Ekologija

 

Pavlov sa direktorima fabrika južne zone

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) –Povodom događaja u fabrikama Južne industrijske zone proteklih dana, a koji se odnose na dva požara u Rafineriji nafte Pančevo i akcident sa amonijakom u HIP Azotari, gradonačelnik Pančeva održao je sastanke sa predstavnicima HIP Petrohemije i HIP Azotare, a juče i sa predstavnicima NIS- Rafinerije nafte Pančevo.

 

Novi požar u Rafineriji

 

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Prema saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u Rafineriji nafte Pančevo noćas oko 00:30 došlo je do manjeg požara u pogonu serije 2200, zbog čega je ovaj pogon u obustavi rada.

   

Velika zainteresovanost za biološku sekciju

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Profesorka biologije Jasna Jovanov od septembra ove godine radi u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Opovu. Od tada broj učenika koji je na sekciji iz ovog predmeta je u porastu. Stotinak đaka, koliko ima na slobodnim aktivnostima iz ovog predmeta, pravi ukrase od recikliranog materijala.

   

Seča vetrozaštitnog pojasa

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) – U okolini Omoljice pojedinci seku vetrozaštitne pojaseve, kojih ima više. Oni koji su ih sadili sumnjaju da se to čini sve više i apeluju da je potrebno zaštititi šumu, prevashodno bagrem od lopova. Uz to poručuju da je potrebno sve više saditi kako bi se što više površina našlo pod šumom.

   

Obeležen Međunarodni dan planina

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obeležava 11.decembra, u Apolu je održana projekcija kratkih filmova na temu planinarenja, ekologije i povratka prirodi. Filmovi su nastali na raznim lokacijama, od Deliblatske peščare do Durmitora. Organizatori skupa bili su Planinarsko-ekološki klub “Soko” i Dom omladine Pančevo.

   

Brestovčani u akciji „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“

PANČEVO, 8. decembar 2016. (TV Pančevo) - Osnovna škola iz Banatskog Brestovca krenula je da prikuplja reciklažni materijal kako bi i ove godine bila deo akcije „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“. Ovog puta akciji će se pridružiti i Savet Mesne zajednice da bi prikupili što više reciklažnog materijala.