Ekologija

 

Obeležen Dan planete zemlje u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2016. (TV Pančevo) – Dan planete Zemlje 22. april u Pančevu obeležen je nizom dešavanja. Jedan deo programa održan je u ulici Vojvode Radomira Putnika, kod skulpture "Dva bela medveda". U dvorani Apolo, izmedju ostalog, bila je promocija međunarodnih volonterskih kampova. Organizatori dešavanja povodom Dana planete Zemlje bili su Eko - sekcija „Gimzeleni" Gimnazije „Uroš Predić", Kancelarija za mlade grada Pančeva i Dom omladine Pančevo, u saradnji sa brojnim pančevačkim organizacijama civilnog društva i volonterima.

 

Edukativna nastava za osnovce u Glogonju

PANČEVO, 12. april 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici Gradske uprave , Sekretarijatat za zaštitu životne sredine, JKP „Zelenila“, JKP „Higijene“ i uredništvo časopisa „Ekopedija“ upriličili su ekološko – edukativnu posetu Glogonju. Povod je Svetski dan planete Zemlje koji je sledeće nedelje. Osim predavanja kojem su prisustvovali osnovci iz Glogonja, uručene su im i „Ekobukvice“, ekološki bukvar,

   

Osnovano Udruženje "Nadel" u Starčevu

PANČEVO, 21. mart 2016. (TV Pančevo) U Starčevu su zainteresovani za uređenje reke Nadele. Nekada je ova reka bila plovna, a danas je zarasla u trsku. Starčevci žele da joj vrate dušu, da urede obale i naprave turističko izletište. Krenuli su veoma ambiciozno.
   

"Umivanje" Pančeva

PANČEVO, 17. februar 2016. (TV Pančevo) – I pre proleća, Higijena je ove godine počela da pere ulice od nanosa blata, zemlje i prašine koje su po gradskim ulicama ostavili sneg i vetar. Samo čišćenje ulica nije dovoljno kako bi grad posle zime ponovo postao čist. Ove godine sa pranjem se započelo već početkom februara, odnosno čim su to vremenski uslovi dozvolili. Prvo su očišćenje i oprane ulice u centru grada, a sada se peru i ulice po gradskim naseljima.

   

Poljoprivredno zemljište Pančeva zdravo uprkos zagađenju i bombardovanju

PANČEVO, 21. januar 2016. (TV Pančevo) – Ispitivanje kvaliteta i zagađenosti zemljišta na teritoriji grada Pančeva zajednički je projekat japanskih i srpskih stručnjaka. Projekat je započet u martu 2014. godine i traje do 2017. godine. Do sada su rađeni uzorci poljoprivrednog zemljišta na 29 lokacija na teritoriji Pančeva. Rezultati su bolji nego što je bilo očekivano, rečeno je na prezentaciji u Gradskoj upravi.

   

Grad traži dodatnu zaštitu za Narodnu baštu, Potamišje i Dolovačku šumu

PANČEVO, 19. januar 2016. (TV Pančevo) – Grad Pančevo podneo je zahtev Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode da Narodna bašta, Dolovačka šuma i donje Potamišje dobiju status prirodnog dobra. Ovaj status omogućava da prirodna dobra dobiju svog upravljača i da se njihova zaštita finansira iz gradskih, pokrajinskih, republičkih i međunarodnih fondova.