Ekologija

 

Obeležen Međunarodni dan planina

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obeležava 11.decembra, u Apolu je održana projekcija kratkih filmova na temu planinarenja, ekologije i povratka prirodi. Filmovi su nastali na raznim lokacijama, od Deliblatske peščare do Durmitora. Organizatori skupa bili su Planinarsko-ekološki klub “Soko” i Dom omladine Pančevo.

 

Brestovčani u akciji „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“

PANČEVO, 8. decembar 2016. (TV Pančevo) - Osnovna škola iz Banatskog Brestovca krenula je da prikuplja reciklažni materijal kako bi i ove godine bila deo akcije „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“. Ovog puta akciji će se pridružiti i Savet Mesne zajednice da bi prikupili što više reciklažnog materijala.

   

Ložišta zagađuju pančevački vazduh

PANČEVO, 5. decembar 2016. (TV Pančevo) - Praškaste materije i čađ i prošle godine najčešće su zagađivali pančevački vazduh. Od merenja obavljenih tokom cele godine, u trećini su ove materije bile u koncentracijama većim od dozvoljenih. Najugroženiji su bili Starčevo, Strelište, Vojlovica i Misa.

   

50 dolovačkih zemljoradnika predalo ambalažu od pesticida

PANČEVO, 27. novembar 2016. (TV Pančevo) – Posle predavanja o upravljanju otpadom od pesticida, paori Dolova su se odazvali apelu Udruženja “Eko 13” i Mesne zajednice Dolovo i uključili se u prikupljanje ambalaže od pesticida. Više od 50 zemljoradnika iz Dolova predalo je ambalažu od pesticida u okviru akcije “Zdravo čisto Dolovo”.

   

Tribina SNS-a o značaju reciklaže

PANČEVO, 11. novembar 2016. (TV Pančevo) – U Mesnoj zajednici Strelište, Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je tribinu na temu reciklaže i upravljanja otpada pod nazivom „Vašu ambalažu u reciklažu“. Slične tribine već su do sada održane u mesnim zajednicama Tesla i Kotež.

   

Obeležen Svetski dan čistog vazduha

PANČEVO, 3. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Pančevu je danas obeležen Svetski dan čistog vazduha. Tim povodom radnici JKP ''Zelenilo'' i Gradske uprave posadili su stablo javora u Narodnoj Bašti.