U Kačarevu podela besplatnih larvicida

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Kačarevu je u toku podela besplatnog larvicida koji se baca u septičke jame, šahtove i u burad u kojima se nalazi voda za zalivanje bašti. prašak je namenjen uništavanju larvi komaraca, i sprečava njihov razvoj u odrasle jedinke.

Uprkos tome što su meštani Kačarevi malo zbunjeni kada im pokucaju na vrata i daju kesice larvicida, kažu da je ovo dobra ideja kako bi se suzbili komarci.

Darije Piščević iz preduzeća Eko san kaže da su već obišli Grad Pančevo i okolna sela i da sada ponovo kreću sa rapodelom tamo gde u prvom krugu nisu pronašli ljude u kućama,.

Na početku su sugrađani bili nepoverljivi, dok nisu čuli čemu se radi. Ukoliko neko nije kod kuće, obaveštenja o akciji podele larvicida čekaju ih u poštanskim sandučićima, kaže Piščević.

Količina larvicida koja se daje meštanima varira, od dve tri kesice do šest, sedam, zavisi od jama i šahti koje se nalaze u njihovom dvorištu. U jednu septičku jamu se stavljaju po tri, četiri kesice u zavisnosti od toga koje je veličine jama. Prevelika doza ne postoji, kažu u preduzeću Eko san i napominju da se u jame mogu ubaciti i neotvorene kesice, jer su napravljene od materijala rastvorivog u vodi.