Ekologija

 

Još pet projekata za zaštitu životne sredine

PANČEVO, 11. avgust 2016. (TV Pančevo)- Na naknadni konkurs za sufinansiranje ili finansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine, Gradu je dostavljeno 5 projekata. Grad će ih podržati sa ukupno 345 hiljada dinara, koliko je ostalo od prvobitnih milion i 500 hiljada dinara, koje je bilo predviđeno da se iz budžeta izdvoji za ove namene.

 

Od Jabuke do svetionika kroz Gradsku šumu

PANČEVO, 9. avgust 2016. (TV Pančevo) – Na svega par stotina metara udaljenosti od centra Pančeva nalazi se Gradska šuma, prava močvarna, prirodna oaza. U šumi postoje dve pešačke staze koje su markirane klasičnom crveno belom markacijom, ali još dosta toga trebalo bi da se uradi kako bi ovu obalu Tamiša obilazali građani.

   

Kompost bolji nego spaljivanje

PANČEVO, 31. jul 2016. (TV Pančevo) – Kompost je organsko đubrivo koje umnogome potpomaže gajenju i plodonošenju. Pravljenje komposta je jedno od mnogih odgovora na pitanje – šta sa baštenskim otpadom ili ostacima sa manje njive. Stručnjaci spaljivanje ostataka useva svakako ne preporučuju, zato što je štetno.

   

Na Beloj steni 15 buradi za odlaganje smeća

PANČEVO, 27. jul 2016. (TV Pančevo)- Brojni Pančevci ali i Beograđani, letnje dane provode na Beloj steni, ostrvu koje je omiljeno izletište i spas od velikih vrućina. U letnjim mesecima na plaži ostane mnogo otpada posle odlaska posetilaca. Da bi sve funkcionisalo kako treba, radnici „Higijene“, dva puta nedeljno čiste plažu i odnose komunalni i reciklažni otpad sa ostrva Bela stena.

   

Vetar donosi i odnosi miris stajskog đubriva

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva, danas su dva puta vršili organoleptička ispitivanja, neprijatnih mirisa u Pančevu. Kako je za radioteleviziju Pančevo, kazao Dejan Blagojević, iz odseka za aerozagađenje, neprijatni mirisi potiču od stajskog đubriva, a njihova pojava zavisi od pravca vetra koji duva.

   

Zašto se Tamiš "pokvario"?

PANČEVO, 22. jul 2016. (TV Pančevo)- U roku od samo dve nedelje voda u Tamišu je iz II kategorije, vode koja može da se koristi za kupanje i rekreaciju, prešla u V klasu, odnosno onu koja pokazuje loš ekološki status. Po mišljenju ljudi koji veći deo vremena provode na obalama Tamiša, na to su mogle da utiču temperaturne razlike, visok vodostaj, ali i otpadne vode koje se ispuštaju bez tretmana u vodotok.