Rvanje u "Savinoj" školi

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi "Sveti Sava" Rvački klub "Crvena zvezda" iz Beograda promovisao je ovaj sport. Počev od 7. novembra, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, održavaće se sekcije rvanja.

Rvački klub "Crvena zvezda" iz Beograda uspostavio je saradnju sa pančevačkom Osnovnom školom "Sveti Sava". Cilj je promocija ovog, kako je istakao direktor kluba Dalibor Perović, najtrofejnijeg sporta. Prošle godine su Srbiji doneli olimpijsko zlato, pa je to dodatno doprinelo njegovoj popularizaciji, dodao je Perović.

Za početak, treninizi će biti utorkom i četvrtkom od 19 časova. Ukoliko sve bude išlo po planu, povećaće se broj termina i proširiće se broj škola u kojima će se trenirati rvanje.

Perović je naglasio da će se raditi i na popularizaciji ženskog rvanja.

Rvanje je dobro za celokupan razvoj mladih, objasnio je trener Dragan Čenejac.

Uprkos predrasudama koje ga prate, rvanje je, po mišljenju stručnjaka, idealan sport za decu. Nije popularan kao fudbal ili tenis, ali reč je o bazičnom sportu koji u sebi sadrži elemente gimnastike i akrobatike, pa razvija sve grupe mišića podjednako. Treniraju ga i dečaci i devojčice, počev od onih koji nisu proslavili ni peti rođendan.