Ekologija

 

Očišćene deponije i most u Sekerinu

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Opštini Opovo se radi punom parom. Posle čišćenja deponija, na red je došao i most u Sefkerinu. Most je zarastao u šiblju i granju, pa je lokalna samouprava krenula u rešavanje ovog problema.

 

Zašto smrdi Pančevo?

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Kompanija "Almex", navodno već više od deset godina, fekalnu vodu sa farme pušta u reku Nadel i time zagađuje reku. Fekalije se ispuštaju iz četiri taložnika koji su kod Starog Tamiša i imaju nagib ka Nadelu, saznaje TV Pančevo.

   

Skrobara bez deponije

PANČEVO, 11. septembar 2016. (TV Pančevo) - Radnici „Higijene“ očistili su deponiju na izlasku iz Skrobare na putu ka Kačarevu i Kovačici. Deponija je bila dugačka 30 metara i na tom mestu neće više biti kontejnera. JKP „Higijena“ će utorkom odnositi smeće.

   

Reka Nadel dobija novo korito

PANČEVO, 4. septembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje sportskih ribolovaca „Nadel“ krenulo je sa radovima na sređivanju reke Nadel. Za sada je uređen deo omoljičko–starčevačkog mosta, bedem prema ustavi je pokošen, a otrpan je prelivni beton. Kada se bude sredio ovaj deo reke u planu je košenje trske i zatrpavanje drugog dela prelivnog betona, čime bi se reka vratila u deo koji se nalazi nedaleko od mosta.

   

Regata zaplovila ka Opovu

PANČEVO, 19. avgust 2016. (TV Pančevo)- Učesnici 7. Eko-regate „Tamiš“ danas su zaplovili ka Opovu. Njihov cilj je podizanje ekološke svesti o neophodnosti zaštite reka i razvoju privrednih i turističkih potencijala reke Tamiš. Učesnici regate žele da ova trasa, iz Pančeva do Opova, dobije status plovnog puta. Eko regata je od ove godine proglašena Gradskom manifestacijom.

   

Još pet projekata za zaštitu životne sredine

PANČEVO, 11. avgust 2016. (TV Pančevo)- Na naknadni konkurs za sufinansiranje ili finansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine, Gradu je dostavljeno 5 projekata. Grad će ih podržati sa ukupno 345 hiljada dinara, koliko je ostalo od prvobitnih milion i 500 hiljada dinara, koje je bilo predviđeno da se iz budžeta izdvoji za ove namene.