Ekologija

 

Vršac i "Drugi oktobar" u akciji uklanjanja divljih deponija

PANČEVO, 16. avgust 2018. (TV Pančevo) – Grad Vršac i JKP „Drugi Oktobar“ nastavljaju sa svojim zajedničkim aktivnostima sa savetima mesnih zajednica u vršačkim selima na uklanjanju divljih deponija. Danas je uklonjena velika divlja deponija u selu Potporanj koju su nesavesni građani stvorili neposredno pored kanala Dunav-Tisa-Dunav.

 

„Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu za redom. Petočlani Eko tim SBB fondacije u prethodnom periodu prikupio je čak oko 1000 tona smeća, uz podršku građana i lokalnih zajednica širom Srbije, koje je posetio. Ovog vikenda, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

   

Volonteri očistili Tamiš

PANČEVO, 16. jun 2018. (TV Pančevo) – Pod sloganom "Aktivni za reke", na pančevačkom tamiškom keju 12. put je obeležena međunarodna manifestacija "Dan Dunava". Volonteri su od ušća Tamiša u Dunav do gradske plaže očistili levu i desnu obalu od plivajućeg otpada, dok su najmlađi učestvovali u ekološkoj likovnoj radionici.

   

"Aktivni za reke" - volonterska akcija u subotu

PANČEVO, 14. jun 2018. (TV Pančevo) – U subotu, 16. juna, dvanesti put u našem gradu biće održana manifestacija „Dan Dunava“ pod sloganom „Aktivni za reke“. I ove godine organizatori će uz pomoć oko 60 volontera i ostalih učesnika manifestacije očistiti priobalje Tamiša od pet ambalaže, a pripremljen je i bogat sportski, kulturni i edukativni program.

   

Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej , akciju čišćenje keja na delu kod Crvenog magacina , organizovali Nis Rafinerije Nafte Pančevo , Lokalna samouprava, JKP „Zelenilo“ i „Higijena“,zajedno sa učenicima srednjih škola i članovima kajakaškog kluba.

   

"Drugi oktobar" i građani Vršca u akciji čišćenja deponije

PANČEVO, 12. maj 2018. (TV Pančevo) – Grad Vršac godinama ima problem sa deponijama. Neretki su sugrađani koji bacaju smeće i drugi otpad na mesta koja za to nisu namenjena. Vrščani su krenuli u rešavanje problema, prvo nasipanjem deponije inertnim materijalom, sa dosta zemlje i šuta. Ali to nije konačno rešenje. Veliki broj građana Vršca, udruženja i organizacija, pored zaposlenih u "Drugom oktobru" i u Gradskoj upravi, aktivno su uzeli učešće u ovoj akciji