Ekologija

 

Konkursi za ekologiju

PANČEVO, 20. april 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo raspisao je dva konkursa za finasiranje i sufinasiranje projekata, odnosno manifestacija u oblasti zaštite životne sredine, koji će biti realizovani na teritoriji Grada. Za ova dva konkursa obezbeđena su sredstva u iznosu od 2 i po miliona dinara. Maksimalni iznos koji se može dobiti za projekte u oblasti životne sredine je 150, a za manifestacije 250 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 9. maja.

 

Spas za planetu

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevo se i ove godine pridružilo svetskoj akciji „Sat za našu planetu“, kada se gasi rasveta na sat vremena, kako bi se uštedela struja i tako bar malo uštedeli prirodni resursi jedine planete na kojoj možemo živeti. Ova akcija u svetu prvi put je organizovana pre deset godina, a u Pančevu se organizuje od pre osam godina.

   

Pančevo bez zagađenja od Petrohemije

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) –Jutros oko 6 sati i 20 minuta deo stanovnika Pančeva probudio je prasak .Prema informacijama Službe za obaveštavanje u Petrohemiji u pogonu PENG došlo do iskakanja jednog od ventila što je dovelo do prasaka.

   

Novo lice Ponjavice

PANČEVO, 14. mart 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo i Javno komunalno preduzeće Zelenilo obezbedili su 15 miliona dinara za park prirode Ponjavica. Gradsko “Zelenilo” već je na terenu, pa su radovi na sređivanju Brestovačke plaže uveliko u toku.

   

Počelo košenje trske na Nadeli

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Posle zimske pauze, Udruženje sporstkih ribolovaca „Nadel“ iz Starčeva nastavio je sa čišćenjem Nadele i uređenjem priobalja. Ovog vikenda, uz pomoć Vodoprivrednog preduzeća „Tamiš Dunav“ organizovali su akciju sečenja trske.

   

Opasna šetnja po zaleđenom Tamišu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) –Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva obaveštava građane da ledeni pokrivač koji se formirao na vodotocima Tamiš i Nadel, parku prirode Ponjavica i Peskani nije bezbedan za šetnju i klizanje. Komunalna policija redovno će obilaziti teren i obaveštavati građane da poštuju pravila ponašanja u zimskom periodu kako ne bi ugrozili ni svoju ni tuđu bezbednost.