Ekologija

 

Pomoću gasa do smanjenja zagađenosti

 

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – Od 14 zagađujućih materija koje se mere u našem gradu, tokom 2016. godine prekoračenja su registrovana samo kada su u pitanju čađ i suspendovane čestice i to tokom zimskog perioda. To ukazuje da ovo zagađenje potiče najviše od individualnih ložišta. Kako bi se i ovo zagađenje smanjilo od prošle godine grad finansijski pomaže građanima kako bi se priključili na gasnu mrežu i koristili ovaj energent za zagrevanje kuća.

 

Sakupljanje otpada od pesticida u četiri opštine

PANČEVO, 22. jun 2017. (TV Pančevo) – U četiri južnobanatske opštine - Pančevu, Opovu, Kovačici i Alibunaru sprovešće se akcija prikupljanja ambalažnog otpada od pesticida. Cilj je da se otpad ne baca po njivama. "Zbrinimo ambalažu - zaštitimo okolinu" je akcija koja sledi.

   

Prva ovogodišnja analiza kvaliteta površinskih voda

PANČEVO, 18. jun 2017. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje je i ove godine sklopio ugovor sa Gradskom upravom Pančeva da u šest kampanja na svakih petnaest dana kontroliše kvalitet vode na kupalištima. Uzorci su uzeti u sredu sa devet mesta, a rezultati laboratorijskih analiza znaće se u ponedeljak.

   

Građani imaju sve veću svest o recikliranju

PANČEVO, 27. maj 2017. (TV Pančevo) – Reciklaža je, iako najmlađa industrijska grana u Srbiji, jedina koja u vreme svetske ekonomske krize, prema zvaničnim podacima, beleži rast. Dobri primeri prakse, izmene u standardima i bolji plan finansiranja rešenja su za probleme reciklažne industrije u Srbiji ali i osvrt na to da ne moramo nužno da uvezemo najnovije tehnologije već možemo da koristimo one koje su se pokazale kao dobre tokom godina a nisu preskupe.

   

Zasađeno drveće oko Nadela

PANČEVO, 2. maj 2017. (TV Pančevo) – Članovi Udruženja sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva sproveli su još jednu u nizu akcija na uređenju reke u blizini sela. Zasadili su nekoliko desetina drveća, a koje će, nadaju se, za nekoliko godina krasiti okolinu reke na mestu gde planiraju da urede mesto za odmor.

   

Udruženje "Nadel" u akciji sadnje drveća

PANČEVO, 22. april 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva nastavlja sa akcijama uređenja obale reke kod mosta prema Omoljici. U nedelju, 23. aprila, Starčevci organizuju još jednu akciju. Zasadiće 50 stabala drveća na obali reke.