Ekologija

 

Vetar donosi i odnosi miris stajskog đubriva

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva, danas su dva puta vršili organoleptička ispitivanja, neprijatnih mirisa u Pančevu. Kako je za radioteleviziju Pančevo, kazao Dejan Blagojević, iz odseka za aerozagađenje, neprijatni mirisi potiču od stajskog đubriva, a njihova pojava zavisi od pravca vetra koji duva.

 

Zašto se Tamiš "pokvario"?

PANČEVO, 22. jul 2016. (TV Pančevo)- U roku od samo dve nedelje voda u Tamišu je iz II kategorije, vode koja može da se koristi za kupanje i rekreaciju, prešla u V klasu, odnosno onu koja pokazuje loš ekološki status. Po mišljenju ljudi koji veći deo vremena provode na obalama Tamiša, na to su mogle da utiču temperaturne razlike, visok vodostaj, ali i otpadne vode koje se ispuštaju bez tretmana u vodotok.
   

Ponovo smrdi stajsko đubre

PANČEVO, 21. jul 2016. (TV Pančevo)- Letnji meseci su i ove godine sa sobom doneli neprijatne mirise, za koje nadležni u gradskim sekretarijatima Pančeva i Beograda pretpostavljaju da dolaze iz kompanije „PKB“ iz Padinske Skele koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Gradska većnica zadužena za zaštitu životne sredine Katarina Banjai navodi da ovi mirisi nisu štetni po zdravlje kao i da će Grad preduzeti korake ukoliko se ponovo budu osetili u vazduhu.
   

Bez kupanja na Tamišu do daljnjeg

PANČEVO, 20. jul 2016. (TV Pančevo)- Najnoviji rezultati ispitivanje kvaliteta vode na kupalištima od prošle nedelje pokazuju da kupališta na Tamišu u Pančevu, Jabuci i Glogonju u ovom periodu nisu preporučljiva za kupanje, s obzirom da voda na njima spada u petu klasu, što označava loš ekološki status.

   

Reciklažni centar prima sve više otpada

PANČEVO, 11. jul 2016. (TV Pančevo) – Reciklažni centar javno-komunalnog preduzeća “Higijena” mesečno primi i do 100 tona otpada za reciklažu. Najviše ima papira, plastike i stakla. Grad Pančevo podržava i podstiče razvoj reciklaže, jer time štiti životnu sredinu i smanjuje broj divljih deponija i u gradu i u selima. Grad zbog toga ulaže novac ne samo u opremanje reciklažnog centra, već i u edukaciju građana svih uzrasta o značaju reciklaže u zaštiti životne sredine.

   

Tamiš, Ponjavica i kačarevačko jezero za kupanje

PANČEVO, 6. jul 2016. (TV Pančevo) – Prema poslednjim analizama Zavoda za javno zdravlje Pančevo o kvalitetu površinskih voda, voda je ispravna za kupanje na Tamišu u Pančevu i Jabuci. Pored toga, ukoliko Pančevci odluče da rashlađenje potraže u blizini Pančeva, voda je bezbedna za kupanje na Ponjavici i u Banatskom Brestovcu, kao i na kupalištu u Ivanovu i na jezeru u Kačarevu.