Ekologija

 

"Zelenilo": Novi lokali, nove sadnice i Park prijateljstva u 2018.

PANČEVO, 22. januar 2018. (TV Pančevo) – Prošla godina za JKP "Zelenilo" bila je uspešna. U Narodnoj bašti, kod kafeterije, završeni su radovi na izgradnji fontane, i pored teških vremenskih prilika, nepogoda tokom proleća i suše preko leta, zelene površine u gradu bile su redovno i dobro održavane. Za ovu godinu planirano je da se tokom sezona zasadi više od 3000 sadnica drveća, na raznim lokacijama, da se na Robnoj pijaci "Aerodrom" otvore lokali, a planirano je i proširenje Novog groblja.

 

Deponije - pretnje selu

PANČEVO, 2.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Najveći problem mnogih sela pa i Jabuke su seoske deponije. U Jabuci je pre godinu dana deponija očišćena, a već danas je pretnja selu, mesto gde meštani bacaju otpad i razne stvari, pa se uz obaveznu plastiku može naći građevinski i drugi otpad.

   

Neprijatni mirisi sa njiva

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Neprijatni mirisi, koji se u avgustu osećaju u Pančevu, po jednoj verziji dolaze sa njiva Poljoprivrednog kombinata Beograd, dok ima i onih koji smatraju da dolaze s neke druge strane. Najavljuje se da će ih biti do početka septembra, a sela su bar u nečemu u boljoj situaciji od Grada. U njima nema neprijatnih mirisa.

   

Kampanja "Ne prljaj, nemaš izgovor" u Pančevu

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Na Gradskom keju organizovana je akcija čišćenja i sakupljanja smeća u okviru kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor" kompanije SBB, i grada Pančeva. Akcija je održana treći put, sa ciljem da se građanima ukaže na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini. Akciji su se pridružili i radnici JKP „Higijena", a prikupljeni otpad će biti recikliran.

   

Pomoću gasa do smanjenja zagađenosti

 

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – Od 14 zagađujućih materija koje se mere u našem gradu, tokom 2016. godine prekoračenja su registrovana samo kada su u pitanju čađ i suspendovane čestice i to tokom zimskog perioda. To ukazuje da ovo zagađenje potiče najviše od individualnih ložišta. Kako bi se i ovo zagađenje smanjilo od prošle godine grad finansijski pomaže građanima kako bi se priključili na gasnu mrežu i koristili ovaj energent za zagrevanje kuća.

   

Sakupljanje otpada od pesticida u četiri opštine

PANČEVO, 22. jun 2017. (TV Pančevo) – U četiri južnobanatske opštine - Pančevu, Opovu, Kovačici i Alibunaru sprovešće se akcija prikupljanja ambalažnog otpada od pesticida. Cilj je da se otpad ne baca po njivama. "Zbrinimo ambalažu - zaštitimo okolinu" je akcija koja sledi.