"Srbija kargo" zaposlila 95 mašinovođa

PANČEVO, 3. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Potpredsednica Vlade i minisarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović prisustvovala je svečanosti povodom zapošljavanja 95 mašinovođa u preduzeću "Srbija kargo".

Pozdravljajući novozaposlene mašinovođe u preduzeću "Srbija kargo", potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila je da Srbija danas, prvi put posle tri decenije, ima prave reforme Železnice iako se u proces reformisanja ulazilo na svakih nekoliko godina.

"Srbija kargo" je 2017. primila u radni odnos 86 mašinovođa, što je bilo prvo zapošljavanje radnika te struke posle 20 godina.

Podsećajući na ugovor vredan blizu 32 miliona evra za kupovinu osam višesistemskih lokomotiva, Dušan Garibović poželeo je dobrodošlicu novim mašinovođama i istakao da njihov patriotizam treba da se ogleda u poštovanju nastojanja Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva u misiji postavljanja Železnice na pijedestal koji joj, u uređenoj zemlji, i pripada.

Jedina žena među 95 novozaposlenih mašinovođa prosečne starosti 25 godina, Jelena Žebeljanović, izrazila je nadu da će ona sa svojim kolegama biti inspiracija mladim ljuima da postanu deo "železniičke porodice Srbije".