Ekologija

 

Velika zainteresovanost za biološku sekciju

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Profesorka biologije Jasna Jovanov od septembra ove godine radi u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Opovu. Od tada broj učenika koji je na sekciji iz ovog predmeta je u porastu. Stotinak đaka, koliko ima na slobodnim aktivnostima iz ovog predmeta, pravi ukrase od recikliranog materijala.

 

Seča vetrozaštitnog pojasa

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) – U okolini Omoljice pojedinci seku vetrozaštitne pojaseve, kojih ima više. Oni koji su ih sadili sumnjaju da se to čini sve više i apeluju da je potrebno zaštititi šumu, prevashodno bagrem od lopova. Uz to poručuju da je potrebno sve više saditi kako bi se što više površina našlo pod šumom.

   

Obeležen Međunarodni dan planina

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obeležava 11.decembra, u Apolu je održana projekcija kratkih filmova na temu planinarenja, ekologije i povratka prirodi. Filmovi su nastali na raznim lokacijama, od Deliblatske peščare do Durmitora. Organizatori skupa bili su Planinarsko-ekološki klub “Soko” i Dom omladine Pančevo.

   

Brestovčani u akciji „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“

PANČEVO, 8. decembar 2016. (TV Pančevo) - Osnovna škola iz Banatskog Brestovca krenula je da prikuplja reciklažni materijal kako bi i ove godine bila deo akcije „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“. Ovog puta akciji će se pridružiti i Savet Mesne zajednice da bi prikupili što više reciklažnog materijala.

   

Ložišta zagađuju pančevački vazduh

PANČEVO, 5. decembar 2016. (TV Pančevo) - Praškaste materije i čađ i prošle godine najčešće su zagađivali pančevački vazduh. Od merenja obavljenih tokom cele godine, u trećini su ove materije bile u koncentracijama većim od dozvoljenih. Najugroženiji su bili Starčevo, Strelište, Vojlovica i Misa.

   

50 dolovačkih zemljoradnika predalo ambalažu od pesticida

PANČEVO, 27. novembar 2016. (TV Pančevo) – Posle predavanja o upravljanju otpadom od pesticida, paori Dolova su se odazvali apelu Udruženja “Eko 13” i Mesne zajednice Dolovo i uključili se u prikupljanje ambalaže od pesticida. Više od 50 zemljoradnika iz Dolova predalo je ambalažu od pesticida u okviru akcije “Zdravo čisto Dolovo”.