Vode ima, apel za štednju

PANČEVO, 13. jul 2017. (TV Pančevo) – Na teritoriji grada potrošnja vode u toplim danima uvećana je 40 odsto. Bez obzira na to, pančevački “Vodovod” uspeva da podmiri potrebe grada i sela koja su priključena na gradski vodovod.

Iz Javno - komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u letnjem periodu uvek apeluju da građani racionalno troše vode, i da je ne koriste za stvari za koje ona nije namenjena. Odnosno da je koriste za piće i ličnu higijenu.

- Potrošnja vode tokom leta je uvek povećana i to je sasvim normalno. To su uobičajeni trendovi, trenutno je veća potrošnja vode u ovim toplim danima za 40 odsto, pitanje je koliko je to racionalno ali činjenica je da je potrošnja vode veća.

- Moramo reći da preko leta imamo veću potrošnju vode jer koristimo vodu za sve moguće i nemoguće stvari koje nam doprinose da ove tople dane možemo nekako da preživimo. To je nekako i razumljivo ali sa druge strane mi ulažemo zaista velike napore da u takvoj situaciji građanima pružimo dovoljnu količinu vode za osnovne stvari.

Aleksandar Radulović napominje da ne postoji opasnost da ostanemo bez vode.

- Vodu ćemo imati. Nemamo problem oko kapaciteta i pritiska. Vode imamo dovoljno i biće je dovoljno, tako da građani ne treba da se plaše.

Umerena potrošnja vode poželjna je i zbog računa, koji u letnjem periodu zbog veće potrošnje budu veći nego inače. Sa druge strane pojedini građani imaju primedbe na neočekivanu cifru koju moraju da plate za potrošenu vodu.