Ekologija

 

Tribina SNS-a o značaju reciklaže

PANČEVO, 11. novembar 2016. (TV Pančevo) – U Mesnoj zajednici Strelište, Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je tribinu na temu reciklaže i upravljanja otpada pod nazivom „Vašu ambalažu u reciklažu“. Slične tribine već su do sada održane u mesnim zajednicama Tesla i Kotež.

 

Obeležen Svetski dan čistog vazduha

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Pančevu je danas obeležen Svetski dan čistog vazduha. Tim povodom radnici JKP ''Zelenilo'' i Gradske uprave posadili su stablo javora u Narodnoj Bašti.

   

Povećana koncentracija ugljovodonika u vazduhu

PANČEVO, 14. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Gradski sistem za monitoring kvaliteta vazduha noćas oko 12 časova, zabeležio je 360 mikrograma po metru kubnom ugljovodonika na mernom mestu “Vatrogasni dom“. Ovo povećanje vrednosti trajalo je oko jedan sat, nakon čega je vrednost ugljovodonika počela da opada, kaže Vesna Borovnica iz Sekreterijata za zaštitu životne sredine. Ovakvi pikovi nisu neobični za ovo doba godine, zbog velikih temperaturnih razlika i severoistočnog vetra koji je duvao.

   

Čišćenje deponije u Jabuci pri kraju

PANČEVO, 5. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Dve trećine deponije u Jabuci je očišćeno, a čitava deponija biće uređena do kraja godine. Međutim, nesavesni građani pale otpad na deponiji i tako stvaraju probleme u njenom održavanju. Rukovodstvo sela zahvaljuje Ministarstvu poljoprivrede i Gradu Pančevu na pomoći u čišćenju deponije.

   

Gradonačelnik sa predstavnicima Južne zone o zagađenju

PANČEVO, 4. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Start Rafinerije, pretakanje primarnog benzina u Petrohemiji i izuzetno nepovoljni vremenski uslovi, odgovrni su za povišene vrednosti ugljovodonika koje su zabeležene 1. oktobra, kazao je gradonačelnik Saša Pavlov, nakon sastanka sa predstavnicima Južne industrijske zone. Od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine tražiće se normiranje maksimalnih količina ugljovodonika, koje sada ne postoji, ali i drugačija merenja benzena.

   

Radnici "Higijene" od rane zore na ulicama

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Za radnike JKP „Higijena“ uobičajeno je da početkom jeseni imaju više posla zbog lišća koje svakodnevno opada. I ovog jutra bili su vredni i otkrili na koliko Pančevci vode računa da grad bude što čistiji.