Ekologija

 

Pančevo bez zagađenja od Petrohemije

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) –Jutros oko 6 sati i 20 minuta deo stanovnika Pančeva probudio je prasak .Prema informacijama Službe za obaveštavanje u Petrohemiji u pogonu PENG došlo do iskakanja jednog od ventila što je dovelo do prasaka.

 

Novo lice Ponjavice

PANČEVO, 14. mart 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo i Javno komunalno preduzeće Zelenilo obezbedili su 15 miliona dinara za park prirode Ponjavica. Gradsko “Zelenilo” već je na terenu, pa su radovi na sređivanju Brestovačke plaže uveliko u toku.

   

Počelo košenje trske na Nadeli

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Posle zimske pauze, Udruženje sporstkih ribolovaca „Nadel“ iz Starčeva nastavio je sa čišćenjem Nadele i uređenjem priobalja. Ovog vikenda, uz pomoć Vodoprivrednog preduzeća „Tamiš Dunav“ organizovali su akciju sečenja trske.

   

Opasna šetnja po zaleđenom Tamišu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) –Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva obaveštava građane da ledeni pokrivač koji se formirao na vodotocima Tamiš i Nadel, parku prirode Ponjavica i Peskani nije bezbedan za šetnju i klizanje. Komunalna policija redovno će obilaziti teren i obaveštavati građane da poštuju pravila ponašanja u zimskom periodu kako ne bi ugrozili ni svoju ni tuđu bezbednost.

   

Pavlov sa direktorima fabrika južne zone

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) –Povodom događaja u fabrikama Južne industrijske zone proteklih dana, a koji se odnose na dva požara u Rafineriji nafte Pančevo i akcident sa amonijakom u HIP Azotari, gradonačelnik Pančeva održao je sastanke sa predstavnicima HIP Petrohemije i HIP Azotare, a juče i sa predstavnicima NIS- Rafinerije nafte Pančevo.

   

Novi požar u Rafineriji

 

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Prema saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u Rafineriji nafte Pančevo noćas oko 00:30 došlo je do manjeg požara u pogonu serije 2200, zbog čega je ovaj pogon u obustavi rada.