Ekologija

 

Brestovčani u akciji „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“

PANČEVO, 8. decembar 2016. (TV Pančevo) - Osnovna škola iz Banatskog Brestovca krenula je da prikuplja reciklažni materijal kako bi i ove godine bila deo akcije „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“. Ovog puta akciji će se pridružiti i Savet Mesne zajednice da bi prikupili što više reciklažnog materijala.

 

Ložišta zagađuju pančevački vazduh

PANČEVO, 5. decembar 2016. (TV Pančevo) - Praškaste materije i čađ i prošle godine najčešće su zagađivali pančevački vazduh. Od merenja obavljenih tokom cele godine, u trećini su ove materije bile u koncentracijama većim od dozvoljenih. Najugroženiji su bili Starčevo, Strelište, Vojlovica i Misa.

   

50 dolovačkih zemljoradnika predalo ambalažu od pesticida

PANČEVO, 27. novembar 2016. (TV Pančevo) – Posle predavanja o upravljanju otpadom od pesticida, paori Dolova su se odazvali apelu Udruženja “Eko 13” i Mesne zajednice Dolovo i uključili se u prikupljanje ambalaže od pesticida. Više od 50 zemljoradnika iz Dolova predalo je ambalažu od pesticida u okviru akcije “Zdravo čisto Dolovo”.

   

Tribina SNS-a o značaju reciklaže

PANČEVO, 11. novembar 2016. (TV Pančevo) – U Mesnoj zajednici Strelište, Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je tribinu na temu reciklaže i upravljanja otpada pod nazivom „Vašu ambalažu u reciklažu“. Slične tribine već su do sada održane u mesnim zajednicama Tesla i Kotež.

   

Obeležen Svetski dan čistog vazduha

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Pančevu je danas obeležen Svetski dan čistog vazduha. Tim povodom radnici JKP ''Zelenilo'' i Gradske uprave posadili su stablo javora u Narodnoj Bašti.

   

Povećana koncentracija ugljovodonika u vazduhu

PANČEVO, 14. oktobar 2016. (TV Pančevo) – Gradski sistem za monitoring kvaliteta vazduha noćas oko 12 časova, zabeležio je 360 mikrograma po metru kubnom ugljovodonika na mernom mestu “Vatrogasni dom“. Ovo povećanje vrednosti trajalo je oko jedan sat, nakon čega je vrednost ugljovodonika počela da opada, kaže Vesna Borovnica iz Sekreterijata za zaštitu životne sredine. Ovakvi pikovi nisu neobični za ovo doba godine, zbog velikih temperaturnih razlika i severoistočnog vetra koji je duvao.