Ekologija

 

Nastavljena proizvodnja u Etilenu, PEVG-u i PENG –u

PANČEVO, 27. april 2016. (TV Pančevo) – Usled poremećaja pritiska u sistemu napojnog gorivnog gasa u fabrici Etilen, u subotu, 23. aprila 2016. godine oko 21.00 h došlo je do istovremenog ispada iz rada oba kotla za proizvodnju vodene pare, nakon čega je usledilo prinudno zaustavljanje proizvodnje u skladu sa važećom procedurom za takve situacije.

 

Pojačana baklja na Petrohemiji

PANČEVO, 26. april 2016. (TV Pančevo) –Oko 19 časova iznad Petrohemije bio je uočljiv gust crni dim, koji se jedno vreme dizao iz baklje, koja je bila pojačana. Prema rečima pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine Šimona Bančova, u pogonu Etilen je došlo do manjih problema, zbog čega su gasovi spaljeni na baklji. Problem je rešen i proizvodnja je normalno nastavljena, a najvažnije je da nije došlo do zagađenja živiotne sredine, rekao je Bančov. Nivo zagađujućih materija koje se mere u gradu ni u jednom trenutku nije prešao dozvoljene vrednosti.

   

Obeležen Dan planete zemlje u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2016. (TV Pančevo) – Dan planete Zemlje 22. april u Pančevu obeležen je nizom dešavanja. Jedan deo programa održan je u ulici Vojvode Radomira Putnika, kod skulpture "Dva bela medveda". U dvorani Apolo, izmedju ostalog, bila je promocija međunarodnih volonterskih kampova. Organizatori dešavanja povodom Dana planete Zemlje bili su Eko - sekcija „Gimzeleni" Gimnazije „Uroš Predić", Kancelarija za mlade grada Pančeva i Dom omladine Pančevo, u saradnji sa brojnim pančevačkim organizacijama civilnog društva i volonterima.

   

Edukativna nastava za osnovce u Glogonju

PANČEVO, 12. april 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici Gradske uprave , Sekretarijatat za zaštitu životne sredine, JKP „Zelenila“, JKP „Higijene“ i uredništvo časopisa „Ekopedija“ upriličili su ekološko – edukativnu posetu Glogonju. Povod je Svetski dan planete Zemlje koji je sledeće nedelje. Osim predavanja kojem su prisustvovali osnovci iz Glogonja, uručene su im i „Ekobukvice“, ekološki bukvar,

   

Osnovano Udruženje "Nadel" u Starčevu

PANČEVO, 21. mart 2016. (TV Pančevo) U Starčevu su zainteresovani za uređenje reke Nadele. Nekada je ova reka bila plovna, a danas je zarasla u trsku. Starčevci žele da joj vrate dušu, da urede obale i naprave turističko izletište. Krenuli su veoma ambiciozno.
   

"Umivanje" Pančeva

PANČEVO, 17. februar 2016. (TV Pančevo) – I pre proleća, Higijena je ove godine počela da pere ulice od nanosa blata, zemlje i prašine koje su po gradskim ulicama ostavili sneg i vetar. Samo čišćenje ulica nije dovoljno kako bi grad posle zime ponovo postao čist. Ove godine sa pranjem se započelo već početkom februara, odnosno čim su to vremenski uslovi dozvolili. Prvo su očišćenje i oprane ulice u centru grada, a sada se peru i ulice po gradskim naseljima.