Ekologija

 

"Aktivni za reke" - volonterska akcija u subotu

PANČEVO, 14. jun 2018. (TV Pančevo) – U subotu, 16. juna, dvanesti put u našem gradu biće održana manifestacija „Dan Dunava“ pod sloganom „Aktivni za reke“. I ove godine organizatori će uz pomoć oko 60 volontera i ostalih učesnika manifestacije očistiti priobalje Tamiša od pet ambalaže, a pripremljen je i bogat sportski, kulturni i edukativni program.

 

Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej , akciju čišćenje keja na delu kod Crvenog magacina , organizovali Nis Rafinerije Nafte Pančevo , Lokalna samouprava, JKP „Zelenilo“ i „Higijena“,zajedno sa učenicima srednjih škola i članovima kajakaškog kluba.

   

"Drugi oktobar" i građani Vršca u akciji čišćenja deponije

PANČEVO, 12. maj 2018. (TV Pančevo) – Grad Vršac godinama ima problem sa deponijama. Neretki su sugrađani koji bacaju smeće i drugi otpad na mesta koja za to nisu namenjena. Vrščani su krenuli u rešavanje problema, prvo nasipanjem deponije inertnim materijalom, sa dosta zemlje i šuta. Ali to nije konačno rešenje. Veliki broj građana Vršca, udruženja i organizacija, pored zaposlenih u "Drugom oktobru" i u Gradskoj upravi, aktivno su uzeli učešće u ovoj akciji

   

CIF očistio gradski park

PANČEVO, 5. maj 2018. (TV Pančevo) – Uz pomoć akcije "CIF čisti Srbiju" plato u gradskom parku dobio je novi izgled - skinuti su grafiti, zamenjene klupe i zasađeno je novo cveće. Nakon uspešno završenih čišćenja u Pančevu, ekipa "CIF čisti Srbiju" počinje sa sređivanjem parka u Nišu.

   

Radnici JKP “Zelenilo” počeli radove posle praznika

 

PANČEVO, 2. maj 2018. (TV Pančevo) - Radnici JKP “Zelenilo” nastavili su sa uređenjem zelenih površina odmah posle Međunarodnog praznika rada, 2. maja.

   

Smanjenjem plastičnih kesa za čistiju životnu sredinu

PANČEVO, 13. april 2018. (TV Pančevo) –Kompanija Delez Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata. Naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara. Cilj naplate jeste da se smanji upotreba plastičnih kesa koje zagađuju životnu sredinu.