Ekologija

 

Zašto smrdi Pančevo?

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Kompanija "Almex", navodno već više od deset godina, fekalnu vodu sa farme pušta u reku Nadel i time zagađuje reku. Fekalije se ispuštaju iz četiri taložnika koji su kod Starog Tamiša i imaju nagib ka Nadelu, saznaje TV Pančevo.

 

Skrobara bez deponije

PANČEVO, 11. septembar 2016. (TV Pančevo) - Radnici „Higijene“ očistili su deponiju na izlasku iz Skrobare na putu ka Kačarevu i Kovačici. Deponija je bila dugačka 30 metara i na tom mestu neće više biti kontejnera. JKP „Higijena“ će utorkom odnositi smeće.

   

Reka Nadel dobija novo korito

PANČEVO, 4. septembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje sportskih ribolovaca „Nadel“ krenulo je sa radovima na sređivanju reke Nadel. Za sada je uređen deo omoljičko–starčevačkog mosta, bedem prema ustavi je pokošen, a otrpan je prelivni beton. Kada se bude sredio ovaj deo reke u planu je košenje trske i zatrpavanje drugog dela prelivnog betona, čime bi se reka vratila u deo koji se nalazi nedaleko od mosta.

   

Regata zaplovila ka Opovu

PANČEVO, 19. avgust 2016. (TV Pančevo)- Učesnici 7. Eko-regate „Tamiš“ danas su zaplovili ka Opovu. Njihov cilj je podizanje ekološke svesti o neophodnosti zaštite reka i razvoju privrednih i turističkih potencijala reke Tamiš. Učesnici regate žele da ova trasa, iz Pančeva do Opova, dobije status plovnog puta. Eko regata je od ove godine proglašena Gradskom manifestacijom.

   

Još pet projekata za zaštitu životne sredine

PANČEVO, 11. avgust 2016. (TV Pančevo)- Na naknadni konkurs za sufinansiranje ili finansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine, Gradu je dostavljeno 5 projekata. Grad će ih podržati sa ukupno 345 hiljada dinara, koliko je ostalo od prvobitnih milion i 500 hiljada dinara, koje je bilo predviđeno da se iz budžeta izdvoji za ove namene.

   

Od Jabuke do svetionika kroz Gradsku šumu

PANČEVO, 9. avgust 2016. (TV Pančevo) – Na svega par stotina metara udaljenosti od centra Pančeva nalazi se Gradska šuma, prava močvarna, prirodna oaza. U šumi postoje dve pešačke staze koje su markirane klasičnom crveno belom markacijom, ali još dosta toga trebalo bi da se uradi kako bi ovu obalu Tamiša obilazali građani.