Ekologija

 

Kompost bolji nego spaljivanje

PANČEVO, 31. jul 2016. (TV Pančevo) – Kompost je organsko đubrivo koje umnogome potpomaže gajenju i plodonošenju. Pravljenje komposta je jedno od mnogih odgovora na pitanje – šta sa baštenskim otpadom ili ostacima sa manje njive. Stručnjaci spaljivanje ostataka useva svakako ne preporučuju, zato što je štetno.

 

Na Beloj steni 15 buradi za odlaganje smeća

PANČEVO, 27. jul 2016. (TV Pančevo)- Brojni Pančevci ali i Beograđani, letnje dane provode na Beloj steni, ostrvu koje je omiljeno izletište i spas od velikih vrućina. U letnjim mesecima na plaži ostane mnogo otpada posle odlaska posetilaca. Da bi sve funkcionisalo kako treba, radnici „Higijene“, dva puta nedeljno čiste plažu i odnose komunalni i reciklažni otpad sa ostrva Bela stena.

   

Vetar donosi i odnosi miris stajskog đubriva

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva, danas su dva puta vršili organoleptička ispitivanja, neprijatnih mirisa u Pančevu. Kako je za radioteleviziju Pančevo, kazao Dejan Blagojević, iz odseka za aerozagađenje, neprijatni mirisi potiču od stajskog đubriva, a njihova pojava zavisi od pravca vetra koji duva.

   

Zašto se Tamiš "pokvario"?

PANČEVO, 22. jul 2016. (TV Pančevo)- U roku od samo dve nedelje voda u Tamišu je iz II kategorije, vode koja može da se koristi za kupanje i rekreaciju, prešla u V klasu, odnosno onu koja pokazuje loš ekološki status. Po mišljenju ljudi koji veći deo vremena provode na obalama Tamiša, na to su mogle da utiču temperaturne razlike, visok vodostaj, ali i otpadne vode koje se ispuštaju bez tretmana u vodotok.
   

Ponovo smrdi stajsko đubre

PANČEVO, 21. jul 2016. (TV Pančevo)- Letnji meseci su i ove godine sa sobom doneli neprijatne mirise, za koje nadležni u gradskim sekretarijatima Pančeva i Beograda pretpostavljaju da dolaze iz kompanije „PKB“ iz Padinske Skele koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Gradska većnica zadužena za zaštitu životne sredine Katarina Banjai navodi da ovi mirisi nisu štetni po zdravlje kao i da će Grad preduzeti korake ukoliko se ponovo budu osetili u vazduhu.
   

Bez kupanja na Tamišu do daljnjeg

PANČEVO, 20. jul 2016. (TV Pančevo)- Najnoviji rezultati ispitivanje kvaliteta vode na kupalištima od prošle nedelje pokazuju da kupališta na Tamišu u Pančevu, Jabuci i Glogonju u ovom periodu nisu preporučljiva za kupanje, s obzirom da voda na njima spada u petu klasu, što označava loš ekološki status.