Ekologija

 

Čišćenje deponije u Jabuci pri kraju

PANČEVO, 5. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Dve trećine deponije u Jabuci je očišćeno, a čitava deponija biće uređena do kraja godine. Međutim, nesavesni građani pale otpad na deponiji i tako stvaraju probleme u njenom održavanju. Rukovodstvo sela zahvaljuje Ministarstvu poljoprivrede i Gradu Pančevu na pomoći u čišćenju deponije.

 

Gradonačelnik sa predstavnicima Južne zone o zagađenju

PANČEVO, 4. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Start Rafinerije, pretakanje primarnog benzina u Petrohemiji i izuzetno nepovoljni vremenski uslovi, odgovrni su za povišene vrednosti ugljovodonika koje su zabeležene 1. oktobra, kazao je gradonačelnik Saša Pavlov, nakon sastanka sa predstavnicima Južne industrijske zone. Od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine tražiće se normiranje maksimalnih količina ugljovodonika, koje sada ne postoji, ali i drugačija merenja benzena.

   

Radnici "Higijene" od rane zore na ulicama

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Za radnike JKP „Higijena“ uobičajeno je da početkom jeseni imaju više posla zbog lišća koje svakodnevno opada. I ovog jutra bili su vredni i otkrili na koliko Pančevci vode računa da grad bude što čistiji.

   

Očišćene deponije i most u Sekerinu

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Opštini Opovo se radi punom parom. Posle čišćenja deponija, na red je došao i most u Sefkerinu. Most je zarastao u šiblju i granju, pa je lokalna samouprava krenula u rešavanje ovog problema.

   

Zašto smrdi Pančevo?

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Kompanija "Almex", navodno već više od deset godina, fekalnu vodu sa farme pušta u reku Nadel i time zagađuje reku. Fekalije se ispuštaju iz četiri taložnika koji su kod Starog Tamiša i imaju nagib ka Nadelu, saznaje TV Pančevo.

   

Skrobara bez deponije

PANČEVO, 11. septembar 2016. (TV Pančevo) - Radnici „Higijene“ očistili su deponiju na izlasku iz Skrobare na putu ka Kačarevu i Kovačici. Deponija je bila dugačka 30 metara i na tom mestu neće više biti kontejnera. JKP „Higijena“ će utorkom odnositi smeće.