Ekologija

 

Radnici JKP “Zelenilo” počeli radove posle praznika

 

PANČEVO, 2. maj 2018. (TV Pančevo) - Radnici JKP “Zelenilo” nastavili su sa uređenjem zelenih površina odmah posle Međunarodnog praznika rada, 2. maja.

 

Smanjenjem plastičnih kesa za čistiju životnu sredinu

PANČEVO, 13. april 2018. (TV Pančevo) –Kompanija Delez Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata. Naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara. Cilj naplate jeste da se smanji upotreba plastičnih kesa koje zagađuju životnu sredinu.

   

"Zelenilo": Novi lokali, nove sadnice i Park prijateljstva u 2018.

PANČEVO, 22. januar 2018. (TV Pančevo) – Prošla godina za JKP "Zelenilo" bila je uspešna. U Narodnoj bašti, kod kafeterije, završeni su radovi na izgradnji fontane, i pored teških vremenskih prilika, nepogoda tokom proleća i suše preko leta, zelene površine u gradu bile su redovno i dobro održavane. Za ovu godinu planirano je da se tokom sezona zasadi više od 3000 sadnica drveća, na raznim lokacijama, da se na Robnoj pijaci "Aerodrom" otvore lokali, a planirano je i proširenje Novog groblja.

   

Deponije - pretnje selu

PANČEVO, 2.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Najveći problem mnogih sela pa i Jabuke su seoske deponije. U Jabuci je pre godinu dana deponija očišćena, a već danas je pretnja selu, mesto gde meštani bacaju otpad i razne stvari, pa se uz obaveznu plastiku može naći građevinski i drugi otpad.

   

Neprijatni mirisi sa njiva

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Neprijatni mirisi, koji se u avgustu osećaju u Pančevu, po jednoj verziji dolaze sa njiva Poljoprivrednog kombinata Beograd, dok ima i onih koji smatraju da dolaze s neke druge strane. Najavljuje se da će ih biti do početka septembra, a sela su bar u nečemu u boljoj situaciji od Grada. U njima nema neprijatnih mirisa.

   

Kampanja "Ne prljaj, nemaš izgovor" u Pančevu

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Na Gradskom keju organizovana je akcija čišćenja i sakupljanja smeća u okviru kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor" kompanije SBB, i grada Pančeva. Akcija je održana treći put, sa ciljem da se građanima ukaže na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini. Akciji su se pridružili i radnici JKP „Higijena", a prikupljeni otpad će biti recikliran.