Ekologija

 

Opasna šetnja po zaleđenom Tamišu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) –Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva obaveštava građane da ledeni pokrivač koji se formirao na vodotocima Tamiš i Nadel, parku prirode Ponjavica i Peskani nije bezbedan za šetnju i klizanje. Komunalna policija redovno će obilaziti teren i obaveštavati građane da poštuju pravila ponašanja u zimskom periodu kako ne bi ugrozili ni svoju ni tuđu bezbednost.

 

Pavlov sa direktorima fabrika južne zone

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) –Povodom događaja u fabrikama Južne industrijske zone proteklih dana, a koji se odnose na dva požara u Rafineriji nafte Pančevo i akcident sa amonijakom u HIP Azotari, gradonačelnik Pančeva održao je sastanke sa predstavnicima HIP Petrohemije i HIP Azotare, a juče i sa predstavnicima NIS- Rafinerije nafte Pančevo.

   

Novi požar u Rafineriji

 

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Prema saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u Rafineriji nafte Pančevo noćas oko 00:30 došlo je do manjeg požara u pogonu serije 2200, zbog čega je ovaj pogon u obustavi rada.

   

Velika zainteresovanost za biološku sekciju

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Profesorka biologije Jasna Jovanov od septembra ove godine radi u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Opovu. Od tada broj učenika koji je na sekciji iz ovog predmeta je u porastu. Stotinak đaka, koliko ima na slobodnim aktivnostima iz ovog predmeta, pravi ukrase od recikliranog materijala.

   

Obeležen Međunarodni dan planina

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obeležava 11.decembra, u Apolu je održana projekcija kratkih filmova na temu planinarenja, ekologije i povratka prirodi. Filmovi su nastali na raznim lokacijama, od Deliblatske peščare do Durmitora. Organizatori skupa bili su Planinarsko-ekološki klub “Soko” i Dom omladine Pančevo.

   

Brestovčani u akciji „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“

PANČEVO, 8. decembar 2016. (TV Pančevo) - Osnovna škola iz Banatskog Brestovca krenula je da prikuplja reciklažni materijal kako bi i ove godine bila deo akcije „Sakupi uštedi, videćeš da vredi“. Ovog puta akciji će se pridružiti i Savet Mesne zajednice da bi prikupili što više reciklažnog materijala.