Ekologija

 

Zdrava hrana iz povrtnjaka

PANČEVO, 25. april 2010. (TV Pančevo) - Povrtari su svakodnevno u poslu. Berba luka i spanaća je trenutno najaktuelnija. U glogonjskom ataru povrtari marljivo rade, mada ističu da je lakše proizvesti nego prodati povrće. Proizvodi povrtara najčešće završavaju u rukama nakupaca, koji su nužno zlo neregulisanih odnosa u povrtarstvu.

 

Projekat "Čistija proizvodnja" u Petrohemiji

PANČEVO, 22. april 2010. (TV Pančevo) - Dan planete Zemlje obeležen je u „Petrohemiji“ prezentacijom programa „Čistija proizvodnja“. „Petrohemija“ je potpisnik ovog programa, a rukovodstvo ove fabrike naglašava da oni već čine napore da unaprede svoju proizvodnju i da će se taj proces nastaviti i u narednom periodu.

   

Predstavljen novi zakon o hemikalijama

PANČEVO, 20. april 2010. (TV Pančevo) - U prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo, predstavnici Agencije za hemikalije predstavili su privrednicima novine koje novi Zakon o hemikalijama donosi. Poseban akcenat stavljen je na nacrt pravilnika o deterdžentima.

   

Nema zagađenja vazduha u Srbiji

BEOGRAD, 19. april (Tanjug) - U Srbiji, na površini zemlje, nije zabeležena povećana koncentracija zagađujućih materija tokom prolaska oblaka vulkanske prašine.

   

Podvodno čišćenje Ade

BEOGRAD, 17. april 2010. (FoNet) - U nastojanju da se podigne svest srpskog društva o zaštiti životne sredine, posebno reka i priobalja, Komisija za sport i okolinu Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Srbije sproveli su danas na Adi Ciganliji akciju podvodnog čišćenja Savskog jezera.

   

Do zdravije životne sredine regulisanjem otpada

PANČEVO, 15. april 2010. (TV Pančevo) - Prema tvrdnjama predstavnika Ministarstva za životnu sredinu Srbija mora da donese preko 30 odsto propisa u narednom periodu da bi se približila EU u oblasti zaštite životne sredine. Privredna komora Pančevo organizovala je seminar na kome je bilo reči o 2 najvažnija zakona koja se odnose na zaštitu životne sredine.