"Sparta" o narkomaniji - puna Hala sportova

 

PANČEVO, 12. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportista "Srpska Sparta" organizovalo je spektakularnu tribinu posvećenu borbi protiv narkomanije. Ovo je najveća tribina koju je "Srpska Sparta" do sada organizovala. U Hali je bilo više od 2000 dece, čelnici lokalne samouprave, više od 30 lekara, zatim gosti iz Pokrajnskog sekretarijata za sport, kao i sa Fakulteta za sport, pravnici i sportisti. Pored ostalih, na tribini je govorio i Lambe Đorelijevski, šef odseka za prevenciju narkomanije iz Policijske uprave za Beograd.

Tribina je održana u Hali sportova na Strelištu, i počela je u 18 sati u prepunoj hali. Narkomanija je problem i u velikim gradovima i u manjim sredinama. Zato članovi "Srpske Sparte" već skoro deceniju i po održavaju tribine na kojima se govori o štetnosti droge i posledicama njenog konzumiranja. Prvi put sada se tribina organizuje u Hali sportova uz veliki broj učesnika.

Poziv za tribinu upućen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolcima, ali i njihovim roditeljima. Na početku tribine prikazan je tridesetominutni film u kome su svi pristuni imali priliku da vide koliko je droga štetna.

Tribina protiv narkomanije je organizovana uz podršku Grada Pančeva.