Uvedeni datumi za zakazivanje kod lekara specijalista

PANČEVO, 6. decembar 2017. (TV Pančevo) – Želeći da izbegnu velike gužve, kod svih lekara specijalista u Opštoj bolnici od ovog meseca uvedeni su različti datumi za zakazivanje pregleda kod specijaliste. Tako, na primer, 8. decembra izabrani lekari zakazivaće preglede za neurologa i psihijatra, dok će 11. decembar biti rezervisan za interniste.

Svakog 10. u mesecu prilikom zakazivanja pregleda kod lekara specijalista, u Opštoj bolnici stvarale su se velike gužve. Često se dešavalo da pacijenti koji su imali uput za preglede kod nekoliko lekara specijalista nisu uspeli da zakažu jer su termini bili popunjeni, pošto se zakazivanje obavljalo samo jednog dana u mesecu. Zahvaljujući dobroj saradnji zaposlenih u Domu zdravlja i pančevačkoj Bolnici, koji su, želeći da nađu način da se izbegnu gužve i lakše obavi zakazivanje kod lekara specijaliste, razdvojili termine za zakazivanje.

- Postojao je problem oko zakazivanja, jer smo sve termine zakazivali 10. u mesecu, što se tiče lekara specijalista. Zbog toga, u saradnji sa Bolnicom, već prošlog meseca samo probali da odvojimo termine. Za ovaj mesec smo se dogovorili da 8. decembra zakazujemo neurologa i pshijiatra, zatim 11. će izaći termini za internistu, a 12. decembra za očnog lekara. Na taj način smo omogućili da lekari koji rade u primarnoj zdravstvenoj zaštiti mogu lakše i brže zakazati pacijente. Pacijenti neće čekati tokom dana, pa mi ne znamo koji prvi termin da zakažemo - da li ćemo internistu ili očnog, ovako smo odvojili dane, i pretpostavljam da su pacijenti zadovoljniji. Veliki problem je to bio ne samo za njih već i za lekare - rekla je dr Tanja Aleksić, načelnica Opšte medicine.

Već od narednog meseca trebalo bi da se znaju svi datumi unapred kada se kod kojeg lekara specijalistu zakazuje u Opštoj bolnici i na taj način bi pacijenti trebalo da lakše i brže dolaze do lekara specijaliste.