Rikači privukli veliku pažnju

PANČEVO, 8. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Novom Sadu je održan jubilarni Sajam lova, koji je privukao veliku pažnju posetilaca. Posebnu pažnju privukla je rika jelena, koju su organizovale "Vojvodina šume".

Sajam lova, 50. po redu u Novom Sadu privukao je prethodnih dana veliku pažnju posetilaca. Više od 400 izlagača iz 11 država imalo je šta da ponudi. Brojni lovački trofeji, oprema za lov i ribolov, turistička ponuda i najveći sajam sporta, kao i hortikulture i konjarstva sve su to delovi ovogodišnjeg Lorista.

Kada se Sajmom razlegla rika jelena, mnogi posetioci su se upitali o čemu se radi, odakle jeleni u Novom Sadu. Ali, to je bila rika, lovočuvara takozvanih rikača, iz Slovenije i Srbije, koji su se koji su se nadmetali u takmičenju organizovanom na štandu "Vojvodina šuma".

Najbolji rikač Lorista je vicešampion Evrope Urban Košir iz Slovenije, koji je sam naučio da riče.

Mada su rikači iz Slovenije vrhunskog kvaliteta, ni rikači iz Srbije ne zaostaju mnogo za njima. Rikanje je posebna umetnost.

Na Sajmu lova bilo je više doživljaja, a "Vojvodina šume" su pokazale da su preduzeće koje deceniju i po uspešno radi i posluje.

Na svečanosti "Vojvodina šuma" uručena su i priznanja najboljim lovočuvarima. Za najboljeg je proglašen Pavle Knežević iz Bačkog Monoštora, drugi je Radiša Antonijev iz lovišta Deliblatske peščare, a treći su Ljubomir Ašćerić i željko Babić.