dan šuma obeležava se 21. marta širom sveta. Taj dan ustanovljen je pre 38 godina da bi se podsetili koliko nam one znače i da bi se istakle brojne koristi koje društvo ima od njih. Ministar poljoprivrede, Saša Dragin, danas je izrazio nameru da u Srbiji podigne pošumljenost sa 31 na 41 odsto.

   

Ekološka taksa od 1. aprila

BEOGRAD, 19. mart 2010. (FoNet) - Uredba Vlade Srbije o naplaćivanju "ekološke takse" počeće da se sprovodi 1. aprila ove godine, najavio je danas ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić i dodao da se, uprkos kritikama nekih privrednika, uopšte ne razmišlja o njenom povlačenju.

   

Građani i preduzeća zatrpali kanal

PANČEVO, 18. mart 2010. (TV Pančevo) - Nakon apela stanovnika iz Vlasinske ulice da im je imovina ugrožena zbog rasta podzemnih voda, danas je mehanizacija „Vodovoda“ raščistila kanal Mlekare. To će omogućiti da podzemne vode oteknuu ka Nadeli, a nakon toga, nadamo se i normalno funkcionisanje domaćinstava u ovoj ulici.
   

Zeleni bonton

PANČEVO, 15. mart 2010. (TV Pančevo) - U okviru škole crtanja u Domu omladine održano je predavanje na temu pejsažne arhitekture. Dragana Tucović Baranac, pejzažni arhitekta govorila je o uređenju vrtova.

   

Ugroženo hranilište ptica grabljivica

PANČEVO, 12. mart 2010. (TV Pančevo) - Nepoznati počinioci posekli su drveće oko hranilišta za ptice koje se nalazi u Manastirskom ritu u Južnoj industrijskoj zoni. Iz Fonda za zaštitu ptica grabljivica Beograd kažu da je time ozbiljno narušena ekološka ravnoteža što će usloviti i manji dolazak ptica na hranilište.