Ekologija

 

Mulj iz kišne kanalizacije u Tamišu

PANČEVO, 5. novembar 2015. (TV Pančevo) – Šetači po keju uočili su mrlju baš na mestu gde u Tamiš ističe kišna kanalizacija, kod Crvenog magacina. Ubrzo su se na licu mesta pojavile inspekcije, kao i nadležni iz JKP-a „Vodovod i kanalizacija“. Pošto je posle konsultacija zaključio da je verovatno reč o mulju iz cevi, pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Šimon Bančov naložio je da se zatvori ovaj kolektor. A ekipe gradske kanalizacije na terenu traže mesto gde je došlo do proboja u kišnoj kanalizaciji.

 

Magla spustila čađ na grad

PANČEVO, 5. novembar 2015. (TV Pančevo) – Tokom poslednja dva dana, u večernjim i jutarnjim satima, Zavod za javno zdravlje registrovao je povećanje koncentracije čađi u vazduhu. Direktorka Zavoda, doktorka Mica Sarić Tanasković, izjavila je za Televiziju Pančevo da su ta merenja uobičajena za ovo doba godine i da će se slična situacija zadržati i narednih nekoliko dana.

   

Tamiš očišćen i od plutajućeg otpada

PANČEVO, 24. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Akcija čišćenja reke Tamiš od starog mosta do Brodogradilišta, u kojoj je uzelo učešće više od 20 mladih ljudi i isto toliko ribolovaca sa svojih 15 čamaca, dala je efekta. Sve manje je otpada na samoj reci. Akciju je sproveo Pokret gorana i centar volontera Pančeva na inicijativu Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“.

   

Merenje radona i u Pančevu

PANČEVO, 22. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Polaznici Regionalnog centra za talente, članovi grupe za fiziku, učenici Gimnazije „Uroš Predić“, učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Vasa Živković“ prisustvovali su predavanju o radonu u Velikoj sali gradske Skupštine. Nakon predavanja, dr Vladimir Udovičić iz Instituta za fiziku u Zemunu sa svojim saradnicima podelio je detektore za merenje radona, koji će šest meseci stajati u delu kuće ili stana mladih polaznika Centra za talente koji se najviše koristi, a potom će ih vratiti na očitavanje.

   

„Higijena“ i SBB očistili „stari“ buvljak

PANČEVO, 19. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Radnici JKP-a „Higijena“, u saradnji sa kompanijom SBB, radili su danas na čišćenju „starog“ buvljaka. Akcija je organizovana u okviru projekta „Zajedno za lepši komšiluk“, koju je pokrenuo SBB, a Pančevo je već trinaesti grad u kome se sprovodi ova akcija.

   

Eko-česma u Glogonju nije deo zaštite životne sredine

PANČEVO, 19. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Eko-česma koja treba da se izgradi u Glogonju kako bi meštani ovog sela imali bar na ovom mestu pijaću vodu, ipak neće moći da se pravi od novca iz Fonda za zaštitu životne sredine. Tako je reklo Ministarstvo za poljoprivredu i zaštitu životne sredine. Ali, česme će ipak biti. Gradsko veće danas se složilo i da se popravljaju još dve ulice u Banatskom Brestovcu.