Ekologija

 

Eko-česma u Glogonju nije deo zaštite životne sredine

PANČEVO, 19. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Eko-česma koja treba da se izgradi u Glogonju kako bi meštani ovog sela imali bar na ovom mestu pijaću vodu, ipak neće moći da se pravi od novca iz Fonda za zaštitu životne sredine. Tako je reklo Ministarstvo za poljoprivredu i zaštitu životne sredine. Ali, česme će ipak biti. Gradsko veće danas se složilo i da se popravljaju još dve ulice u Banatskom Brestovcu.

 

Milion i po za eko-projekte

PANČEVO, 15. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Grad Pančevo preko Sekretarijata za zaštitu životne sredine podržaće 13 ekoloških projekata i manifestacija. Ukupno će za ove namene biti potrošeno milion i po dinara. Jedan od projekata, „Ekološka invazija na Tamiš“, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“, biće održana već sledećeg vikenda.

   

Sa „Jelenkom“ stazama bojama ruja

PANČEVO, 11. oktobar 2015. (TV Pančevo) – I ove godine početkom oktobra u organizaciji Planinarskog društva „Jelanak“ na Čardaku je održana akcija „U bojama ruja“. Svake godine broj učesnika se povećava, tako da je u prirodi Deliblatske peščare uživalo oko 1.800 učesnika. Svi su složni u tome da će i naredne godine biti deo ove regionalne akcije.

   

Slučaj „dunavska mrlja“ stigao do Tužilaštva

PANČEVO, 9. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Informacije o mrlji koja se u utorak pojavila na Dunavu prikuplja i Osnovno javno tužilaštvo. Osnov je policijska beleška o uviđaju, a Tužilaštvo planira da uzme izjave od više ljudi. U „Vodovodu i kanalizaciji“ ističu kako njihovi radnici na prostoru fekalne deponije u utorak, kada je mrlja primećena, nisu ništa neobično primetili kod cisterni koje su pražnjene. Izvršena uzorkovanja u dva dana sa tri mesta nadležnima u „Vodovodu“ deluju neuobičajeno.

   

Ko je „mrljao“ na Dunavu kod Pančeva?

PANČEVO, 7. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Mrlje na Dunavu više nema. Rezultati uzoraka uzetih u utorak mogu se očekivati do kraja nedelje, a po nalogu ekološke inspekcije koja nastavlja istragu, uzet je još jedan uzorak. Na zagađivača mogle bi da ukažu analize ako daju neke specifičke rezultate – očekuju u inspekciji.

   

Mrlja na Dunavu kod Pančeva

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Kako Televizija Pančevo nezvanično saznaje, pančevački ribolovci prijavili su policiji da se na Dunavu pojavila mrlja. Na teren je izašla i ekipa Policije, a po nalogu inspektora za zaštitu životne sredine i vodoprivrednog inspektora, Zavod za javno zdravlje odneo je uzorke vode na analizu.