Ekologija

 

Tamiš, Ponjavica i kačarevačko jezero za kupanje

PANČEVO, 6. jul 2016. (TV Pančevo) – Prema poslednjim analizama Zavoda za javno zdravlje Pančevo o kvalitetu površinskih voda, voda je ispravna za kupanje na Tamišu u Pančevu i Jabuci. Pored toga, ukoliko Pančevci odluče da rashlađenje potraže u blizini Pančeva, voda je bezbedna za kupanje na Ponjavici i u Banatskom Brestovcu, kao i na kupalištu u Ivanovu i na jezeru u Kačarevu.

 

Promotivna vožnja Dunavom

PANČEVO, 28. jun 2016. (TV Pančevo) – Povodom završetka gradske manifestacije „Dan Dunava“, za predstavnike organizacija i udruženja koja su učestvovala u realizaciji manifestacije, priređena je promotivna plovidba Tamišom i Dunavom, brodom „Nikola Tesla“. Dvočasovna vožnja rekama uz Pančevo, bila je prilika da se skrene pažnja na značaj očuvanja vodenih tokova, životne sredine u njihovoj okolini, ali i na mogućnost organizovanja takozvane „ambijentalne nastave” na tamiškom keju.

   

Voda u Tamišu druge i treće kategorije

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Gradskom upravom, godinama se brine o zdravlju ljudi i ispituje kvalitet vode za kupanje. Ove godine prvo ispitivanje rađeno je 15. juna i uzorci sa svih kupališta su zadovoljavajućeg kvaliteta, druge i treće kategorije, što znači da se može koristiti za kupanje. Ispitivanja se rade na 15 dana, a godišnje se uradi šest ispitivanja, ako se ne produži sezona kupanja.

   

Japanski naučnici o smanjenju zagađujućih supstanci u Pančevu

PANČEVO, 22. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica sa temom “Edukacija o zaštiti životne sredine” u Gradskoj upravi. Ovom događaju su prisusutvovali učenici Poljoprivredne škole iz Futoga, učenici Ekonomske škole iz Pančeva i članovi japanske Agencije za međunarodnu saradnju.
   

Ekološka saradnja sa japanskom agencijom

PANČEVO, 20. jun 2016. (TV Pančevo) – U okviru realizacije projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagadjujućih supstanci u Srbiji“ održana je radionica u Gradskoj upravi. Ovaj događaj zajednički su realizovali Gradska uprava, Hemijski fakultet i Japanska agencija za međunarodnu saradnju. Tokom trodnevne posete japanske delegacije Pančevu, biće organizovana i radionica na brodu za đake i studente, a planiran je i obilazak pančevačke „Petrohemije” i Parka prirode „Ponjavica”.

   

Dan Dunava na Tamiškom keju

PANČEVO, 15. jun 2016. (TV Pančevo) – „Dan Dunava“ po deseti put je obeležen na obali Tamiša a glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Pančevo. Na gradskoj plaži okupilo se više generacija Pančevaca – od predškolaca i dece sa posebnim potrebama, preko volontera i članova udruženja ribolovaca, do umetnika, sportista i javnih preduzeća da bi zajedno obeležili ovaj dan.