Ekologija

 

Udruženje "Nadel" u akciji sadnje drveća

PANČEVO, 22. april 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportskih ribolovaca "Nadel" iz Starčeva nastavlja sa akcijama uređenja obale reke kod mosta prema Omoljici. U nedelju, 23. aprila, Starčevci organizuju još jednu akciju. Zasadiće 50 stabala drveća na obali reke.

 

Konkursi za ekologiju

PANČEVO, 20. april 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo raspisao je dva konkursa za finasiranje i sufinasiranje projekata, odnosno manifestacija u oblasti zaštite životne sredine, koji će biti realizovani na teritoriji Grada. Za ova dva konkursa obezbeđena su sredstva u iznosu od 2 i po miliona dinara. Maksimalni iznos koji se može dobiti za projekte u oblasti životne sredine je 150, a za manifestacije 250 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 9. maja.

   

Spas za planetu

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevo se i ove godine pridružilo svetskoj akciji „Sat za našu planetu“, kada se gasi rasveta na sat vremena, kako bi se uštedela struja i tako bar malo uštedeli prirodni resursi jedine planete na kojoj možemo živeti. Ova akcija u svetu prvi put je organizovana pre deset godina, a u Pančevu se organizuje od pre osam godina.

   

Pančevo bez zagađenja od Petrohemije

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) –Jutros oko 6 sati i 20 minuta deo stanovnika Pančeva probudio je prasak .Prema informacijama Službe za obaveštavanje u Petrohemiji u pogonu PENG došlo do iskakanja jednog od ventila što je dovelo do prasaka.

   

Novo lice Ponjavice

PANČEVO, 14. mart 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo i Javno komunalno preduzeće Zelenilo obezbedili su 15 miliona dinara za park prirode Ponjavica. Gradsko “Zelenilo” već je na terenu, pa su radovi na sređivanju Brestovačke plaže uveliko u toku.

   

Počelo košenje trske na Nadeli

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Posle zimske pauze, Udruženje sporstkih ribolovaca „Nadel“ iz Starčeva nastavio je sa čišćenjem Nadele i uređenjem priobalja. Ovog vikenda, uz pomoć Vodoprivrednog preduzeća „Tamiš Dunav“ organizovali su akciju sečenja trske.