Ekologija

 

Neprijatni mirisi sa njiva

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Neprijatni mirisi, koji se u avgustu osećaju u Pančevu, po jednoj verziji dolaze sa njiva Poljoprivrednog kombinata Beograd, dok ima i onih koji smatraju da dolaze s neke druge strane. Najavljuje se da će ih biti do početka septembra, a sela su bar u nečemu u boljoj situaciji od Grada. U njima nema neprijatnih mirisa.

 

Kampanja "Ne prljaj, nemaš izgovor" u Pančevu

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Na Gradskom keju organizovana je akcija čišćenja i sakupljanja smeća u okviru kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor" kompanije SBB, i grada Pančeva. Akcija je održana treći put, sa ciljem da se građanima ukaže na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini. Akciji su se pridružili i radnici JKP „Higijena", a prikupljeni otpad će biti recikliran.

   

Pomoću gasa do smanjenja zagađenosti

 

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – Od 14 zagađujućih materija koje se mere u našem gradu, tokom 2016. godine prekoračenja su registrovana samo kada su u pitanju čađ i suspendovane čestice i to tokom zimskog perioda. To ukazuje da ovo zagađenje potiče najviše od individualnih ložišta. Kako bi se i ovo zagađenje smanjilo od prošle godine grad finansijski pomaže građanima kako bi se priključili na gasnu mrežu i koristili ovaj energent za zagrevanje kuća.

   

Sakupljanje otpada od pesticida u četiri opštine

PANČEVO, 22. jun 2017. (TV Pančevo) – U četiri južnobanatske opštine - Pančevu, Opovu, Kovačici i Alibunaru sprovešće se akcija prikupljanja ambalažnog otpada od pesticida. Cilj je da se otpad ne baca po njivama. "Zbrinimo ambalažu - zaštitimo okolinu" je akcija koja sledi.

   

Prva ovogodišnja analiza kvaliteta površinskih voda

PANČEVO, 18. jun 2017. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje je i ove godine sklopio ugovor sa Gradskom upravom Pančeva da u šest kampanja na svakih petnaest dana kontroliše kvalitet vode na kupalištima. Uzorci su uzeti u sredu sa devet mesta, a rezultati laboratorijskih analiza znaće se u ponedeljak.

   

Građani imaju sve veću svest o recikliranju

PANČEVO, 27. maj 2017. (TV Pančevo) – Reciklaža je, iako najmlađa industrijska grana u Srbiji, jedina koja u vreme svetske ekonomske krize, prema zvaničnim podacima, beleži rast. Dobri primeri prakse, izmene u standardima i bolji plan finansiranja rešenja su za probleme reciklažne industrije u Srbiji ali i osvrt na to da ne moramo nužno da uvezemo najnovije tehnologije već možemo da koristimo one koje su se pokazale kao dobre tokom godina a nisu preskupe.